Magas Stájerországban még dübörög a nyár

Magas Stájerországban még dübörög a nyár

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2013/08/07
Kifogytál a nyári ötletekből vagy még nem is voltál nyaralni? Ausztria magas stájer régiója még a nyár utolsó hónapjára is tartogat izgalmas programokat és meglepetéseket, akár hegymászásról, raftingról vagy túrázásról legyen is szó!

Azoknak, akik kellően kalandvágyóak és mindig csak magasabbra törnek, a magas stájer hegyvidék sokféle lehetőséget kínál az alpesi kiruccanásokhoz. Kalandparkok, via ferráták, sziklamászásra alkalmas sziklafalak és csúcstámadásra váró alpesi klasszikusok vonzzák a túrázót.

Via ferrátázni Magas-Stájerországban annyit jelent, mint megtapasztalni a nyugalmat, a harmóniát önmagunkkal és a természet nyers közelségének erejét.

Via ferrata-  és sziklamászóterületek a régióban:
1. Eisenerz Alpok: az Eisenerz hegységben kevésbé ismert utakon is kletterezhetsz/mászhatsz, éppen ezért közkedvelt ez a terület olyan mászók körében akik önmagukhoz hasonló társaságot keresnek és inkább elkerülik a forgalmasabb uticélokat. Ismertebb hegyek pl. Kaiserschild és Eisenerzer Reichenstein, illetve egy kevésbé ismert csúcs a Hohe Lins, amely minden sziklamászó vérét felpezsdíti.

2. Hochschwab: a Hochschwab területe az Eisenerz, a Seewiesen, az Aflenzer medence, Tragöss és a Salzatal által közrezárt területen helyezkedik el. Híres hegymászók által itt íródott a tulajdonképpeni alpesi történelem, akik elsőként hódították meg a csúcsokat. A Hochschwab több, mint 1000 kletter- és mászóútvonalat kínál, akár a legkönnyebbtől az extrém nehézig, a legjobban biztosítottól az elhagyatottig, egyszóval az ideérkező alpinista gyakran a bőség zavarával küszködik, ami nem is csoda, hiszen valóban nehéz a választás.

3. Naturpark Mürzer Oberland: Veitsch északi részén, a vártól indul Ausztria egyik legjobb kletter- és sziklamászó vidéke, a Schneealm-i emelkedő, a Rauhensteingrat, a kezdő mászók számára is alkalmas Neuberg an der Mürz melletti Elisabethwand\'l vidéke egészen a raxentali Poldi toronyig, ahol a természeti park mindig bővülő kínálattal várja a fanatikusokat.

4. Gamseckwände és felső Kahlmäuer: ha valaki a stájer Rax és a Schneealm közötti területen teljes magányt és hosszú, de nem túl megerőltető via ferrata vagy sziklamászást szeretne, itt jó helyen jár. Egész ismeretlen, gyakran nagyon régi nyomvonalak, alpesi környezetben, 200-600 m magas falakon (sziklamászó biztosítás nélküli utak, részben érdes, törésre hajlamos sziklákkal) egészen a IV. nehézségi fokozatig vár minden, elhagyatottabb helyet kedvelő mászót.

5. Raxenmäuer, stájer Rax: kletterezési és sziklamászási lehetőség a Naturpark Mürzer Oberland-en túl, amely az egyik legnyugodtabb és legelhagyatottabb oldala a Rax Alpoknak. A legjobban kiépített alpesi mászóterület, II.-től a VIII. nehézségi fokozatig, falmagasság 30-200 m-ig és majd mindegyik beszálló jelölve van.

Tervezd meg a következő sziklamászó túrádat online! Az új interaktív túratervező a túraleírást, térképet, szintemelkedést, részletes információkat, képeket és még sok minden mást tartalmaz, hogy a keresgéléstől a legmegfelelőbb túra kiválasztásáig könnyedén eljuthass.

Egy kattintás és kész is az utiterved: katt a képre!


Útvonal ajánlatok családoknak és egyéb információk ITT!

Az interaktív túratervező már túrázáshoz, kerékpározáshoz, futáshoz is elérhető, amely számodra minden fontos információt tartalmaz: térkép, távolság, szintemelkedés, letölthető GPS adatok, nyomtatható térképkivágás és képes leírások. Felejtsd el a katalógusokat, a haszontalan és drága könyveket, itt ingyenesen személyre szabhatod aktív időtöltésedet! Mi sem lehet egyszerűbb, keress magadnak uticélt! Csak kattints IDE a túratervező eléréséhez!


Ismerd meg a vadvízi evezés legszórakoztatóbb lehetőségeit:

Wildalpen - a vízi sportok központja! Mélyzöld erdők, türkizkék színű folyók és lélegzetelállító tájak jellemzik ezt a régiót. Kristálytiszta tavak, amelyek búvárkodásra vagy egyszerű fürdőzésre csábítják a látogatót. A stájer Salza a leghosszabb kiépítetlen hegyi folyó Közép Európában és mint kivételes természeti kincset, akár rafttal, kenuval, kajakkal vagy a vicces "riverbug"-gal is elindulhatsz felfedezni. A smaragdzöld ivóvízminőségű folyó többféle nehézségi szintű útvonalat kínál, ezért mindegy, hogy kezdő vagy profi vagy, ideális mindenki számára a vízi sportok gyakorlására. Újdonságként 7 féle kanyoning túra közül választhatsz, specialistákkal vadromantikus zúgókon kenuzhatsz vagy éppen a Salza völgyében drótkötélpályás mászáson próbálhatod ki magad.

A programok felfedezésében segítségedre van Magas Stájerország weboldala, a Liquid Lifestyle csapata, illetve a Wildalpen Vadvízi Centrum.

Liquid-Lifestyle2.jpg
Liquid-Lifestyle2.jpg

Galériáért katt a képre! (fotó (c) Liquid Lifestyle)


Mezítlábas kirándulás, amit még sosem próbáltál!
A Bründl kiránduló útvonal Poguschban a túrázóknak egy különleges élményt kínál már 14 éve: 10 km-en át vezet erdőben és mezőkön az az útvonal, ahol talpad közvetlen kapcsolatba kerül az anyafölddel. A cipők a túra elején az ún. cipő-depóba kerülnek, aztán máris indulhat a túra. A mezítláb járással kíméljük a testet és az ízületeket, felfrissítjük a véráramlást, amivel majd 250 izmot mozgatunk meg a lábunkban, jóval többet, mint a cipőben. A túra alkalmával változatos terepen érzékelheted talpaddal a különféle felületeket, egy mocsárátkelés és egy 40 méter hosszú vízalatti gyalogút is szerepel a repertoárban az intenzívebb élmény elérése érdekében. A programot kiegészíti egy erdei múzeum meglátogatása, ahol 40, a Hochschwab régióban honos állattal is megismerkedhetünk. Aki fáradt lábait pihentetné, ajánljuk, hogy próbálja ki az erdei hálószobában megvetett szalmaágyat is! Nézd meg ITT, hogy hogyan és miként tudsz végigmenni a Bründlweg-en.


Újdonság - új Jakobus túraútvonal Turnauban, kulináris élményekkel
A Jakobinus túraútvonal több útvonal összekötésével jött létre, amely így egy körtúrává nőtte ki magát. A nevét onnan kapta, hogy a turnaui Jakobus Plébániatemplomot a túra több pontjáról is látni lehet. Az út mindösszesen 10 km hosszú és nem tartalmaz meredek felfeléket és lefeléket sem, ezért családbarát útvonalként lett jelölve, ezzel együtt egy jó fizikai erőnlét nem árt. Ha máris elindulnál ezen a túrán, csak kattints IDE a részletekért!

 

Programok és események a közeljövőben:
- Augusztus 10-11.: 7. 24 órás Downhill "race the night" verseny Semmeringen
- Augusztus 10.: Erzberg futás és nordic walking - a hegy 2013-ban is vár minden olyan résztvevőt, akik valami különlegesre vágynak. A külszíni kőfejtés során bizarr, lépcsőzetes formát öltött útvonalon kell haladni a csúcs felé, amely az edzett hobbifutóknak és az egészségtudatos nordic walkingosoknak egyaránt teljesíthető. A cél - ahogy a köznyelvben nevezik - a "stájer Brotlaibes" csúcsának elérése. Bővebb információ a versenyről a verseny honlapján: www.erzbergsport.at
- Szeptember 7-8.: Airchallenge Kapfenberg 2013. - légiparádé
- Augusztus 30.: Leobeni Bornapok - a főtéren, 16h-tól - 28 stájer borász mutatja be legjobb borait egy igazi stájer uzsonnás és zenés mulatság keretében. Ha a közelben jársz, ki ne hagyd!

Erzberg hegyi futóverseny
Erzberg hegyi futóverseny
Galériáért katt a képre! (fotó: (c) nixxipixx.com)

 


Bővebb információ, kapcsolat:

80786-Logo-gr-n_homepageadresse.jpg
80786-Logo-gr-n_homepageadresse.jpg

TRV  Hochsteiermark
Pestalozzistraße 12
A-8670 Krieglach, Österreich
Tel.:+43 (0) 3855 455 70
Fax.:+43 (0) 3855 455 70 - 20
E-mail: tourismus@hochsteiermark.at
www.hochsteiermark.at

Hirdetés