Felejthetetlen nyár Burgenlandban: vízi sportok és kerékpározás

Felejthetetlen nyár Burgenlandban: vízi sportok és kerékpározás

Burgenland Tourismus GmbH
Burgenland Tourismus GmbH
2017/06/21
Évi 300 napsütéses nap, Fertő-tó és több, mint 80  sós vizű kis fürdőtó, SUP, tengeri kajakozás, kenuzás, kenutúrák, szörf- és kite szörf, valamint több, mint 2500 km kerékpárút szerte a tartományban.
Hirdetés

Izgalmas vízi sportok Burgenlandban

Évi 300 napsütéses nap? Na ez már döfi!

Burgenland a vízi sportok egyedülállóan széles választékával várja a kikapcsolódni vágyókat. A kínálat a kite szörftől kezdve a vitorlázáson és szörfözésen át a kenutúrákig terjed, de aki csupán egy kis felfrissülésre vágyna, fürdőtavak és szabad strandok sokasága közül válogathat. Az évi 300 napsütéses nap elegendő lehetőséget kínál a vízi sportokhoz vagy a vízparton történő lazításhoz.

 

Fürdőélmények a Fertő-tónál Forrás: (c) NTG_steve.haider.com
Fürdőélmények a Fertő-tónál
Kép forrása: (c) NTG_steve.haider.com


Ha fúj a szél a szörfösök tudják, ide kell jönni..

A Fertő-tó Ausztriában igazi nagybetűs szörfparadicsomnak számít - minden szörfös ismeri és kedveli! A mintegy átlagosan 1,50 m mélységű és tökéletes széljárással rendelkező Fertő-tó ideális mindenféle típusú vízi sport művelésére. Noha garancia a mindenkor ideális széljárásra nincsen, a lágy szellőtől egészen a viharos időjárásig itt minden előfordulhat. Az uralkodó szélirány észak-nyugatról érkezik - és hogy éppen élénk vagy viharos, az az éppen átvonuló frontoktól függ. Ritkább esetben a déli szél is utat tör magának, amely a hullámokat akár 1 méter magasra is felkorbácsolhatja. A hullámzó víz és szél adta lehetőségeket számos vitorlás-, szörf- és kiteszörfös iskola meglovagolja, vonzó ajánlatokkal várva a tavat ily módon közelebbről megismerni vágyó vendégeket - tekintet nélkül arra, hogy valaki kite-tal röpködni vagy épp egy vitorlással a habokat szelni szeretné e.

Szörf, kiteszörf a Fertő tavon

Mondanunk sem kell, hogy a Fertő tó kitűnő adottságokkal rendelkezik a vitorlás sportokhoz, mint a vitorlázás, a szörf vagy a kite szörf. A tenger felől fújó szél és a tó csekély mélysége megkönnyíti a kezdők helyzetét.

Kite- és szörfiskolák a Fertő-tónál

 

A nyári sláger továbbra is a SUP!

A Stand Up Paddling (SUP) - az eredetileg Hawaiiból származó sportág újszerűségével még mindig hódít! Miközben a tó gyönyörű növény- és állatvilágát a SUP hátán fedezzük fel, alakunkat is remekül formáljuk vele. A SUP kalandot, vidámságot és mozgást kínál egyszerre! Hogy ezt a sportot minél jobban élvezhessük és a lehető legrövidebb idő alatt megtanuljuk, érdemes profi oktatók segítségét kérni.
Teszteld egyensúlyérzéked és fedezd fel a látnivalókat saját tempódban evezés közben, a deszka tetején állva. Határtalan szabadság jár át amikor SUP-olsz, ha kimelegedsz, csak csobbanj egyet és máris folytathatod az evezést!

A Fertő tó érintetlen természeti kincseivel ideális feltételeket kínál a lelkes SUP-olóknak. A Fertő tó Nemzeti Park védett öbleiben még szél esetén is nyugodt a víz. A vízparton ápolt pihenőhelyeket és kellemes árnyékot adó fákat találunk, ahol a gyerekeknek vízicsúszda és játszótér is rendelkezésére áll.

