Kollegánk sikere Athénban!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/04/23
A 2005 04. 16-án került megrendezésre az idei Görög Felnőtt Országos Vívó Bajnokság. A versenyt ugyanott rendezték, ahol a múlt nyári olimpiai játékokat. Bár a hellén vívás nem tart még ott ahol a magyar, kollégánknak egy viszonylag erős mezőnyben kellett bizonyítania felkészültségét

A viadalon 86 versenyző indult. A lebonyolítás a világversenyekkel megegyező rendszerben zajlott. A csoportmérkőzés során a mi Songokounk (Partics Péter) nem talált legyőzőre, magabiztos teljesítménnyel jutott tovább. A harmadik helyről várta az egyenes kieséses asszókat. A 32-be jutást, ugyanúgy, mint a 16 közé kerülést, könnyed vívással sikerült megoldania. A nyolcas döntőbe kerülésért, a kilencvenes évek legjobb görög vívója volt az ellenfél.
Eleinte nagyon úgy tűnt, hogy itt véget ér kollégánk számára az idei derbi. Aztán a kezdeti sikertelen akciók után, stílust váltott, így sikerült 0:4-ről felzárkóznia. A második három percet 6:6-os állással várták a sportolók. Végül kétségtelen, hogy az állóképesség béli különbségnek köszönheti Péter a sima 15:8-as győzelmet. A négy közé kerülésért az évekig junior válogatott, Likos-t kellett legyőzni. A küzdelem hasonlóan alakult mint az előző mérkőzés. Bár nem a kondíció, sokkal inkább a technikai tudás béli különbség billentette a mérleg serpenyőjét a „Mozgásvilág” oldalára. Az eredmény 15:10 lett. A legjobb kettő közé jutáshoz, a tavalyi bajnok Kontogianist kellett volna legyőzni. Korábban már vívtak egymással és akkor kollegánk 15:6os győzelmet aratott.
Érezhető volt, hogy mindkét versenyző, remekül felkészült a másikból. Egy roppant izgalmas asszót láthatott a nagyérdemű. Az első két harmadban felváltva adták a tusokat. A 3. három percet 6:5-ös Konto vezetéssel kezdték. Sajnos az idő egyre kevesebb volt, így Péternek taktikát kellett váltani, ami nem sikerült zökkenőmentesen. Egyre több hibát követett el, s végül alulmaradt a küzdelemben. 12:15-re kikapott, s így a 3. helyen zárta a viadalt. Ezzel az eredménnyel sikerült bevívnia magát a júliusban megrendezésre kerülő, felnőtt EB-n induló görög válogatottba. A viadalnak hazánk ad otthont, június 27. és július 3. között, Zalaegerszegen.

Mozgásvilág

Hirdetés