Ilyen volt: Food Express VII. Országos Női Sportfesztivál

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/09/12
"Fiacskám, a kaja a hütőben, mindent előre megfőztem, csak meg kell melegítened. Én a gyerekekkel elmentem a női sportfesztiválra. Te meg szégyelheted magad, hogy itthon maradsz! Ha jót akarsz, úgy öt óra felé gyere értünk a népligeti Fradi pályához! " - hány és hány asszony indult el e szavak kíséretében, esetleg cédulát hagyva a konyhaasztalon, mondván neki ezen a szeptemberi szombaton nincs fontosabb dolga, mint hogy kizökkenjen a mindennapok taposómalmából és legalább e napon társnőivel, gyerekeivel együtt belevesse magát a sportolás örömeibe.

A végelszámolásnál kiderült 2600-an voltak, de szinte kivétel nélkül mindnyájukon látszott, hogy nem kampányszerűen mozognak, ki ilyen, ki olyan gyakorisággal tesz a mozgásteli életviteléért. A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezte eseményen mindenki megtalálhatta a kedvére valót, hisz a létesitmény minden pontja nyitva állt az uszodától a kondi termen át a szinpadi programokig. Alig győzték a hölgyek igyekezettel, hogy véletlenül se maradjanak le semmiről sem, 50 különböző sportággal barátkozhattak. Az aerobik órák mellett a legnépszerűbbek a hastáncot és önvédelmet tanító produkciók voltak.
A vendégek soraiban többen is feltüntek a sportolók világából: Ábrahám Attila, Kökény Bea és a jelenlegi világbajnok vízilabdacsapat tagjai közül Valkay Ági és Drávucz Rita is. Ez a nap azonban nem róluk szólt. Sokkal inkább azokról, akik fontosnak érezték, hogy az ország legkülönbözőbb pontjairól nekivágjanak az útnak Budapestre, azokról, akik boldogan mocorogtak, akár 15-20 kg felesleggel is a meg nem értés legkisebb jelével sem találkozva, azokról, akik 60, 70 év felett sem mondanak le a sportolás, a mozgás adta minden napos örömökről. És pesze a zömről, a dolgozó anyukákról, akiknek valóban ünnep volt kiszabadulni a napi rutin alól és egyben példát mutatni környezetüknek és főleg saját gyermeiknek, hogy számukra a sportolás majd már az élet egyik első számú velejárója legyen. Az indián nyár az év egyik legszebb szaka, amikor megint csak bebizonyosodott, ha az ember ezrével szeretne boldog, elégedett emberekkel találkozni, akkor a legjobb ha a női sportfesztiválra vagy ahhoz hasonló/van ilyen?/ eseményre látogat.
Aztán másnap közülük hány kezdte úgy a napot, hogy "drágám, főzz ma te, mert az izomláztól lépni sem tudok vagy menjünk inkább étterembe?" - azt nem tudom, de hogy közülük mindegyik alig várja az újabb mozgás órákat, az nem kétséges.
Hirdetés