SUP centerek
Naish SUP Center Podersdorf
Hang on! - SUP és kite szörf iskola
SUP Center Neusiedl
Szörf, kite és SUP iskola Podersdorfban

 

Kenuzás a Lajtán, Lafnitzon, Pinkán, Rábán vagy a Feistritzen

A Lajta tökéletesen alkalmas kenutúrákra - a sekély víz lassú áramlása kevésbé gyakorlott kenusoknak és kezdőknek is egyedülálló élmény, a kanyargó folyó jórészt érintetlen partján számos ritka és növény- és állatfajt figyelhetünk meg. A kenutúrát szakaszokban és Mosonmagyaróvár felé, a határon átlépve is teljesíthetjük. 

A Lajta folyó ősi arcát mutató szakasz Bruckneudorfnál kezdődik, Gattendorf és Nickelsdorf között található a kis Lajtán a Lajta sziget, amely a folyópart érintetlen erdős részébe enged betekintést. A kenuzás itt mindig tartogat valami újdonságot és ismeretlent az érdeklődők számára.

A kenutúrákra április közepétől - október közepéig lehet jelentkezni.

Kenuval a Rábán Forrás: (c) Südburgenland Tourismus_Croce
Kenuval a Rábán

Jelentkezés kenutúrára, kenu bérlés
>> Kanuverein Leitha
>> Pinka
>> Rába
>> Lafnitz
>> Feistritz


Tengeri kajakozás és kenuzás a Fertő-tavon

A SUP-on kívül fantasztikus élményekkel gazdagodhatunk kenuzás és tengeri kajakozás közben is! A tengeri kajak központ közvetlenül a ruszti strand mellett található.

Szolgáltatások:
- tengerikajak és kenu oktatás
- hajókölcsönzés, hajóteszt, evező shop
- túrák, utazások, szabadtéri edzések
- egyéni- és csoportos ajánlatok
- céges oktatások
- vezetett túrák 10 fő esetén is
- kenu bérlés csoportoknak

Kezdők mielőtt egyéni túrára indulnának, részt vehetnek a nekik szóló evezős oktatáson.

Evezős központok
Tengerikajak és kenu bérlés
Evezős központ Ruszt

 

Kerékpárral Burgenlandban


A napsütötte tartomány több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket.
A kínálat a kényelmes családi útvonalaktól a sportos versenypályákon át egészen az izgalmas hegyi kerékpáros ösvényekig terjed. Egyedül a Fertő tó régiójában 30 kerékpárút összesen 1000 kilométernyi hosszúságban kínál önfeledt élményeket, köztük természetesen a híres tókerülő kerékpárút.
A Rosalia régiót híressé tevő eperföldek között vezet a Rosalia kerékpárút, amely elhalad többek között Fraknó vára mellett is.
A napsütötte Közép-Burgenland dimbes-dombos vidékén öt nagyszerű hegyi kerékpáros ösvény várja a kikapcsolódni vágyókat. A dél-burgenlandi Rába–Őrség–Goričko Natúrparkban a Háromország kerékpárút csábít izgalmas felfedezőtúrára. Emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik – kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal.
Természetesen magától értetődik, hogy Burgenlandban a kerékpárkölcsönzők és szervizállomások, kerékpáros szálláshelyek és térképek széles választéka várja a bicikliseket.

