Menü

2011.04.07.     Hozzászólás 0

Mozgasvilag.hu

Schumacher edzésterve terepfutáshoz

Készülj a Samsung Olimpiai Zöldfesztiválra Schumacher Ákos edzéstervével!

2. SAMSUNG OLIMPIAI ZÖLD FESZTIVÁL

Május 1.-én a Hármashatár-hegyi repülőtéren, terepfutó verseny lesz! Ez egy igazi csemege a futás kedvelőinek, ahol 3,7,14,21km-es távokon mérheted össze tudásodat a legjobbakkal. Az összességében elég nehéznek tartott terep különös kihívást tartogat azoknak, akik eddig csak síkon próbálkoztak. Aki, már olvasta a Mozgásvilágon edzésterveimet, láthatta, nagy hangsúlyt fektetek a hegyi terepen történő edzéseknek.

Ha sikeresen akarod lefutni a távot (séta, és „nagy halál” nélkül), a hátralévő pár hétben elengedhetetlen lesz a hegyi körülmények közti edzés. Az ilyen típusú edzések lebonyolítására legalkalmasabb a hétvége, amikor sok szabadidő áll a rendelkezésre.

2 tervet írok most azoknak, akik szeretnék magukat kipróbálni a megmérettetésen. Az első terv a „kezdőknek” szól, akik mondjuk meg tudnak küzdeni 1 Margitsziget körrel, nekik a 3, vagy a 7km-t ajánlom.

Akik le tudnak futni hosszabb távokat, pl. 1 Vivicittát, azoknak felkészültségtől függően a 14, 21km-t ajánlom, nekik haladó edzéstervet írtam.

1. esetben elég a heti 2-3 edzés,
2. esetben 3-4 futóedzést tartok szerencsésnek („haladók”).

Az edzéstervek használatához jelentkezz be az oldalon, vagy regisztrálj, ha még nem tetted volna!

Olvass többet a témáról: edzésterv