Menü

2005.09.02.     Hozzászólás 0

XVIII. őszi Hegymászó Triatlon

2005. szeptember 10.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és önmagát próbára tevőt szombaton 9 órára Csobánka Oszoly alatti pihenőjéhez az idei Triatlonra, melyen a versenyzők egyéniben vagy háromfős csapatokban (váltó) mérhetik fel állóképességüket.
Nevezési díj: 1500 Ft/fő ill. 4500 Ft/csapat.
Lebonyolítási rend: a helyszíni nevezések (9.00 – 9.30 óra között) után a rajt 9.45 órától folyamatos indítással.


1. szám – sziklamászás: az Oszoly Delago-falán hat darab IV – VI nehézségű utat kell megmászni felső biztosítással. Az utankénti limitidő 5 perc, amin belül többször lehet próbálkozni. Sikertelen próbálkozás esetén a limitidő leteltével lehet csak a következő útban elindulni, és a versenyző meg nem mászott utanként még 5 perc büntetőidőt is kap. Versenyben maradni legalább három út limitidőn belüli teljesítésével lehet.
2. szám – kerékpározás: kerékpározás a Dobogókőre.
3. szám – hegyi futás: a pihenőtől a Nagy-Kevély csúcsára és vissza a piros sáv-jelzésű turistaúton (kb. 7 km és 300 m szint).
Értékelés: az összetett sorrend a mászás kezdetétől a futás végéig mért összes idő alapján számítódik az esetleges számok közti pihenővel együtt. Díjazás: a verseny minden résztvevője emlékpólót, az egyéni összetett verseny első három helyezettje oklevelet kap, a győztes 1 évre elviheti a 2004-ben alapított Második Vándorkupát, amelybe neve bevésésre kerül. Három egymás utáni győzelem esetén a kupa véglegesen az övé. A Triatlon lebonyolítója – a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség felkérésére – a Komarnicki Gyula Természetjáró és Hegymászó Sportegyesület.
Felvilágosítást ad: Kunos Gábor (30) 950-8047, komarnicki@freeweb.hu.
Forrás: www.szikla.hu