Ultimate Frisbee OB

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/07/27
2005. július 16-17.-én a Heves megyei Markazon rendezték meg az Ultimate Frisbee Országos bajnokságot, melyen az UFÓzd csapatai meggyőző játékkal gyűjtötték be az összes trófeát. Az ifjúsági kategóriában 5 csapat versengett, s az ózdi fiatalok sem a csoportmérkőzésen, sem a döntőben nem hagytak kétséget afelől, hogy már hosszú ideje az ország élvonalát képviselik. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, majd az első és második helyezett csapatok jutottak a döntőbe, ahol az UFÓzd a házigazda NVMMI csapatát győzte le 17:2 arányban. Az UFÓzd ezzel sorozatban negyedszer lett bajnok az ifjúsági mezőnyben.

[ful Leírás]
A felnőtt mezőnyben a 8 nevezett csapat két csoportban küzdött, az ózdi csapat csoportelsőként, veretlenül került az elődöntőbe, ahol 14:5 arányban diadalmaskodott a miskolci Old Boys együttese ellen. A másik elődöntőben a budapest Csoda együttese hosszabbításban kerekedett felül a címvédő, szintén budapesti Hallodigaz-e? csapatán. A döntőben így az UFÓzd a Csodávakl került szembe, akiket egyszer már a csoportmeccseken nagy küzdelemben sikerült legyőzniük. A két napos forróság és a sok mérkőzés egymás után minden csapatot megviselt, de a döntőben a fáradtság jelét alig lehetett látni a küzdő feleken. A 100 percig tartó, küzdelmes és látványos mérkőzés 10:3-as félidő után végül 19:10-es ózdi győzelemmel végződött, s ezzel az UFÓzd első felnőtt országos bajnoki címét szerezte meg.
S hab a tortán, hogy az ózdi csapatok nem csak jól, hanem sportszerűen is játszottak, mindkét kategóriában elnyerték a sportszerűségi díjat (Spirit of the Game) is. Ez a díj minden tornán kiosztásra kerül, és legalább olyan jelentőséggel bír, mint a tornagyőzelem. A díjat potnozásos módszerrel ítélik oda, minden mérkőzés után a csapatok 6-os skálán osztályozzák az ellenfél teljesítményét, melynek fő szempontjai a sportszerűség, a szabályok, az ellenfél és a játék tisztelete.
Végeredmény: Felnőtt kategória: 1. UFÓzd 1 (Ózd)
2. Csoda (Budapest)
3. Hallodigaz-e? (Budapest)
4. Old Boys (Miskolc)
5. L.O.L. (Budakeszi)
6. Apridoj (Tatabánya)
7. UFÓzd 2 (Ózd)
8. NVMMI (Markaz)

Ifjúsági kategória: 1. UFÓzd 1 (Ózd)
2. NVMMI (Markaz)
3. L.O.L. (Budakeszi)
4. UFÓzd 2 (Ózd)
5. H.U.S.S. (Ózd)

A bajnokcsapatok tagjai: Ifjúsági: Oláh Sándor, Horváth Szilveszter, Vass Dániel, Lukács Roland, Berzi Bence, Salánki Lajos, Jakob Taubald.
Felnőtt: Salánki Hajnal, Trócsányi Szabolcs, Tóth Péter, Orosz Ferenc, Gregor Szith, Wesley Reutimann, Oláh Sándor, Horváth Szilveszter, Vass Dániel, Lukács Roland, Berzi Bence.

Írta: Tóth Péter
Aki nem tudja, hogy mi az Ultimate Frisbee, click ide! [ful További képek]
Hirdetés