Menü

2007.06.04.     Hozzászólás 0

BSI

Hazai győzelem a cívisvárosban - 4. K&H OLIMPIAI FUTÓNAPOK – DEBRECEN

Június első szombatján mintegy ezren döntöttek úgy Debrecenben, hogy a futást választják délelőtti kikapcsolódásként. A 3,4 km-es táv a város legszebb részein haladt.

A kecskeméti és veszprémi versenyeket követően a tavaszi-nyári szezon utolsó állomásaként a cívisvárosban rajtolhattak a futás hívei a K&H olimpia futónapok eseménysorozatán. A verseny fővédnöke Kósa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, védnöke Dr. Halmosi Zsolt, Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitány volt, aki családjával együtt teljesítette is a távot.
 
Csapó Anita aerobik oktató bemelegítése után a háromszoros olimpiai, négyszeres világ-, és szintén négyszeres Európa-bajnok kajakos, Storcz Botond rajtlövésére indult el a mezőny, hogy teljesítse a 3,4 km-es távot. A jó hangulatú futásra sokan érkeztek családostul vagy barátokkal, iskolatársakkal és szép számban voltak nyugdíjasok, sőt, babakocsis anyukák is.
 
Az élen futók versenye az utolsó pár száz méteren dőlt el mind a férfiaknál, mind a nőknél. A fiúknál a hajrát végül a DSC SI kiválósága, Otman Nebil (9:17) bírta a legjobban, s 1 másodperccel megelőzve a szegedi Halászevics Pétert (9:18) elsőként érkezett a célba. „Nagyon jó verseny volt, a végén egy nagyon kemény hajrával sikerült megnyernem a viadalt. Az elején Kovács Zsolti és az etióp futó diktálta az iramot, mi Petivel a végén vettük át a vezetést. Kiváló futóidő volt, jól éreztem magam. Legközelebb a Budapest-bajnokságon indulok 1500 méteren.” – összegzett a győztes. A második helyezett Péter nagyon elégedett volt az eredményével. „Az első háromban szerettem volna végezni, így is lett. Egyébként megálmodtam, hogy a második leszek. Holnap a budapesti K&H olimpiai minimaraton váltón is indulok a testvéremmel és egy másik szegedi atlétával.” A harmadik helyet a szintén debreceni Kovács Zsolt (9:19) szerezte meg.
 
A hölgyeknél a dobogóshelyezések sorsa szintén az utolsó métereken dőlt el. A leggyorsabbnak ezen a napon Aradi Bernadett (11:08) bizonyult, akit klubtársai, Tóth Mónika (11:09) és Szabó Zita (11:20) követtek. „Végig nagyon szoros volt a verseny, mert négyen-öten futottunk együtt az élbolyban, és csak az utolsó 200 méteren dőlt el, hogy ki lesz a bajnok. Izgalmas volt. Én szeretem az utcai futóversenyeket, mert nagyon jó hangulat van, és ez rám is jó hatással van. A hazai pálya külön öröm volt számomra, mert a szüleim és több ismerősöm is kijött szurkolni nekem.” – mondta Bernadett, aki eddig mindegyik K&H versenyen részt vett Debrecenben.
 
Az iskolák között kiírt mozgósítási versenyt a debreceniek között a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a vidékiek közül immár sokadszor a bodaszőlői Zeleméry László Általános Iskola nyerte meg, és vihette haza a sportszervásárlási utalványokat.
 
 
A K&H olimpiai futónapok idei eseménysorozata ősszel folytatódik. Szeptember 15-én Szegeden, majd szeptember 16-án Kaposvárott állhatnak rajthoz a futás hívei.
 
4. K&H olimpiai futónapok, Debrecen
3,4 km
Eredmények
Férfiak
1.      Otman Nebil (DSC SI) 9:17
2.      Halászevics Péter (Szeged) 9:18
3.      Kovács Zsolt (DEREVE) 9:19
4.      Erkolo Ashranti 9:26
5.      Huszti László (DEREVE) 10:16
6.      Jung Ferenc (DEREVE) 10:40
Nők
1.      Aradi Bernadett (DSC SI) 11:08
2.      Tóth Mónika (DSC SI) 11:09
3.      Szabó Zita (DSC SI) 11:20
4.      Reményi Judit (DSC SI) 11:24
5.      Bakota Zsanett (DEREVE) 11:37
6.      Buka Glória (DEREVE) 11:40