Menü

2006.10.03.     Hozzászólás 0

3 nap a tengeren! Tengeri kajak tanfolyam!

Ott a helyünk! Az idei év utolsó tengeri csavargását szeretnénk elkövetni veletek! Újra Kaprije a cél! Mert ismerjük, mert szeretjük, mert szeretünk együtt lenni, és szeretünk tengeri kajakozni!
A három nap alatt megtanultok bánni a kezetekkel, a fejetekkel mert mindenről szó lesz ami a tengeren előfordulhat!Tengeri kajak túra -Kaprije

-Kajaktanfolyam-

2006 október 20-23


Azért mert a Tenger...

... 20 celsius fokos... Nincs hajóforgalom... Delfinek és világítótornyok... Apró szigetek... Tengeri kajakok... Napsütés... csak azért!

A sziget Sibenik előtt fekszik a Kornátok Nemzeti Park közelében, a dél-adriai szigetvilág egyik legszebb, legtisztább vizű pontján, Budapesttől 650 km-re. Sibeniktől hajóval lehet a szigetet megközelíteni egy körülbelül 40 perces hajóúttal.


A leutazás 10 órát vesz igénybe. Mi Sibenik városából útrakelünk hajóinkkal és nekivágunk 3 napos kalandnak. Az útvonalunk az időjárástól függ. Első nap behajózunk Kaprije szigetére. A szállás elfoglalása után egy rövidet túrázunk a környező kis szigetekre. A hely gyönyörű, tele van apró kis öblökkel, a tenger hőmérsékletétől függően hosszabb-rövidebb fürdőződésre is lesz lehetőségünk (reméljük). A második Kaprije szigetét fogjuk megkerülni. A harmadik napon Kakan szigetét kerüljük meg, majd az esti hajóval kihajózunk


A három nap alatt szeretnénk végigvenni a tengeri kajakozás során felvetődő evezéstechnikai, biztonsági kérdéseken, mind elméletben mind pedig gyakorlatban. Beszélgetünk a szelekről, illetve kipróbálhatjátok az eszkimózás, társmentés fortélyait is.


Szállás: A szigeten található kis apartmanokban. Pontos árat még nem mondott a helyi emberünk(Horvát testvérünk…nem kapkodja el). A szállás részleteiről hívjatok. Az ár :kb 2500-3000 ft/fő/éj.


Egyéb tudnivalók- Orvosi ellátás: a szigeten elsősegélynyújtó hely működikTávközlés: a szigeten posta található. Rádiótelefon mindenhol működik.


Fontos tudnivalók: A túra útvonalát meghatározza az időjárás. A távolságok mindenki számára teljesíthetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést. A szigeten élelmiszerbolt és étterem is üzemel. Kaprije szigetén orvosi ügyelet működik, illetve probléma esetén kapcsolatban állunk a helyi búvárbázis mentőhajójával.


Utazás: Busszal vagy egyénileg. Ha velünk utaznál (vidám lesz...) akkor jelezd! A tervezett érkezés a reggeli órákban Sibenikben. A buszos utazás 7000 ft/fő. kompjegy ára: 12 Kn.


Találkozás:  Egyéni utasoknak:október 21 Sibenik, hajóállomás.Reggel 6 óra.


A vidám kisbusszal utazóknak: Október 20. Hősök- tere, 19 órakor.


Visszaindulás: Harmadik nap este a 18.20-kor induló hajóval kihajózunk. Várható érkezés Sibenikbe 19.20. A mikrobusz utasai a hajnali órákban érkeznek vissza Budapestre, a Hősök terére.


A túra 7 fővel indul.


A részvételi díj: 27.000 Ft/fő


Az összeg tartalmazza a felszerelésbérlést (tengeri kajak, mentőmellény, spritzdeck, kajaklapát, vízhatlanzsák, vízhatlan kabát), az útról készült fotókat cd-n és a túravezetést.


Az étkezésről mindenki egyénileg gondoskodik!


A túra indulása előtti héten technikai megbeszélést tartunk, az időpontjáról telefonon értesítjük a résztvevőket!


Fontos:  részvételi szándékotokat minél előbb jelezzétek névvel, telefonszámmal az info@noworks.hu-címen. További információ: 06-30-2032404


A túrára osztott beülős hajókat, illetve egy személyes tengeri kajakokat viszünk!


Ne habozzatok!
Üdv: A CSAPAT