Menü

2010.03.11.     Hozzászólás 2

Dobj egy macit a jégpályára

A „Dobj egy macit” akció célja, hogy mosolyt csaljon beteg kisgyermekek arcára.

A tavalyi nagy sikerű mackóhajigálós project után idén ismét be lehet tárazni a plüssállatkákkal, majd a megfelelő pillanatban mindet a jégre zúdítani! A „Dobj egy macit” akció célja, hogy mosolyt csaljon beteg kisgyermekek arcára.

A jótékonysági megmozdulás keretein belül a Pannon és a Magyar Jégkorong Szövetség újra pályára hívja a mackókat. A lelkes szurkolók április 11-én, a Pannon Hoki Gála Magyarország–Norvégia mérkőzésén az első hazai gól utáni örömünnep alatt a magukkal hozott játékállatkákat a jégre hajigálhatják, melyeket aztán maguk a válogatott tagjai juttatnak el gyermekkórházak kis betegeihez.


 
A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a medvék.  

 

 Dobj egy macit a jégre


 
A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget. A magyar közönség is igyekszik behozni a rekordot, hiszen az első bevetésen, a tavalyi április 2-ai magyar-finn jégkorong meccs után a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze. 
 
Tartsuk ezt a jó szokást, repüljenek azok a macik április 11-én is!

Olvass többet a témáról: jégkorong, dobj egy macit