Schumacher edzésterve futóknak

Mozgásvilág.hu
Mozgásvilág.hu
2011/03/16
Készülj a Kékes csúcsfutásra és Vértesi terepmaratonra Schumi exkluzív edzésterveivel...
Hirdetés

Nos, aki a téli időszakban szánt időt arra, hogy testét karbantartva kijárt néha futni- futogatni, itt a remek alkalom, hogy megmérettesse magát egy komoly hegyes terepen.

 

 

Az edző:
Schumacher Ákos - Öttusa, Úszás, Futás, Triatlon
Az Uniqa Újbuda Triatlon Club egyik vezető edzője. 1980-tól 1991-ig öttusázott, 1992-2001 között triatlonozott.
10x-es Magyar bajnok triatlon-duatlon sportágban (1994-2001)
Legjobb nemzetközi eredmény : Duatlon EB: 9. hely Mafra
2002-től KSI-se öttusa futóedző
2004-től triatlon edző (Lágymányosi TK2004-06, Budaörsi TK2006-08, Uniqa Újbuda TC2008-)
Tanítványai triatlonban, és öttusában EB-ken,VB-ken álltak dobogón IFI, Junior, és felnőtt szinten egyaránt. Ifi olimpián egyéniben 2., 5. hely, tri. Váltóban 1. hely.

 

 

Vértesi Camelbak Terepmaraton (verseny részletei itt)
3 táv közül lehet választani felkészültségtől függően: minimaraton(13.3km), félmaraton(21,1km), ill. maraton(47,8km), na jó ez egy picit több.

Aki elszánta magát, hogy nekivág ennek a valóban komoly kihívásnak, annak most szeretnék edzéstervvel, illetve néhány jó tanáccsal kedveskedni.

A tervezésnél azt veszem alapul, hogy a maraton távra készülsz, és hetente 5-8 órát tudsz edzésre fordítani: ez a minimum edzésre szánt idő egy ilyen terhelés esetén. Jelenlegi alapkövetelmény: 2 Margitsziget kör lefutása megállás nélkül (50-60p körül). A másik: azt veszem alapul, hogy futni fogsz, nem pedig sétálni! A legfontosabb szempont, hogy izmaidat, keringésedet felkészítsük a speciális hegyi körülményekhez. Egy ilyen verseny 4-7 óráig is eltarthat, tehát ahhoz, hogy „nagy halál” nélkül végig tudjunk menni, sőt még élvezzük is a versenyt, komolyan kell vennünk a felkészülést! Mindenféleképpen heti 1 alkalommal hegyen kell futnod! Comb, boka, has, hátizmok erősítése elengedhetetlen!
Részletek az edzésprogramban (ahhoz, hogy az edzéstervet a saját edzésnaplódba importáld, be kell jelentkezned! Ha nem vagy még regisztrálva, ezt az oldal tetején megteheted)

 

Kékes Csúcsfutás (verseny részletei itt)
A tervezésnél azt veszem alapul, hogy hetente 5-8 órát tudsz edzésre fordítani: ez a minimum edzésre szánt idő egy ilyen terhelés esetén. Jelenlegi alapkövetelmény:2 Margitsziget kör lefutása megállás nélkül(50-60p körül). A legfontosabb szempont, hogy izmaidat, keringésedet felkészítsük a speciális hegyi körülményekhez. Egy ilyen verseny 1.5-2 óráig is eltarthat, tehát ahhoz, hogy „nagy halál” nélkül végig tudjunk menni, sőt még élvezzük is a versenyt, komolyan kell vennünk a felkészülést! Mindenféleképpen heti 1 alkalommal hegyen kell futnod! Comb, lábszár, has, hátizmok erősítése elengedhetetlen!
Részletek az edzésprogramban. (ahhoz, hogy az edzéstervet a saját edzésnaplódba importáld, be kell jelentkezned! Ha nem vagy még regisztrálva, ezt az oldal tetején megteheted)

 

Természetesen nem elég fizikailag „Top”-on lenni, ha sikeresen akarjuk teljesíteni a megmérettetést, oda kell figyelnünk a folyadék, energia pótlására a megfelelő frissítéssel, ill. a futócipő, öltözet sem mindegy! Igény szerint ebben is tudok tanácsot adni.

Schumacher Ákos: Klikk ide!

Hirdetés
Hirdetés