Menü

2012.02.01.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Kivételes természeti jelenség a befagyott Lunzer tónál!

A jég felszíne teljesen simára fagyott, ami azért is számít különlegességnek, mert 10 évente szokott csak előfordulni hasonló jelenség!


 

Lunz am See Mostviertel régió kis városkája, most egy csapásra a középpontba került, olyannyira, hogy még az ORF is felvételt készített az itt található tóról. A városka közvetlenül a Lunzer tó köré épült, ezzel hangulatos környezetet biztosítva az idelátogató turisták számára. A nagy hír, hogy a Lunzer tó vize befagyott és ha a hideg tovább folytatódik, szombattól (02.04) elkezdődik az idei korcsolya szezon! A megnyitó napon forró italokkal és a fürdő épületében hidegkonyhával várják az ide érkezőket.

 

82128-lunz.jpg

 

A jég felszíne teljesen simára fagyott, ami azért is számít különlegességnek, mert 10 évente szokott csak előfordulni hasonló jelenség!

A természetes környezet, mint tökéletes díszlet veszi körbe a befagyott tavat, nincs is jobb, mint ilyen helyen korcsolyázni, élvezni a friss levegőt és a családdal/barátokkal vidáman eltölteni a napot.

 

82128-lunz2.jpg

 

Ha éppen átutazóban vagy és nincs nálad korcsolya, az sem baj, helyben kölcsönözhetsz a Zellerhof Panziótól. Érdeklődni itt lehet: +43 07486/8450

 

Szóval korcsolyát fogd és irány a Lunzer tó kivételes természeti csodája!

További részletekért klikk ide!

Videóhoz klikk ide!

 

További információ:
Tourismusverein Lunz am See
Amonstraße 16, 3293 Lunz am See
Tel: +43 07486/8081 15
E-mail: info@lunz.gv.at

 

Olvass többet a témáról: jégkorcsolya