Dobj egy macit a jégpályára Hír

Est.hu;http://www.est.hu
2010/03/11
A „Dobj egy macit” akció célja, hogy mosolyt csaljon beteg kisgyermekek arcára.
Hirdetés
A tavalyi nagy sikerű mackóhajigálós project után idén ismét be lehet tárazni a plüssállatkákkal, majd a megfelelő pillanatban mindet a jégre zúdítani! A „ Dobj egy macit ” akció célja, hogy mosolyt csaljon beteg kisgyermekek arcára.
A jótékonysági megmozdulás keretein belül a Pannon és a Magyar Jégkorong Szövetség újra pályára hívja a mackókat. A lelkes szurkolók április 11-én, a mérkőzésén az első hazai gól utáni örömünnep alatt a magukkal hozott játékállatkákat a jégre hajigálhatják , melyeket aztán maguk a válogatott tagjai juttatnak el gyermekkórházak kis betegeihez.
  A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a medvék.  
 

  Dobj egy macit a jégre
  A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget. A magyar közönség is igyekszik behozni a rekordot, hiszen az első bevetésen, a tavalyi április 2-ai magyar-finn jégkorong meccs után a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze.    Tartsuk ezt a jó szokást, repüljenek azok a macik április 11-én is!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés