Menü

2008.01.24.     Hozzászólás 0

Outdoor Szörf-medence Londonban

Londonban gőzerővel folyik a munka a "Szörfösök Mekkája" cím elnyerésére. Az év 365 napján nyitva tartó és folyamatosan tökéletes hullámokat generáló komplexumot építenek.

A Temze egyik használaton kívüli dokkját alakítják át London legnagyobb szabadtéri strandjává és szörf-paradicsomává. A Venture Extreme elnevezésű komplexum várhatóan 2011-re készül el mintegy 44 millió dollárból. Az elképzelések szerint a létesítmény konkurenciát fog jelenteni az Atlanti-Óceán Devon és Cornwall szörfös strandjainál lévő hullámainak. Vitathatatlanul nagy előny a bármikor generálható és mindig tökéletes hullám, na meg hogy nem kell 5órát utazni egy kis hullámlovagláshoz.

 


Látványterv I.

 

A hullámmedence csupán az első fázisa annak a 3 milliárd dolláros beruházásnak, aminek keretében búvármedence, mászó- és jégfal is épül.

A mini sportvilág Steve Jones agyszüleménye, aki maga is megszállott sportoló. Bízik benne, hogy a városi szörfösök munka után szívesebben hullámlovagolnak majd egyet, mintsem konditerembe járjanak. Ebben van valami...

 


Látványterv II.

 

Mozgásvilág.hu