III. Cseszneki No Motor Rally – …csak emberi erővel! Hír

www.multinavigator.hu
2009/04/29
Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Cseszneki No Motor Rally. Még nem hallottál róla? Itt az ideje, hogy megtudd, mit hagytál ki idáig.
Hirdetés

A jó idő beköszöntével egyre több rendezvénnyel találkozhat a kedves nagyérdemű, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a végeláthatatlan lehetőségek közül nehéz kiválasztani a minden szempontból megfelelő eseményt, versenyt, stb. Engedjétek meg, hogy ebben a cikkben egy olyan rendezvényre hívjam fel a figyelmeteket, ahol a nagyszülőktől kezdve, anyun és apun keresztül a kis porontyok is egy élményekkel és játékokkal teli programon vehetnek részt. Ez a rendezvény pedig nem más, mit a Cseszneki No Motor Rally.

 

Önmagában már az is hívogató, hogy az eseményt a festői szépségű Felső Bakony településén, Cseszneken rendezik meg. A rendezvényen elsajátíthatod a biztonságos sziklamászás csínját-bínját, részt vehetsz egy igazi falusi disznóvágáson , fonhatsz kosarat, megnézheted a Csík zenekar koncertjét, illetve leküzdheted a 25, 40, vagy akár a 70 kilométeres túratávot . Ez utóbbi főleg a kerékpárosoknak szól. A távokat egyébként megteheted gyalog, lóháton, kerékpárral, vagy bármivel, amit nem gépi erő hajt. „No motor”! A programoknak azonban ezzel még nincs vége! A rendezvény helyszínén lehetőség van szállásfoglalásra, illetve a kalandosabb éjszakára vágyóknak sátorozási lehetőséget kínálnak a rendezők.

További információ a rendezvényről: http://www.nomotor.hu

 

V. Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny – rendezvény a rendezvényben  

A No Motor Rally betétrendezvényeként újra megrendezésre kerül a Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny , mely a nagy sikerre való tekintettel idén már ötödik alkalommal várja az érdeklődőket. Az eseményen lesz térképes tájékozódási játék, gps-es geocaching * (kincskeresés), és még sok más érdekes program. Nem árt, ha a résztvevők rendelkeznek némi térképolvasási affinitással , hiszen a tájékozódási- és túraversenyek , illetve játékok során szükségük lesz rá. Akiknek még új ez a „szakértelem”, ne csüggedjenek, hiszen a szervezők mindenben segítenek majd.

 



 

Multinavigator Kupa

Az V. Veszprémi Geokesser Találkozó keretein belül kerül megrendezésre egy nagyon izgalmas éjszakai csapatjáték/verseny is, mégpedig a Multinavigator Kupa . Ez nem jelent mást, mint az előzetesen elrejtett kincseket megtalálni GPS segítségével . A pontok mellett általában ajándékpontok is vannak, melyeket szintén be lehet gyűjteni. A kupán való nevezés és indulás feltétele csapatonként egy GPS és egy URH adóvevő , amit a szervezők biztosítanak a helyszínen, ezen felül legyen nálatok fejlámpa, vagy kézilámpa ami legalább 120 percet kibír, illetve láthatósági mellény. Az éjszakai verseny nevezési díja 1.200 Ft, az indulás időpontja pedig május 9. 21 óra 00 perctől.

 



 

További információ a rendezvényről:

http://www.pdacafe.hu/blog/v.-veszpremi-geokesser-talalkozo-es-turaverseny.html

 

Nevezés a Multinavigator Kupára: nevezes@multinavigator.hu

Web: www.multinavigator.hu  



Minden kedves érdeklődőnek és indulónak nagyon jó versenyzést és szórakozást kíván a multinavigator.hu csapata

 

* A geocaching (ejtsd: "geokesing") az Egyesült Államokból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel. A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket a ládikákat azután más játékos kedvű kesserek megkereshetik. Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy kétnyelvű üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedőnek is), egy íróeszköz és valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebből persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévő tárggyal kicserélni, hogy a következő sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia. Forrás: www.geocaching.hu

 
Hirdetés