III. Falusi Olimpia a Skanzenben

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/05/29
Kőhordás időre, bothajítás, táj- és stadionfutás, célbadobás, egyensúlyozó járás farönkön, krokett, mocsárjárás... többek között ilyen és ezekhez hasonló ügyességi - és sportfeladatok várják a családokat a szentendrei Skaneznben.
Hirdetés

"egy kis mozgás mindenkinek kell..."

Skanzen hagyományokhoz híven - az Olimpia évében - ismét megrendezésre kerül immár harmadik alkalommal a Falusi Olimpiai Játékok a Szentendrei Néprajzi Múzeumban. A rendezvény különlegessége, hogy a nevezők szellemi és fizikai erőnlétüket is lemérhetik a sport és ügyességi versenyszámok során.

A vasárnapi egész napos rendezvénynek sztárvendégei is lesznek. Ellátogat a múzeumba Kovács István, a Pekingi Olimpia fáklyafutás egyik magyar résztvevője, aki magával hozza a fáklyát és vezeti a skanzenes fáklyafutást, ami az olimpiai résztvevők bemelegítő futása is egyben. A 16 órai eredményhirdetés során pedig Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó adja át a kategória győztesek díjait.

 

 

Érdekességek

A versenyszámok között szerepel: kőhordás időre, bothajítás, táj- és stadionfutás, célbadobás, egyensúlyozó járás farönkön, krokett, mocsárjárás.

Egyéni és családi kategóriában is nevezhetnek a versenyzők, sőt idén szenioroknak is lehetőségük van részt venni a játékban. Nevezni előzetesen és a helyszínen is lehet!

Időpont: 2008. június 1. vasárnap 9.00-tól 17.00-ig
Helyszín: (Skanzen területén) A nagy rét és a Felső-Tiszavidék tájegység
További információ:
Takách Zsuzsanna
takachzs@sznm.hu; Tel: 30/894-7269

Győztesnek babérkoszorút!

Hirdetés