Folyamatos mozgásban tart a Swift

Folyamatos mozgásban tart a Swift

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2021/01/19
A Suzuki sportos kialakítású kompakt kisautója, a Swift még vagányabb külsővel, megnövelt üzemanyag-hatékonysággal és kibővített vezetéstámogató rendszerekkel rója már a magyar utakat. A modell ikonikus dizájnja a legfejlettebb hibrid technológiákkal párosul, amely garantáltan mozgásban tart a hétköznapok során!

A Swift már régóta nagy népszerűségnek örvend az olyan autósok körében, akik a hétköznapokban divatos megjelenésre és élvezetes vezetési stílusra vágynak. A 2017-ben bevezetett Swift sikerességét jól mutatja, hogy a legjobb három közé jutott a World Urban Car Awards 2018 díjátadón. 

Az ikonikus modell 2020 őszén esett át ráncfelvarráson. Míg a tervezők dinamikusabb külsővel, addig a fejlesztők továbbfejlesztett DUALJET motorral és még több intelligens vezetéstámogató funkcióval látták el a Swiftet.

Folyamatos mozgásban tart a Swift-2
Sportos és merész orr, jellegzetes karosszéria, karakteres ablakok
Folyamatos mozgásban tart a Swift-2
Forrás: Suzuki

A Swift sportos és merész orrát, jellegzetes karosszéria kialakítását és karakteres ablakait olyan részletek teszik még vonzóbbá, mint a dinamikus formatervezésű tető vagy a lökhárítóban függőlegesen elhelyezett LED világítás. Ezt a magával ragadó megjelenést vízszintes króm díszítéssel ellátott sportos és háromdimenziós hűtőráccsal, valamint az apró részleteséggel kidolgozott polírozott, könnyűfém keréktárcsákkal tették még izgalmasabbá.

Az 1,2 literes DUALJET benzinüzemű motor üzemanyag-hatékonyságát tovább növeli a 12 Voltos lágy hibrid rendszer, amely még nagyobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít a 3Ah-ról 10Ah kapacitásúra megnövelt lítiumion-akkumulátornak köszönhetően.

A megújult Swift olyan intelligens megoldásokkal egészült ki, mint a kombinált érzékelős vészfékasszisztens, a sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztető rendszer, a távolsági fényszóró asszisztens, a forgalmi jelzéseket felismerő rendszer vagy a holttérfigyelő.

Folyamatos mozgásban tart a Swift-3
Forgalmi jelzéseket felismerő rendszer
Folyamatos mozgásban tart a Swift-3
Forrás: Suzuki

A Swift mellett a legsportosabb Suzuki, a Swift Sport is megkapta a maga modellfrissítését. A lendületes ferdehátú egyedülálló teljesítménye az erősen reszponzív gyorsulásnak köszönhető, amelyet a továbbfejlesztett, 230Nm nyomatékot biztosító, 1,4 literes BoosterJet turbómotor tesz lehetővé. A hatékonyabb üzemműködést és üzemanyag-fogyasztást ezúttal a 48 Voltos lágy hibrid rendszer teszi még teljesebbé. 

Az új Swift Sport teljesítményét tökéletesen kiegészíti a zökkenőmentes váltást biztosító, hatsebességes manuális váltó. Az erőátviteli berendezés nagyszerű finomítása megnyitja az utat a sportos vezetés következő szintjére.

Folyamatos mozgásban tart a Swift-1
Fejlett biztonsági technológiák az új Swift Sportban
Folyamatos mozgásban tart a Swift-1
Forrás: Suzuki

Az új Swift Sportban is olyan fejlett biztonsági technológiák szolgálják a vezető és az utasok nyugalmát, mint a kettős kamera alapú vezetéstámogató rendszer (DCBS), amely figyeli az előtte haladó járműveket, gyalogosokat és a sávok vonalát, és a kameráktól kapott különféle információk alapján segít a rendszer elkerülni az ütközéseket, és enyhíteni az ütközés miatt keletkező károkat figyelmeztetésekkel és automatikus fékezéssel. Ezen kívül megtalálható még a sávtartásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a forgalmi jelzéseket felismerő rendszer, az adaptív tempomat, a távolsági fényszóró asszisztens, a holttérfigyelő és a hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetés.

További modellinformáció elérhető az auto.suzuki.hu weboldalon

Hirdetés