British Open

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/10/18
A férfiak versenye mellett 1922 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal a hölgyek küzdelmeit is megrendezik a British Openen, de még soha nem fordult elő, hogy malajziai győztest avassanak. Ezúttal Nicol Davidnak tapsoltak az angolok.

A világranglista harmadik helyén tanyázó és a British Openen is harmadikként rangsorolt ázsiai játékos az elődöntőben a világelső Rachel Grinhamet, a fináléban pedig testvérét, Natalie Grinhamet győzte le, így a 22 esztendős hölgy emelhette magasra a trófeát.
A féfiak:
David Palmer tavalyi győzelme után idén honfitársa, Anthony Ricketts nyerte a manchesteri Sportcityben található National Squash Centre-ben rendezett Dunlop British Opent. Az ausztrál játékos 55 perc alatt három szettben győzte le a hazai közönség által támogatott James Willstropot.
A torna hatodik kiemeltje végig határozottabb, agresszívebb és elszántabb volt elenfelénél, így gyakorlatilag az első pillanattól kezdve sejthető volt, hogy ő az esélyesebb a végső győzelemre.
Az első szettben Ricketts rögtön 6-1-es előnyre tett szert, és bár Willstrop felzárkózott, a játszma hajrája ismét az ausztrálé volt.
A második menetet jobban kezdte az angolok üdvöskéje, 6-3-ra, majd 7-4-re is vezetett. Ricketts azonban minden létező labdát befutott és a maga javára fordította a szettet.
A harmadik játszmában sem változott a tendencia, Anthony Ricketts hamar eljutott a meccslabdáig, a másodikat pedig már értékesítette is, így David Palmer ugyan nem védte meg tavalyi bajnoki címét, de a British Open trófeája idén is ausztrál kezekbe került, és az angol játékosok minden erőfeszítésük ellenére sem tudták hazai földön tartani a kupát.
"Reggel sms-ben megírtam Geoff Huntnak, hogy életem legjobb játékát fogom ma nyújtani és visszaviszem a trófeát Ausztráliába" - mesélte a mérkőzés után Ricketts. Nos, a 70-es, 80-as évek legendás játékosa, a British Open nyolcszoros bajnoka valószínűleg a repülőtéren toporog majd, várva az angliai járatot...

Forrás: www.squash.hu

Hirdetés