Közeledik a bikini-szezon!

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2012/03/14
Ne aggódj, még nem késtél el! Van még 12 heted arra, hogy bomba alakod legyen a nyárra!

Ez pont ideális idő egy tartós alakváltásra. Az elengedhetetlen mozgás és a nem radikális diéta kombinációjának időre van szüksége, viszont a hatás tuti.

 

82221-Izzadj-.jpg
82221-Izzadj-.jpg

 

A tartós és szenvedés nélküli fogyás titka a lassú,  heti 1-2 kg testtömegcsökkenés. Ne feledjük el, hogy a csupán diéta révén elért testsúlycsökkenés nem feltétlenül a zsírraktáraink csökkenésével jár együtt! Hiába fogy le valaki csak diéta segítségével, nem feltétlenül fog jobban kinézni.

Ne ijedj meg, ha az első hetekben nem lesz bővebb a nadrág, vagy nem mutat kevesebbet a mérleg, hiszen izmaid hirtelen használatba vétele, ha nem is jelentős mértékű, de izomnövekedéssel fog járni. Amint hozzászokunk a mozgáshoz elindul a struktúra változás, a zsírraktáraink alakulnak át izmokká. Ne féljünk a súlyzós edzésektől, nem leszünk body-builder alkatúak heti 2-3 edzéstől és egy laza diétától. A testépítők nagyon keményen megdolgoznak azokért az izmokért, nagyon kell akarni, hogy valaki olyan látványos eredményeket érjen el. De nekünk nem is ez a célunk.

 

82221-Cardio.jpg
82221-Cardio.jpg

 

A szervezet a zsírokhoz (mint legmagasabb energia-értékű tartalékunkhoz és így legértékesebb energiaforrásunkhoz) csak bizonyos körülmények között nyúl. Ez a körülmény pedig a zsírégető pulzuszónában történő MOZGÁS!

Jó, jó, de honnan tudjuk drága és bonyolult kütyük nélkül, hogy zsírégető zónában vagyunk-e? Ez az az intenzitás, amiről azt gondolnánk, hogy nem feltétlenül hatásos, lötyögtem, de nem súroltam a határaimat.

A hatékony zsírégető edzés ismérvei:
-    a számon tudtam venni a levegőt, a beszéd sem esett nehezemre
-    leizzadtam, de nem haltam bele
-    nem jött rám farkaséhség az edzést követően
-    legalább 40 percig folyamatosan mozogtam
-    kellemesen elfáradtam, de nem környékezett a végkimerülés

Ezek alapján te is könnyedén eldöntheted zsírégető volt-e az edzésed vagy sem. Mindenkinek más edzésforma jelenthet zsírégető edzést. Nem kell feltétlenül ugrálni, bizonyos fokú izommunka ugyanúgy izzadást, pulzusemelkedést eredményez, ami már tudjuk, hogy a zsírégetés jele.

 

82221-kanzeon-sangha-center-451431-o.jpg
82221-kanzeon-sangha-center-451431-o.jpg

 

Fontos, hogy ha fogyni szeretnénk edzés előtt legalább 2, de inkább 3-4 órával ne együnk! Ha eszünk, valami szénhidrátszegény ételt vegyünk magunkhoz. De miért? Mivel a zsírok a legértékesebb energiaforrásunk, nem ahhoz fog  először nyúlni a szervezetünk a mozgáshoz szükséges energia fedezéséhez. Sorrendben első az éppen a vérben keringő cukor, majd az izmok raktáraiban tárolt glikogén… Csak amikor hosszabb ideig tart a terhelés, akkor kezd a szervezet a zsírjainkhoz fordulni. Következésképpen, ha edzés előtt egy somlói galuskával vagy egy sonkás szendviccsel teljesen feltöltjük a szénhidrátraktárainkat, akkor az edzésünk 60 perce alatt lehet, hogy az elfogyasztottak révén vérünkbe került cukrokból simán eléldegélünk, és a zsírpárnáinkhoz hozzá sem nyúlunk. A zsírégetés kb. az edzés 20-30. percében indul el az előzőekből adódóan.

Most már te is könnyen átláthatod, hogy a villám-edzések és napi 15 perces tornagyakorlatok során a zsírégetés majdnem lehetetlen. Az eredményért - mint mindig - kitartóan meg kell dolgozni és IZZADNI kell!

 

82221-Torna.jpg
82221-Torna.jpg

 

Heti 2 edzés a szintentartáshoz elegendő, heti 3-4 alkalommal érhetsz el látványos eredményeket, ennél több edzés esetén már nem feltétlenül tud regenerálódni a szervezeted (hacsak ezen kívül semmi mást nem csinálsz csak alszol).

A túl alacsony kalóriatartalmú diéták (napi 1200-1500 kcal alatt) és a túledzettség (heti 5-6 alkalom, vagy alkalmankénti túl erős intenzitás) extrém körülményeket teremt a szervezetünknek. A kiszámíthatatlan és sanyarú körülményekre általában raktározással reagálunk, felkészülve a következő ínséges vagy megterhelő időszakra. A koplalással, illetve a fokozatosság és mértékletesség nélküli edzéssel pont az ellenkezőjét érhetjük el, mint amit szeretnénk.

 

Izzadj nálunk Zsírégető órán, Zumbán, Kardió köredzésen vagy Pilates-en!

LÉGY FITT NŐI ÉS GYERMEK TORNA STÚDIÓ
 

Hirdetés