Fenevad X

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/01/16
Film a Sarlatán párjáról. Nem lehet egyikről sem megfeledkezni. Állsz a fal alatt és a szemed egyik útról a másikra ugrál és nem tudsz betelni velük Mindegyikben van valami jellegzetes és egyéni. Talán az impozáns áthajlás az elején, amelyen két nittsor vezet felfelé. Társával ellentétben az út végig komoly energiákat igényel a mászótól. Az elején kisperemes nyúlások sorát kell átmozogni, amelyet egy igencsak dinamikus nyúlás követ egy nagynak tűnő fogásra.
Hirdetés

Ez a fogás nem biztos, hogy olyan jó a mászás során, mint ahogy azt az ember lentről elképzeli. A következő fogás viszont lehetőséget teremt arra, hogy kipihenjük a magunk mögött hagyott rész fáradalmait. A pihenő során fontos a kvázi tényleges regeneráció, mert ami ez után következik ott már nincs megállás. Ha lehet akkor csak egy két kézrázásra adnak lehetőséget a fogások. A koreográfia, annál szebb viszont. A taktika vagy csak a fölös energia viszont igencsak szükségeltetik az utolsó akasztás utáni métereken. Egy bizonyos fogás, amit egyesek csak „Viktor reibung”-nak neveznek, komoly összpontosítást igényel. Számos próbálkozót dobott vissza az út erről a helyről vagy annak környékéről.
Nem árulok el komoly titkot, hogy engem sem akart felengedni magára. A vége valahogy nem akart összeállni. Egy pár próba és a mászott méterek növekedésével egyre jobban csökken az ember esélye a megmászásra. Lehet, hogy az út volt túl nehéz számomra Ez volt az első, amiért vissza kellett térnem a „bányába”, de valószínűleg nem ez volt az utolsó...
Fenevad (X) 58Mb, 3:53 perc

Filmek még:
Sarlatán (X) 76Mb, 5:04 perc
Moonwalker 7a+ fb, Ausztria
Kis-Gerecse, Mátrix (X-)
KlausenAlm, Ausztria

Szerző: Dede Laci
Forrás: www.szikla.hu
Hirdetés
Hirdetés