Menü

2006.08.30.     Hozzászólás 0

XIX. őszi Hegymászó Triatlon

2006. szeptember 9.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt és önmagát próbára tevőt szombaton 9 órára Csobánka Oszoly alatti pihenőjéhez az idei Triatlonra, melyen a versenyzők egyéniben vagy háromfős csapatokban (váltó) mérhetik fel állóképességüket.

Nevezési díj: 2000 Ft/fő ill. 6000 Ft/csapat (ELőNEVEZÉS 1800 Ft/fő ill. 5500/csapat szeptember 5-ig, a megadott telefonszámon megbeszélve a befizetést).
Lebonyolítási rend: a helyszíni nevezések (9.00 – 9.30 óra között) után sorsolás 9.45-kor, rajt 10 órakor folyamatos indítással. A verseny ideje alatt a váltóhelyen és a fordító pontokon üdítő, a verseny központjában büfé áll rendelkezésre.


1. szám – sziklamászás: az Oszoly Delago-falán hat darab IV – VI nehézségű utat kell megmászni felső biztosítással. Az utankénti limitidő 5 perc, amin belül többször lehet próbálkozni. Sikertelen próbálkozás esetén a limitidő leteltével lehet csak a következő útban elindulni, és a versenyző meg nem mászott utanként még 5 perc büntetőidőt is kap. Versenyben maradni legalább három út limitidőn belüli teljesítésével lehet.


2. szám – kerékpározás: országúti kerékpározás a Dobogókőre és vissza (kb. 36 km és 550 m szint).


3. szám – hegyi futás: a pihenőtől a Nagy-Kevély csúcsára és vissza a piros sáv jelzésű turistaúton (kb. 7 km és 300 m szint).
Értékelés: az összetett sorrend a mászás kezdetétől a futás végéig mért összes idő alapján számítódik az esetleges számok közti pihenővel együtt.


Díjazás: az egyéni összetett és a csapatverseny első három helyezettjei oklevelet, valamint a támogatók által felajánlott tárgyjutalmakat kapják. Az egyéni győztes 1 évre hazaviheti a 2004-ben alapított Második Vándorkupát, amelybe neve bevésésre kerül. Három egymás utáni győzelem esetén a kupa véglegesen az övé. Amennyiben lehetőségeink megengedik, a verseny minden résztvevőjének a Triatlon emlékpólóját is átadjuk.


A Triatlon rendezője – a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség felkérésére – a Komarnicki Gyula Természetjáró és Hegymászó Sportegyesület.


Felvilágosítást ad: Kunos Gábor (30) 950-8047, komarnicki@freeweb.hu.