A közép európai bajnokság

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2005/05/17
A CEL (Central European League) Ausztria, Szlovákia, Cseh – és Magyarország ultimate frisbee csapataiból álló liga. A ligába a fent említett négy ország minden csapata beletartozik. A CEC (Central European Commitee) a liga bajnokságának lebonyolításáért felelős szervezet, amely mind a négy országból egy férfi és egy női delegált tagot tartalmaz.

Az idény végén egy CECL (Central European Champions League) torna keretében mérkőznek meg a legjobb csapatok egymással. A bajnokság során minden ország köteles rendezni minimum egy fordulót, ahol a négy ország csapatai mérkőzhetnek meg egymással. A csapatok létszámára nincs korlátozás, egy országból akármennyi csapat részt vehet, a rendező országnak fogadnia kell minden csapatot. Egy bajnoki forduló végén a következő pontozásos rendszer alapján a legjobb helyezést elért csapatok pontokat kapnak: 1. helyezett: 10 pont
2. helyezett: 8 pont
3. helyezett: 6 pont
4. helyezett: 5 pont
5. helyezett: 4 pont
6. helyezett: 3 pont
7. helyezett: 2 pont
8. helyezett: 1 pont
a bajnokság végén a pontozásos rendszer alapján legtöbb pontot összegyűjtött 8 csapat vehet részt a bajnokságot lezáró CECL tornán.

Hirdetés