Síelj és jégkorizz a hétvégén

Síelj és jégkorizz a hétvégén

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/01/22
Ahol biztosan lesz hideg és jég, meg hó
Hirdetés

A teljesség igénye nélkül összeszedtük azokat a jégkorcsolyapályákat és sípályákat, amelyek biztosan nyitva lesznek az - időjósok szerint - hideg hétvégén.

 

Jégkorcsolyapályák
A felújítása óta sokat támadott Városligeti Műjégpálya kibírta a hét eleji esőzéseket és keményre fagyott jéggel lesz nyitva a következő napokban is.

Az óbudai Fő téren (1033 Budapest, Fő tér) nemhogy hétvégén, de egészen március 2-ig üzemel a jégpálya 8-22 óra között és szintén Óbudán (1031 Budapest, Arató Emil tér 1.), garantáltan fogadja a látogatókat az Aquinqum jégpálya 10x20 méteres műanyag pályája. Mindkét pálya használata ingyenes!

Jászberényben a Főiskola udvarán szombat délután nemcsak jég, de JégDisco is lesz DJ Yokoval. Kihagyhatatlan...

Szintén buli lesz Debrecenben a Jégcsarnokban, DJ William kezeli a lemezjátszókat, amíg Ti jégkoriztok.

Tatabányán szombaton délelőtt 9 órától Gyermek Jégkorong torna lesz, délután 4-től este 8-ig viszont szabad a pálya mindenki előtt.

Baján azt mondják, hogy náluk még akkor is lesz jég, ha a medvék felébrednek a téli álmukból, úgyhogy irány Baja és a Petőfi-sziget.

A fentiek alapján nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy jégkorcsolyázni szinte az összes jégpályán lehet, legalábbis az időjárás nem lesz akadály sem a fővárosban, sem vidéken.

 

Sípályák
Kényesebb ügy a sípálya helyzet, pláne a hazai viszonyokat illetően. Anélkül, hogy nagy reklámot akarnánk neki csapni (de ha egyszer ez egyik legjobb szolgáltatás a piacon :), a sípálya toplistában sorrendbe tettük a magyarországi sípályákat a következő négy nap várható havazása alapján. E szerint Eplény, Dobogókő, Visegrád, Kékestető és Mátraszentistván számíthat a legkedvezőbb időjárásra, nézzük, hogy állnak a hétvégi nyitáshoz.

Eplényben jelenleg is nyitva az 1-es tanpálya és nagy erőkkel dolgoznak rajta, hogy hétvégén síelhető legyen az egész pálya.

Mátraszentistvánon nagy esély van a hétvégi indulásra, de biztosat még nem lehet állítani, csak azt, hogy a hóágyúkkal startra készen állnak. Akárcsak a zempléniek, akik harci díszben és őszinte bizalommal a szívükben várják a hétvégi lehülést, hogy megnyithassák a síelők előtt a Zemplén Kalandpark Sípályát.

Dobogókő, Visegrád és Kékestető egyelőre zárva tartanak és nem nyilatkoztak lehetésges változásról sem.

A sípálya toplistában a szomszédos országokat kiválasztva és a jelenlegi hóhelyzetet, az utolsó havazás óta eltelt időt, valamint a következő négy napban várható havazást figyelembe véve a sípálya toplista első helyén Obertauern áll 150 cm hóval és 31 cm várható havazással, nem sokkal utána Dachstein és Salzburger Sportwelt Amadé. A Mölltal gleccser csak azért szorul a 6. helyre, mert két napja esett utoljára hó és "csak" 20 centi várható a következő négy napban - biztosra vehetjük, hogy ott is jót lehet sportolni.

Ha garantáltan hóbiztos hétvégi síelésre vágysz, tarts a Rokonsporttal Semmering Stuhleckre!

 

Szóval, hová lesz a menet hétvégén?

Hirdetés
Hirdetés