Rekordnevezés a 4. E.ON Délibáb futáson Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/07/02
A 2007-es tavaszi-nyári időszakban a BSI minden rendezvényén megdőlt az előző évi nevezési rekord – így volt ez a szezon utolsó versenyén, a 4. E.ON Délibáb Futáson is.
Hirdetés

A Hortobágyi Nemzeti Park területén megrendezett, különleges hangulatú versenyen csaknem 1200 sportolni vágyó vett részt.

A hortobágyi Kilenclyukú-híd szomszédságában megrendezett versenyen a már szokásos futás és gyaloglás mellett idén először egy 16 kilométeres teljesítménytúrán is rajthoz állhattak a vállalkozó kedvűek. A helyszín magával ragadta a résztvevőket, hiszen az utcai versenyekhez szokott sportolóknak csak ritkán van lehetőségük ilyen csodálatos környezetben, és ennyire szokatlan terepen futni. Az időjárás kedvezően alakult, az igazi hortobágyi nap ezúttal megkönyörült a futókon, és a verseny előtti éjjel esett eső sem változtatta mocsárrá a pusztán kijelölt pályát.

Elsőként a teljesítménytúrázók vágtak neki a Nemzeti Park területén kijelölt 16 kilométeres távnak. Családok, baráti társaságok és nordic walkingosok egyaránt vállalkoztak rá, hogy végigmennek a túraútvonalon, és közben megismerkednek a Hortobágy szépségével, megcsodálják a páratlan élő- és növényvilágot. Bár az előzetes időjárás-jelentések alapján tikkasztó hőségre lehetett számítani, a résztvevőknek végül csak a szokatlan tereppel kellett megküzdeniük. Péter Attila, a BSI rendezvényeinek szpíkere fantasztikus hangulatot varázsolt.

Mind a 6 kilométeres, mind a 16 kilométeres távot teljesítő futók, mind a gyaloglók 14 órakor startoltak a Pásztor-szoborcsoport előtti térről, hogy aztán szűk fél óra elteltével a közönség éljenzése közepette megérkezzen az első versenyző. A 6 kilométeres távon Kovács István, az Oxigen versenyzője ért elsőként célba. „Nagyon jól éreztem magam a versenyen. Először futottam a Délibábon, így kíváncsian vártam, hogy milyen lesz. Az elején megvártam, míg a profik elfutnak, onnantól kezdve már csak arra figyeltem, hogy a húzódásom ki ne újuljon.”

Másodikként a mezőkövesdi Póta Tamás futott át a célkapun, míg Zelei Zsolt, az OXIGÉN versenyzője lett a harmadik. A hölgyek 6 kilométeres versenyében a balmazújvárosi Tóth Eszter diadalmaskodott. „Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, igyekeztem a dobogóra kerülni, és ez sikerült. Tavaly is részt vettem már a Délibáb Futáson, akkor is nagyon jól éreztem magam, emiatt döntöttem úgy, hogy idén is megpróbálom.” – nyilatkozta a győztes a verseny után.

Tóth mellett a Budaörsi DSE futója, Panyi Gabriella és a pusztaszabolcsi Mihalekné Bartók Mária állhatott fel a dobogóra. A 16 kilométeres verseny abszolút győztese a debreceni Nagy Ádám (54:25) lett. A fiatal futó a verseny után a következőket mondta:  „Dobogós helyen szerettem volna végezni a Délibábon, és boldog vagyok, hogy végül sikerült győznöm. Jövőre is biztosan indulok a versenyen, addig pedig célom, hogy minél jobb eredményeket érjek el az őszi szezon versenyein.”

Nagy mögött Beda Szabolcs, a BHSE versenyzője ért célba, míg a harmadik helyet Erős Gábor, az UNIQUA Team – Miskolc sportolója szerezte meg.

A hölgyeknél a Spuri SC triatlonistája, Halász Annamária hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. „Triatlonozom, a jövő hétvégén lesz egy középtávú versenyem, úgyhogy a felkészülési időszak végén jöttem el a Délibábra. Nagyon tetszett a verseny, szép a környezet, és örülök, hogy ilyen jó futóidőnk volt. Remélem jövőre is el tudok jönni erre a kellemes hangulatú futásra.” Másodikként a debreceni Benkő Ildikó futott be, míg Ocsovainé Gombás Mária, hatvani atléta lett a harmadik helyezett. A győzteseket követően folyamatosan érkeztek a célkapuhoz a további versenyzők, volt, aki katonai egyenruhában, volt, aki csikósruhában teljesítve a szezonzáró 4. E.ON Délibáb Futást.



Találkozzunk jövőre is a Kilenclyukú-híd lábánál, a jubileumi 5. Délibáb Futáson!

4. E.ON Délibáb Futás Eredmények 6 km Férfiak 1. Kovács István (Oxigén Klub) 22:03 2. Póta Tamás (Mezőkövesd) 22:53 3. Zelei Zsolt (Oxigén Klub) 23:22 4. Nagy András 23:38 5. Barta Attila 23:43 6. Sőrés Dávid 23:57 Nők 1. Tóth Eszter (Balmazújváros) 27:41 2. Panyi Gabriella (Budaörsi DSE) 27:48 3. Mihalekné Bartók Mária (Pusztaszabolcsi Szabadidősport) 30:18 4. Hack Zsanett (Nyergesújfalu) 31:08 5. Magyar Ágnes (Tekergők SE) 31:36 6. Wachtler Beáta (Almásfüzitő) 16 km Férfiak 1. Nagy Ádám (Debrecen) 54:25 2. Beda Szabolcs (BHSE Honvéd) 55:45 3. Erős Gábor (Uniqua Team Miskolc) 55:52 4. Szekeres András (Hunyadi DSE) 57:47 5. Lajtos Márton (Kiskunfélegyháza) 58:05 6. Markovich Péter (Szondi SE) 58:32 Nők 1. Halász Annamária (Spuri SC) 1:04:02 2. Benkő Ildikó (DSC Debrecen) 1:11:36 3. Ocsovainé Gombás Mária (Hatvan) 1:11:45 4. Kemény Ágnes (Soltvadkert) 1:13:22 5. Kovács Mariann (Futanet Futófórum) 1:14:26 6. Rozsnyai Lilla (Győri Triatlon) 1:15:57

 

 
Hirdetés