BigWall Falmászás és Ipari Alpin

1047 Budapest IV. kerület Károlyi István utca 10.
Hirdetés


Az elkészült boulder terem mostani kiépítésében több mint 100 nm, magassága közel 6 méter.

A teremben 4 gyerekmászóút került kialakításra, kettő könnyebb függőleges úton, míg a másik kettő nehezebb, áthajló falakon.

A haladók - professzionális mászók számára került megépítésre a 45 fokos áthajlás, amin akár 7 m hosszú boulder út építhető.

Az új terem nagy segítséget ad a mászás alapjainál szükséges mozgáskoordináció fejlesztéséhez, a komolyabb szakmai munka elindításához. E héttől már hétfő-kedd-szerda-csütörtön is van gyerek edzés.
 

 

81190-BigWall.jpg
81190-BigWall.jpg


Galériáért katt a képre!

 


Nálunk a mászás azért jó, mert…

…érzed hogy élsz

Már amikor belépsz, akkor azt gondolod, hogy „huh”. A belmagasság egyedülálló Magyarországon! De ha nem a magasság érdekel, akkor is találsz neked való feladatot. Nálunk a legtöbb út előlmászható, mivel nekünk a mászással kapcsolatban az jelenti a legnagyobb örömöt, ha előlmászva teljesítünk egy utat. Persze fontos a változatosság is, így az utaknál nem sávokban, hanem felületekben gondolkodtunk. És akkor a kéményről még nem is beszéltünk (pedig már dolgozunk az ügyön)!


…nem veszélyes

Szerintünk egy jó terem a biztonságot minden más szempont fölé rendeli. Erre fokozottan ügyelünk, hiszen hosszú távra tervezünk. A biztosítási pontokat például úgy alakítottuk ki, hogy az első három köztes egymástól való távolsága kevesebb, mint 1 méter. Már a fal kialakításánál, a kötelek, nittek, köztesek kiválasztásánál is a biztonságosságot mérlegeltük és a működés során is rendszeresen ellenőrizni fogjuk. Ezen felül a teljes nyitva tartás alatt szakképzett falmesterek vigyáznak a biztonságotokra. Az oktatás során is nagy hangsúlyt helyezünk a biztonság témakörére. Egyedül a gravitációt nem tudjuk eltéríteni, de a tárgyalások már folynak! :)

 
…jó a testnek

A mászás növeli az izomerőt, ha haladsz az úton, akkor azért (dinamikus), ha nem akkor meg azért (statikus). Fejleszti a motoros kompetenciákat, megőrzi a hajlékonyságot, segít a mozgás-koordinációban, fejleszti az egyensúlyt, növeli az erő-állóképességet.

 
…összehoz bennünket

Minket is a mászás hozott össze. Először csak néha találkoztunk, aztán megbeszéltük, hová megyünk: terembe vagy sziklára, most pedig megnyitjuk a mászótermünket :) . És igen, jó lenne, ha nálunk is szövődnének ilyen barátságok a jövőben.


Sokat gondolkodtunk, hogy mitől jó egy mászóterem, jártunk hazai és külföldi „pályákon”, gyűjtöttük a tapasztalatokat. A BigWall-t igyekeztünk úgy kialakítani, hogy azok a dolgok meglegyenek, amik nekünk bejöttek.


Gyertek, kerüljetek FELJEBB!
 

 

81190-BigWall2.jpg
81190-BigWall2.jpg


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

81190-Bigwall-log-.jpg
81190-Bigwall-log-.jpg


Bővebb információ:
BigWall- Alpin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
1047 Bp. Károlyi István utca 10.
Tel: +36 1 688 23 41
info@bigwall.hu
www.bigwall.hu
www.facebook.com

 

Hirdetés
Hirdetés