inov-8 X-talon 212 terepfutócipő

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2014/03/18
Hirdetés

A világ legkönnyebb verseny terepfutó cipője. UK 8 méretben ( EU 42 ) mindösszesen 212 grammot nyom a bal, és ugyanennyit a jobb fél cipő. A terepfutók, extrém futók és tájfutók legkedveltebb cipője. ( a 2009-es Miskolci tájfutó világbajnokság rövidtávú döntőjében a férfiak mezőnyében az első hat helyezett ezt a cipőt választotta a versenyzéshez és a nők első és második helyezett futója valamint a hatodik is ezt a cipőt választotta a döntőben).

A cipő felsőrésze az extrém terepi viszonyoknak is ellenáll lényegesen jobban bírja a bozót igénybevételét mint egy klasszikus terepfutó cipő.

Verseny terepfutó maximális kényelmi megoldásokkal, könnyű súly tartós felsőrész. Extrém tapadó alsó talp határozott stoplikkal.

A cipő talpát a Sticky Rubber speciális gumi anyag borítja amely gumi típust a sziklamászó cipők talpának anyaga alkotja. Ez az anyag úgy tapad mint egy verseny pingpong ütő ütőfelületén lévő gumi. lehet bármilyen nedves vizes talaj, füves vagy sziklás, ez az anyag úgy tapad hozzá és olyan talajfogást eredményez mintha karmokkal kapaszkodna bele. 

A Fascia band technológia a középtalpba építve segíti a talajról való elrugaszkodást az egyenetlen terepi talajon ezzel is elősegítve a dinamikus előrehaladását a lábnak. Ez a technológia lényegesen kevesebb energia felhasználásával segíti a láb talajról való elrugaszkodását, ezáltal az versenyteljesítményünk lényegesen hatékonyabb mint ezen technológiát nélkülöző cipők esetén. 

A cipő kialakítása inkább a vékony és normál lábfejű futók lábára illik leginkább. ( széles lábfejű futók a belső talpbetét 6mm helyett 3mm-es cserével a lábukra jobban illeszkedővé tehetik a cipőt és nem kell nagyobb méretet választani, hogy oldalt ne szorítson a cipő.

2014-ben bátrabb színekben pompázik, mint 2013-as elődje. 

Hirdetés
Hirdetés