Menü

2010.08.10.     Hozzászólás 0

MESZ-sajtó

Az ifi vb-n ötödik az Uglik-Kiss kormányos nélküli kettes

Vasárnap befejeződött a csehországi Racicében az ifjúsági evezős világbajnokság. A hétvége legjobb eredményét az ifjúsági olimpiára készülő Uglik Szimóna-Kiss Hella női kormányos nélküli kettes hozta.

Vasárnap befejeződött a csehországi Racicében az ifjúsági evezős világbajnokság. A hétvége legjobb eredményét az ifjúsági olimpiára készülő Uglik Szimóna-Kiss Hella női kormányos nélküli kettes hozta, teljesítményük ötödik helyezést ért. A regattán 50 ország 216 hajóegységének 679 versenyzője között a magyarok 12 evezőssel, hat egységben álltak rajthoz.
 
A női kormányos nélküli kettes, Uglik Szimóna-Kiss Hella összeállításban (EDF Dámász Baja és Csepel EK, edző Bartos Nándor)  a döntőben 5. lett, számukra a következő megmérettetés a Szingapúri Ifjúsági Olimpia.
 
A női kormányos nélküli négyes, Rákó Krisztina-Bene Viktória-Bálint Sára-Abid Syham összeállításban (Csepel EK és EDF Démász Szeged) a B döntőben a 6. helyen, összesítésben a 12. helyen végzett. A férfi egypárevezős Matyasovszki Dániel (EDF Démász Szeged, edző Szierer János) a C döntőt magabiztosan nyerte, így összeségében a 13. helyen zárt.
 
A női egypárevezős Gyimes Krisztina (GYVSK, edző Halmainé Mészáros Éva) a B döntőben 2. lett, így ő a 8. a világbajnokságon. A férfi kormányos nélküli kettes, a Novák Edvin-Vallyon Bence duó (TEE, edző Molnár Dezső) a B döntőben 5., ezzel a 11. helyen zártak. A férfi kétpárevezős, Kaszás Kornél-Bíró Márk egység (GYVSK és TEE edző Molnár Dezső) a B döntőben 2.-ként ért célba, összeségében 8. helyen fejezték be a világbajnokságot. A páros egyik tagja, Bíró Márk hazaérkezése után csomagol és két napi pihenő után szintén indul az ifi olimpiára.
Olvass többet a témáról: kajak, kenu