Menü

2011.07.11.     Hozzászólás 0

Turizmus.com

Hűsítő infó: októberben nyit a Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya a tervek szerint október végén nyitja meg kapuit.

A teljesen felújított épület korszerű és gyönyörű környezetben várja az érdeklődőket télen-nyáron egyaránt.
A felújítási munkák során megújul és kibővül a jégfelület és a fogadóépületek, emellett újjáépül a II. világháború során lebombázott épületszárny is. A közel 4,7 milliárd forintos fejlesztést 3,175 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió. A felújítás része volt a Városligeti tó rekonstrukciója is. Télen pedig a tömeg és versenysportoknak ad majd otthont a jéggel borított terület. A 180 méter hosszú és 70 méter széles, több mint 12 ezer négyzetméter nagyságú lesz teljes felülethez 2350 négyzetméter nagyságú jégkorongpálya csatlakozik majd.

A rekonstrukció során kiemelt hangsúlyt kapott a környezetvédelem, ezért olyan energiatakarékos műszaki megoldásokat alkalmaztak, mint például a hulladékhővel megoldott épület-fűtés.

Az igazgató elmondta, a megújult létesítmény árai alkalmazkodni fognak a többi jégpálya díjaihoz, valamint a továbbiakban is várják az óvodai és iskolai gyerekcsoportokat oktatási céllal.

A Városligeti tó egy részén kialakított korcsolyapályát 1870-ben Rudolf koronaherceg nyitotta meg, amelyet már a kezdetektől hatalmas lelkesedéssel vett birtokba a főváros közönsége. Az első "korcsolyacsarnokot" a tó partján felállított kis fabódé testesítette meg, ami 1874-ben leégett. Ezek után a városvezetés engedélyt adott egy új épület megépítésére, amely Lechner Ödön tervei alapján 1893-ban készült el neobarokk stílusban. A műemléki felújításokat és helyreállításokat korhűen végezték el.

 

Addig is, amíg befagyasztják a tavat, csónakázz egyet a vízi műalkotások között (igaz, furcsa a "műalkotás" szót egy vízen úszó és furcsa hangokat kiadó TOI-TOI-ra használni).

Olvass többet a témáról: városligeti műjégpálya