Lezajlott az Ötpróba Rióba első idei, Győri állomása

Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda
Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda
2016/05/25
Összesen 2600 induló mintegy 4000 tusában gyűjtött értékes riói pontokat.
Hirdetés

Május 21-én, szombaton Győr adott otthont az 5próba Rióba eseménysorozat első idei állomásának.

Gyalogló befutó a célban Forrás: www.mozgasvilag.hu
Gyalogló befutó a célban
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!


2600 induló, mintegy 4000 tusa a Győri Aranyparton

Az elmúlt hét csapadékos, borongós időjárását követően szombat reggel verőfényes, igazi nyári idő fogadta Győrben a sportolni vágyókat. A jó idő és hangulat szerencsére egész nap kitartott: a 2016-os esztendő első kiemelt eseményén a Graboplast Maraton Magyar Bajnokság kajak-kenusaival kiegészülve összesen 2600-an álltak rajthoz mintegy 4000 tusában és gyűjtöttek értékes riói pontokat.

A rendezvény fényét emelte Győr város polgármestere, az eseménysorozatot alapító Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt is, aki a Mosoni-Duna holtágán sárkányhajózott, míg az 5próba Rióba szóvivője, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, Kiss Gergely egy indiánkenuban szállt vízre.

Szintén hatalmas sikert arattak a Szív apró bajnokai! A „Szív futónagykövet” Beck Mónika által összefogott, szívbetegséggel élő gyermekekből álló kis csoport először egy rövid sétával abszolválta a gyaloglás tusát, majd a Mini 5próba sátorban következett a helyből távolugrás, végül pedig a Győri Kajak-Kenu Egyesület ifjúsági sportolóival kiegészülve sárkányhajóztak egyet. A kicsik szemmel láthatóan nagyon élvezték a próbákat, a közönség pedig tapssal jutalmazta kitartásukat.


Nem csak a 20 éveseké a világ..

A délután folyamán folyamatos evezős küzdelem zajlott mind az Aranypart I., mind az Aranypart II., Kovalter pihenőpark területén. A Mosoni-Duna holtágán egymást érték a kajakos és kenus versenyszámok, amelyekben az idősebb korosztály is megcsillanthatta rátermettségét és edzettségét. A próbák a nagy létszámú részvételi arány mellett igen sok érdeklődőt, szurkolót vonzottak a helyszínre, akik az Aranypart Szabadstrand részén, valamint az árnyékosabb és csendesebb Kovalter pihenőparkban gyűltek össze. A versenyközpontban található vendéglátóegységek folyamatosan szolgálták ki a célba érkezőket és a megéhezett látogatókat egyaránt. A sok érdeklődőnek hála, igazi fesztiválhangulat uralkodott a parton, amely egészen késő délutánig kitartott.


A Kovalter pihenőpark a kajakosok és kenusok területe Forrás: www.mozgasvilag.hu
A Kovalter pihenőpark ezúttal a kajakosok és kenusok területe
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!


Következő próba: június 11-én Orfűn!

Felhívjuk a kedves Próbázók figyelmét arra, hogy eddig megszerzett pontjaikat tovább gyarapíthatják, legközelebb június 11-én Orfűn. Az orfűi rendezvény programkiírását ITT, míg az eseményről szóló beharangozó írást ITT olvashatják – aki pedig már most nevezne, ITT teheti meg.Friss hírek, cikkek, beszámolók az érdeklődőknek

Érdemes az 5próba Rióba Facebook oldalát is sűrűn látogatni, ugyanis naponta friss hírekkel, cikkekkel, beszámolókkal, fotókkal és hasznos információkkal várja az 5próba Rióba eseménysorozat iránt érdeklődőket.

A Szervezők várnak mindenkit sok szeretettel további rendezvényeiken – sportolj, mozogj értékes nyereményekért!


Bővebb információ következő próbákról az Ötpróba Rióba hivatalos weboldalán található!

Hirdetés