Balaton Bike Derby 2022

Balaton Bike Derby 2022

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2022/06/23
Új start/cél, módosított útvonal, új kategóriák, de ugyanaz az élmény.

2021 év egyik legnagyobb meglepetés rendezvénye volt, a már szinte unalomig ismert Balatont és annak megkerülését új formába öntő Balaton Bike Derby, mely idén új időpontban, augusztus végén kerül megrendezésre!

A sportos túrabringázás hazai fanatikusai által alkotott Bikepacking Hungary csapata már korábban is szervezett kerékpáros offroad kalandtúrát, igaz azt a műfaj elvetemültjeinek – a Hungarian Divide keretében 1400 km-es távon 24 000 m szint várja technikás terepeken a kerékpárosokat. Emellett viszont szerettek volna valami olyan túrát is, ami könnyű/közepesen technikás terep és kisforgalmi utak kombinációján halad, valamint a letekerendő távolság és szintemelkedés mértékéből eredően viszonylag sokak számára teljesíthetővé válik, miközben megmarad a kihívás része is. Mindezt hol máshol, mint a magyar tenger körül. 

Balaton Bike Derby 2022

Újdonságok az idei Balaton Bike Derbyn

Idén több újítás is várja a kalandorokat. Többek között újdonság lesz, hogy idén már nem tavasszal, hanem nyár végén, augusztus 25.-én kerül megrendezésre a BBD és a rajt/cél területe átkerül Gyenesdiásra, a Természet Házához (ahol parkoló, birngamosó, WC, zuhanyzó és sátras szállási opció is vár). Mindezek mellett, idén már akár elektromos kerékpárral is letekerhetjük és az egyéni teljesítés mellett 2-3-4 fős csapatban is neki vághatunk. Továbbá az is sokak számára kedvező hír, hogy idén már 4 nap van a kör teljesítésére.

Viszont ami továbbra is változatlan, az az élménydús útvonal - na jó, csekély mértékben finomították a tavalyi útvonalat -, és a jó hangulat. A teljesítés csak rajtad illetve rajtatok múlik, hogy túra- vagy verseny hangulatú lesz-e.

Nevezés, részletek