Menü

2007.03.14.     Hozzászólás 0

www.outdoorsport.hu

No motor rally

A Párizs – Dakar Rally mintájára április 28 és május 1 között kerül megrendezésre az első Porva – Csesznek – Dudar Rally. A nagy elődtől eltérően itt csak gyalog, biciklin, vagy lóháton lehet indulni. A lényeg: NO MOTOR! Lovas kocsi, tricikli, bármi részt vehet, amit nem motor hajt. A No motor rally nem verseny, csak teljesítménytúra.

A 20 km-es távot a túra négy napja alatt kell teljesíteni. A szabályok igen egyszerűek: május 1. 15 óráig be kell gyűjteni 5 pecsétet egy igazolványba. Mindenki, aki teljesítette a távot, sorsoláson vesz részt, ahol értékes díjak kerülnek átadásra. Lehet Porváról indulva, vagy Dudarról, vagy Csesznekről, lehet egyszerre vagy két részletben megtenni a távot, a lényeg, hogy a részvevő végigjárja ezt a festői szépségű tájat.
Nem érdemes sietni, hiszen a négy nap alatt a résztvevő települések mindegyikén számtalan különböző program várja a érdeklődőket. Porván: a bicikli szerelmesei vehetnek részt a „Kőris-hegy Fesztiválon”, Cseszneken: Zsigmond-napi íjász verseny, biovásár, néptánc-találkozó lesz, Dudaron: a hagyományos „Dudari napok” színes forgatagába várnak minden érdeklődőt.

A résztvevők faluról falura különféle helyi finomságokat (gyümölcs, édesség, disznósült) kóstolhatnak, a végén pedig értékes nyeremények (pl. görög utazás) kerülnek kisorsolásra.

Április 29-én a Porva-Csesznek-Dudar Rallyn „NO MOTOR”, ideje alatt kerül megrendezésre az I. Országos Málhás Kecske Találkozó, Dudaron. Ha valaki a túrát kecskével szeretné végigjárni, lesz lehetősége azt a helyszínen bérelni.