Menü

2008.02.20.     Hozzászólás 0

www.compass-sport.hu

POLAR! – neeem, nem a medve :)

Mai rohanó világunkban az emberek többségének nem sok ideje marad arra, hogy igazán odafigyeljen a saját egészségére, fittségére. A napi szintű rohanásban megfeledkezünk arról, hogy testünk nem egy gép, hanem egy élő, csodálatos „alkotás”...


Mai rohanó világunkban az emberek többségének nem sok ideje marad arra, hogy igazán odafigyeljen a saját egészségére, fittségére. A napi szintű rohanásban megfeledkezünk arról, hogy testünk nem egy gép, hanem egy élő, csodálatos „alkotás”, amit a természet adott, nekünk pedig kötelességünk ezt az „ajándékot” megbecsülni és karban tartani!

Sajnos az a tapasztalat, hogy az emberek többsége testmozgás alatt azt érti, hogy lift helyett gyalog megy fel a második emeletre, vagy autózás helyett gyalog szalad le el a 200 méterre lévő abc-be. Vannak olyanok is, akik alkalomszerűen leugranak futni, vagy meglátogatnak egy fitness központot és egy - két alkalommal megmozgatják izmaikat, de ezen esetekben, sajnos nem tudatos edzésről van szó. Ilyenkor nem történik más, mint hirtelen megerőltetjük izmainkat, aminek az lehet a következménye, hogy utána alig bírunk felkelni az ágyból, székből, szenvedünk az izomláztól, remeg kezünk - lábunk. Az ilyen „edzéssel” sajnos nem leszünk közelebb az egészséges és a fitt élethez. A már több éve a magyar piacon is kapható POLAR sportórák, ennek elkerülésében lehetnek nagy segítségünkre.

 

 


Mit tud egy ilyen POLAR sportóra? Hogyan működik?

Nos a POLAR órák tudása nagyrészt a HRV (Heart Rate Variability) technológiára épül, mely magyarul a szívfrekvencia változékonyságának mérését takarja. Ez a technológia főleg a POLAR sportórákban és a bonyolult orvosi műszerekben található meg. Ez az eszköz az általunk megadott és az órába bevitt személyes adatokból, illetve az óra által mért értékekből, bonyolult képletekkel számolja ki nekünk a személyes pulzus célzónánkat. Ha ezt a célzónát betartva edzünk, könnyedén elérhetjük célunkat anélkül, hogy feleslegesen túlerőltetnénk szervezetünket. Mondhatjuk azt is, hogy a  POLAR sportóra olyan, mintha az edzőnket a karunkra szíjazva hordanánk magunkkal:o)

Ez nem vicc, hiszen ez az okos kis „eszköz” hanghatásokkal és vizuálisan is figyelmeztet minket arra, ha eltérünk az aznapra tervezett értékektől, edzéstervtől. Ha a figyelmeztetés megtörtént, mi felhasználók eldönthetjük, hogy hallgatunk erre a „jelre”, vagy figyelmen kívül hagyhatjuk és úgy edzünk tovább, ahogy szeretnénk. De ha már rendelkezünk egy ilyen sportórával, miért ne hallgatnánk rá, hiszen megbízható információkkal lát el minket és „jót akar” nekünk. Kövessük utasításait, mint ahogy az edzőnk tanácsait is követnénk. Természetesen ez az eszköz egy hús - vér edző mellet is jó szolgálatot tehet nekünk, hisz a tréner sincs ott velünk minden percben hogy a pulzusunkat, vagy szívverésünket ellenőrizze.

 

 

Ha még nem rendelkezel ilyen „személyi edzővel”, de sokat és okosan szeretnél edzeni, akkor a POLAR sportórákat Neked találták ki! Folyamatosan bővülő kínálatunkban, biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelő tudású modellt.

Részletes információt és POLAR kínálatunkat a compass-sport oldalán tekintheted meg!