POLAR! – neeem, nem a medve :) Hír

www.compass-sport.hu
2008/02/20
Mai rohanó világunkban az emberek többségének nem sok ideje marad arra, hogy igazán odafigyeljen a saját egészségére, fittségére. A napi szintű rohanásban megfeledkezünk arról, hogy testünk nem egy gép, hanem egy élő, csodálatos „alkotás”...
Hirdetés

Mai rohanó világunkban az emberek többségének nem sok ideje marad arra, hogy igazán odafigyeljen a saját egészségére, fittségére. A napi szintű rohanásban megfeledkezünk arról, hogy testünk nem egy gép, hanem egy élő, csodálatos „alkotás”, amit a természet adott, nekünk pedig kötelességünk ezt az „ajándékot” megbecsülni és karban tartani!

Sajnos az a tapasztalat, hogy az emberek többsége testmozgás alatt azt érti, hogy lift helyett gyalog megy fel a második emeletre, vagy autózás helyett gyalog szalad le el a 200 méterre lévő abc-be. Vannak olyanok is, akik alkalomszerűen leugranak futni , vagy meglátogatnak egy fitness központ ot és egy - két alkalommal megmozgatják izmaikat, de ezen esetekben, sajnos nem tudatos edzés ről van szó. Ilyenkor nem történik más, mint hirtelen megerőltetjük izmainkat, aminek az lehet a következménye, hogy utána alig bírunk felkelni az ágyból, székből, szenvedünk az izomláztól, remeg kezünk - lábunk. Az ilyen „edzéssel” sajnos nem leszünk közelebb az egészséges és a fitt élethez. A már több éve a magyar piacon is kapható , ennek elkerülésében lehetnek nagy segítségünkre.

 



 

Mit tud egy ilyen POLAR sportóra? Hogyan működik?

Nos a POLAR órák tudása nagyrészt a HRV (Heart Rate Variability) technológiára épül, mely magyarul a szívfrekvencia változékonyságának mérését takarja. Ez a technológia főleg a POLAR sportórákban és a bonyolult orvosi műszerekben található meg. Ez az eszköz az általunk megadott és az órába bevitt személyes adatokból, illetve az óra által mért értékekből, bonyolult képletekkel számolja ki nekünk a személyes pulzus célzónánk at. Ha ezt a célzónát betartva edzünk, könnyedén elérhetjük célunkat anélkül, hogy feleslegesen túlerőltetnénk szervezetünket. Mondhatjuk azt is, hogy a  POLAR sportóra olyan, mintha az edzőnket a karunkra szíjazva hordanánk magunkkal :o)

Ez nem vicc, hiszen ez az okos kis „eszköz” hanghatásokkal és vizuálisan is figyelmeztet minket arra, ha eltérünk az aznapra tervezett értékektől, edzéstervtől. Ha a figyelmeztetés megtörtént, mi felhasználók eldönthetjük, hogy hallgatunk erre a „jelre”, vagy figyelmen kívül hagyhatjuk és úgy edzünk tovább, ahogy szeretnénk. De ha már rendelkezünk egy ilyen sportórával , miért ne hallgatnánk rá, hiszen megbízható információkkal lát el minket és „jót akar” nekünk. Kövessük utasításait, mint ahogy az edzőnk tanácsait is követnénk. Természetesen ez az eszköz egy hús - vér edző mellet is jó szolgálatot tehet nekünk, hisz a tréner sincs ott velünk minden percben hogy a pulzus unkat, vagy szívverés ünket ellenőrizze.

 



 

Ha még nem rendelkezel ilyen „ személyi edzővel ”, de sokat és okosan szeretnél edzeni, akkor a POLAR sportórákat Neked találták ki! Folyamatosan bővülő kínálatunkban , biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelő tudású modellt.

Részletes információt és POLAR kínálatunkat a oldalán tekintheted meg!
Hirdetés