Hűsítő infó: októberben nyit a Városligeti Műjégpálya Hír

Turizmus.com
2011/07/11
A Városligeti Műjégpálya a tervek szerint október végén nyitja meg kapuit.
Hirdetés
A teljesen felújított épület korszerű és gyönyörű környezetben várja az érdeklődőket télen-nyáron egyaránt. A felújítási munkák során megújul és kibővül a jégfelület és a fogadóépületek, emellett újjáépül a II. világháború során lebombázott épületszárny is. A közel 4,7 milliárd forintos fejlesztést 3,175 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió. A felújítás része volt a Városligeti tó rekonstrukciója is. Télen pedig a tömeg és versenysportoknak ad majd otthont a jéggel borított terület. A 180 méter hosszú és 70 méter széles, több mint 12 ezer négyzetméter nagyságú lesz teljes felülethez 2350 négyzetméter nagyságú jégkorongpálya csatlakozik majd.
A rekonstrukció során kiemelt hangsúlyt kapott a környezetvédelem , ezért olyan energiatakarékos műszaki megoldásokat alkalmaztak, mint például a hulladékhővel megoldott épület-fűtés.
Az igazgató elmondta, a megújult létesítmény árai alkalmazkodni fognak a többi jégpálya díjaihoz , valamint a továbbiakban is várják az óvodai és iskolai gyerekcsoportokat oktatási céllal.
A Városligeti tó egy részén kialakított korcsolyapályát 1870-ben Rudolf koronaherceg nyitotta meg, amelyet már a kezdetektől hatalmas lelkesedéssel vett birtokba a főváros közönsége. Az első "korcsolyacsarnokot" a tó partján felállított kis fabódé testesítette meg, ami 1874-ben leégett. Ezek után a városvezetés engedélyt adott egy új épület megépítésére, amely Lechner Ödön tervei alapján 1893-ban készült el neobarokk stílusban. A műemléki felújításokat és helyreállításokat korhűen végezték el.
 
Addig is, amíg befagyasztják a tavat, csónakázz egyet a vízi műalkotások között (igaz, furcsa a "műalkotás" szót egy vízen úszó és furcsa hangokat kiadó TOI-TOI-ra használni).
Hirdetés