Red Bull Crashed Ice Világbajnokság 2012 Hír

Red Bull
2011/10/24
Ice Cross Downhill Világbajnokság
Hirdetés
A gazdag múlttal rendelkező extrém sportág, az Ice Cross Downhill új idény elé néz. A világbajnoki küzdelem idén, ahogyan 2010-ben is, Észak-Amerikában és Európában zajlik majd.
A speedskating, boardercross és a downhill síelés elemeit ötvöző sport 10 éve létezik hivatalosan, de ezalatt az idő alatt már számos sportágat megelőzött népszerűségben: 30 nemzet versenyzői állnak rajthoz a versenyeken, a Kanadában rendezett előselejtezőkön közel 15 000 (!) sportoló vett részt, és világszerte tömött létesítmények várják a futamokat, amelyekről a média is lelkesen tudósít. A szabályok felettébb egyszerűek: Négy versenyző sorakozik fel a rajtvonalon, és aki elsőként ér célba, nyer. A siker titka a 60 km/órás sebességnél tanúsított ügyességben, kitartásban, keménységben és vakmerőségben rejlik.
 
81950-Red-Bull-Crashed-Ice-2012_001.jpg
 
Az első hivatalos Ice Cross Downhill Világbajnokságra 2010-ben került sor Münchenben (GER) és Quebecben (CAN). Az első világbajnoki címet szoros csatában a német Martin Niefecker szerezte meg. 2011-ben már négy verseny volt világszerte, Münchenben (GER), Valkenburgban (NED), Moszkvában (RUS) és Quebecben (CAN), amelyekre összesen 170 000 néző látogatott ki.  A sorozat legelső versenyének Stockholm (SWE) adott otthont még 2001-ben és azóta 20 további versenyt rendeztek. A bajnoki címvédő jelenleg a finn Arttu Pilhainen .
A versenyzők világbajnoki pontokat gyűjthetnek a Red Bull Crashed Ice Világbajnokság mind a négy állomásán: a győztes 1000 ponttal gazdagodik, de a mezőny összes többi tagja is értékes pontokat tehet zsebre, még a 100. helyezett is (0.5 pont). 2012-ben St. Paul (Minnesota, USA), Valkenburg (NED), Aare (SWE) és Quebec (CAN) látják majd vendégül a versenyzőket, és aki a legtöbb pontot gyűjti majd a futamokon, megszerzi a világbajnoki címet is. Minden idők legtöbb futamot nyerő versenyzője az a svéd Jasper Felder , aki egymás követően hatszor is a dobogó tetejére állhatott és rekordját lehet, hogy soha nem sikerül már átadni a múltnak.
Hirdetés