Nyitott Balaton Programsorozat májusban

Nyitott Balaton Programsorozat májusban

Magyar Turizmus Zrt.
Magyar Turizmus Zrt.
2014/04/23
2014. május 1-11. között a Balatonon 24 helyen lehet benevezni különböző kerékpáros-, hagyományos- és nordic walking, valamint kulturális és gasztronómiai programokra! Számos program ingyenes!
Hirdetés

Forrás: www.nyitottbalaton.hu
Forrás: www.nyitottbalaton.hu
Kép forrása: www.nyitottbalaton.hu


Aki szerint a Balaton csak nyáron izgalmas, aki szerint itt csak strandolni érdemes, és aki szerint itt az év egyéb időszakában nincs semmi, azok óriási tévedésben vannak. Hogy ennek ellenkezőjét bebizonyítsák, összefogtak a tóparti szolgáltatók, a Balatoni Regionális TDM Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt., hogy tavasszal is vendégül lássák az országot a Magyar Tenger partján.

A Nyitott Balaton elnevezésű kezdeményezés május 1. és 11. között tart, szerte a tó körül majd’ 400 szolgáltató csatlakozásával. Céljuk megmutatni, mennyire ezerarcú a Balaton – és nemcsak nyáron. A programok – melyekre 24 különböző helyen lehet benevezni – között számos aktív- és ökoturisztikai lehetőség megtalálható, hogy mindenki felébredjen hosszú téli álmából. Fontos szerepet játszanak a kerékpáros-, hagyományos és nordic walking túrák, de nem maradhatnak el a bor- és gasztronómiai élmények, valamint a kulturális programok sem.

Pénztárcabarát lehetőségek
A számos program jó része ingyenes, így például Balatonföldváron az az oknyomozós kalandtúra, amelynek keretében megismerkedhetünk a város nevezetességeivel. Vezetett gyalogtúrán ismerhető meg a somogyi Nagyberek csodálatos madár- és növényvilága és a védett Fehérvízi Láp. Tihanyban az akció minden napján ingyenes audiogiude túra indul az Infopont elől, két városnéző és egy természetjáró túra közül választhatnak az érdeklődők.

Ha valaki a szépirodalom felé kacsintgat, akkor a XXIII. Jókai Napok idején érdemes a városba jönnie. E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, a Füredhez több szállal kötődő Jókai Mórra emlékeznek, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. Ezen a napon számos vendéglőben ünnepi ebédként szolgálják majd fel a klasszikus Jókai bablevest.

Forrás: www.nyitottbalaton.hu
Forrás: www.nyitottbalaton.hu
Kép forrása: www.nyitottbalaton.hu

Galériáért katt a képre! (fotó: (c) www.nyitottbalaton.hu)
 

Majális, Palacsinta Fesztivál, várjátékok és ingyenes vezetett kerékpáros- és gyalogtúrák
A Nyugat-Balaton térségben a rendezvénysorozat nyitóhétvégéjén, Keszthelyen a környék legnagyobb majálisára, míg Balatongyörökön Palacsinta Fesztiválra várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Keszthelyen, a múzeumok városában a múzeumok és kiállítóhelyek akciós jegyárakkal, szünnap nélkül tartanak nyitva, hasonlóképpen Badacsonyban az Egry József múzeum, illetve a Szegedy Róza Ház. Szigligeten naponta kétszer várjátékot rendeznek, Vonyarcvashegyen kinyitják a Szent Mihály kápolnát, Gyenesdiáson újjáéled a Biopiac, melynek egyik különlegessége a balatoni halak sütödéje. A Nyugat-Balatonon naponta indul ingyenes vezetett kerékpáros túra, amihez a kerékpárokat fél áron biztosítják a Touriform irodák, de saját kerékpárral is lehet nevezni. Lesz például Kis-Balaton túra és Keszthelyi-öböl körtúra hajózással egybekötve, melyhez a „biciklijegyet” fél áron adja az akció alatt a balatoni hajótársaság. Akik gyalogosan fedeznék fel a Keszthelyi-hegységet, azok a most átadott impozáns kilátókat hódíthatják meg, vezetett gyalogtúrák keretében.

Az is megtalálja a számítását, aki csak gondtalan napfürdőzésre vágyik a Balaton-parton: számos településen biztosítanak ehhez ingyenes nyugágyakat a „nyitott strandok” és a fürdőzésről sem kell lemondani: a zalakarosi fürdőben a garantált élmények mellé számos kedvezményt is biztosítanak a pancsolás szerelmesei részére.


Szálláshely akció: 2=3!
És ez még nem minden! A rendezvénysorozat ideje alatt a kezdeményezésben résztvevő szálláshelyek mindegyike 2=3 akcióval várja a Balatonra érkezőket, hogy még felhőtlenebben legyen a pihenés, akik pedig valamely balatoni tourinform irodába tévednek be ez idő alatt, Nyitott Balaton-könyvjelzővel gazdagodhat.

A részletes program és további információk az esemény hivatalos honlapján a www.nyitottbalaton.itthon.hu és a www.nyitottbalaton.hu honlapon található.


Balatoni hangulat Budapesten is
Aki szeretnének a saját szemükkel is meggyőződni, mi vár rájuk a Balatonnál május 1. és 11. között, látogasson ki a fővárosba, az Erzsébet térre az április 25-27-ei hétvégén! Ezen a 3 napon vitorlásokkal népesül be az Akvárium medencéje, s még számos látványelemmel varázsolják Budapestre a Balatont a szervezők. A kihelyezett napágyak, a balatoni nyaralást idéző zenék, a megvásárolható Balaton-menü és Balaton-koktél mellett rengeteg hasznos információ vár a kirándulás, a kerékpározás, a kultúra és a gasztronómia szerelmeseire. A gyerekeket animációs sarok, a család felnőtt tagjait borkóstoló is várja. A részvétel valamennyi programon díjmentes!

Időpont: 2014. április 25-27., péntektől vasárnapig, (P: 11.00-18.00; SZ-V: 10.00-18.00)
Helyszín: Akvárium Klub (1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

 

További információk:
Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság
Tel.: +36-87/482-023
balaton@itthon.hu
www.itthon.hu/balaton
www.itthonabalatonon.blog.hu

Hirdetés
Hirdetés