(c) Burgenland Tourismus


TOP kerékpártúrák:

Paradies Túra - Dél-Burgenlandban: 260 km

B10 Fertő-tó kerékpárút: 135 km, melyből 38 km a magyar oldalon vezet

Eurovelo 13 - Vasfüggöny Túraút: 10 400 km

B20 Lacken kerékpárút: 48 km

B12 Cseresznyevirág kerékpárút: 43 km

Fesztivál kerékpárút: 65 km

R32 Rosalia kerékpárút: 58 km

 

E-bike Burgenlandban

Maximális élmény, kimagasló kényelem!
A tökéletesen kiépített kerékpáros infrastruktúrának köszönhetően kerékpártúrák széles választékából válogathatunk Burgenlandban. A kevésbé sportos vendégek kényelmesebb módon: e-bike segítségével is felfedezheti a környéket. Kölcsönzők és töltőállomások Burgenland valamennyi régiójában találhatók.
Közép- és Dél-Burgenland szelíd lankái, valamint a Fertő tó körül elterülő, végtelennek tűnő síkság kiadós felfedezőtúrákra csábít. A látványos természeti környezet sportolás közben, mégis kényelmesen fedezhető fel, ha elektromos kerékpárral vágunk neki a kirándulásnak!

Kerékpár- és E-bike kölcsönzés
Kerékpárszervizek és kölcsönzők
Csomagajánlatok, e-bike kölcsönzés Dél-Burgenlandban az E- bike Paradiestől
Minden ami E-bike: Foxtours Südburgenlandban
E-bike Südburgenland


E-Bike-kal Dél-Burgenland tájain Forrás: (c) Südburgenland Tourismus_steve.haider.com
E-Bike-kal Dél-Burgenland tájain
Kép forrása: (c) Südburgenland Tourismus_steve.haider.com
 

 

2017. nyári programok:

- 2017. július 6. Neufelder See Schwimm Cup - Úszóverseny Neufeld an der Leitha, Észak-Burgenland. 1,5 km, 3 km, 4,5 km, gyermekúszás (150 m, 300 m, 450 m) Rajt: 18 órakor, gyermek verseny 18:10-kor.

2017. június 23-25. Schwimmfestival Neusiedler See - úszás és móka mindenkinek! Számos versenyszám közül lehet választani, úszás rövidebb-hosszabb távokon kicsiknek és nagyoknak, aquatlon, triatlon, tóátúszás Illmitzből - Mörbischbe.. és még sok más!

2017. július 3. Ö-Tour, a teljes Ausztriát átszelő Osztrák Kerékpárkör első, burgenlandi szakasza

2016. augusztus 26-27. Austria Race Burgenlandon keresztül, az északi Kittsee-től a déli Kalchig tartó, non-stop kerékpárverseny, melynek távja 221 km. Nevezés -->> ITT!

2017. szeptember 1-3. 30. Austria Triathlon Podersdorf - a versenyzők négyféle versenyszám közül tudnak választani:
      IRONMAN-táv: 3,8 km úszás / 180 km kerékpározás / 42,2 km futás
      FÉL-táv:           1,9 km úszás / 90 km kerékpározás / 21,2 km futás   
      OLIMPIAI-táv:   1,5 km úszás / 40 km kerékpározás / 10 km futás
      SPRINT-táv:     750 m úszás / 20 km kerékpározás / 5 km futás

2017. szeptember 9. SuperTri triatlonverseny Königsdorfban.
  Fun táv: 300 m úszás / 30 km kerékpározás / 4 km futás
  Supertri: 1500 m úszás / 60 km kerékpározás / 12 km futás
  Csapatváltó: 1500 m úszás / 60 km kerékpározás / 12 km futás
  Nevezés: hamarosan!
 
2017. szeptember 9. X Cross Run Lake - akadályfutás Podersdorf strandján, víz és sár minden mennyiségben! Táv: 5-10 km, szakaszos rajt: 12:30-13:00-13:30 órakor. 8-15 éves gyerekek kb. 2 km-es távon birkózhatnak meg az akadályokkal. Jelentkezés, regisztráció -->> ITT!

2017. szeptember 10. X Cross Triathlon - triatlonverseny Podersdorfban mindenki számára, aki valaha ki szerette volna próbálni! 750 m úszás - 20 km kerékpározás - 5 km futás. Jelentkezés, regisztráció -->> ITT!


  


Kapcsolat, bővebb információ:

Burgenland Tourismus GmbH

Logó
Logó
Kép forrása: Burgenland Tourismus GmbH

Hirdetés