Menü

2008.10.15.     Hozzászólás 0

www.multinavigator.hu

Ha sötétben tapogatózol, segít a GERBER!

E héten, a világításé a főszerep. Cikkünkben három lámpát mutatunk be a Gerber kínálatából. Mindhárom lámpa rendelkezik valami olyan extra tulajdonsággal, ami kiemeli őket a szokványos lámpák kategóriájából. (igazából a Gerber egyszerű de mégis fantasztikus termékeket gyárt :)


Múlt heti cikkünkben arról olvashattatok, milyen segítséget nyújthatnak Nektek a Gerber, Liquifusion víztartály megoldásai kiszáradás ellen. A Gerber segítsége azonban nem merül ki az itatásban. Jóval messzebbre tekint annál, hiszen számos területen nyújt megoldást amikor elvonultál távol vagy mindentől.

 

Ha sokat kempingezel, hosszabb túrák során táborozol, akár éjjel is horgászol, netán a barlangokban is járatos vagy, akkor a Gerber Hornet kempinglámpát neked találták ki. A Gerber Hornet elengedhetetlen kelléke a többnapos túráknak, kirándulásoknak, kempingezéseknek illetve horgászatnak. Ez a fényforrás egy strapabíró műanyag házban lakik, így az erősebb igénybevételnek is jól ellenáll. Három lábával bármilyen talajon felállítható, illetve ha a lábakat visszahajtod, fejjel lefelé felerősítheted a sátrad belsejére, így „csillárként” is funkcionálhat. Nagy fényerejű LED-jének köszönhetően kül-, illetve beltéren is elegendő fényt biztosít használójának a mindennapi és nem mindennapi tevékenységekhez. Az áramellátásról 3db AA elem gondoskodik, amely 50 óra feletti üzemidőt tesz lehetővé. Ez azért nagydolog, hiszen nem minden erdőben találunk vegyes kereskedést, ahol merülő tartalékainkat feltölthetjük. De három-négynaponta biztosan eljutunk a civilizáció ellátórendszeréhez vagy biztosítunk magunknak napfényenergia begyűjtőt, de erről majd legközelebbi cikkünkben.

 


Gerber Hornet Lantern kemping lámpa

 

Másodikként a Gerber Atmos lámpával ismertetünk meg, amire nem igazán lehet rámondani, hogy kézi-, vagy fejlámpa. Mert egy igazi „simléder” lámpa. Kicsi méretének, súlyának köszönhetően bárhol elfér, így mindenhová magaddal viheted. Ami azonban egyedivé teszi ezt a kis lámpát, hogy egy speciális csiptető segítségével, egy szempillantás alatt helyezhetjük sapkánk napellenzőjére, vagy kabátunk hajtókájára, gallérjára, kapucnijára, vagy akár a fülünkre is ( de ezt nem javaslom mert a klipsz igen csak erősen csíptet.)

 

Miért is jó ez? Közületek is biztosan voltak már úgy néhányan, hogy esti sötétben végzett valamiféle tevékenységet, amihez kellett egy lámpa és két kéz. Na ilyenkor jut eszébe legtöbbünknek, hogy „az embernek miért csak két keze van”? És kedvenc baseball sapkánk meg ott van a fejünkön, mert hideg van és fázik fejünk, vagy mert divatozunk a sötétben, és a fejlámpa nem fér el a sapkán vagy a sapka alatt.

 

A Gerber Atmos-szal egy pillanat alatt megoldható egy ilyen kérdéses helyzet. Fejlámpák már régóta léteznek, de nem mindenki kedveli őket. Vannak, akik szerint nehezek, lötyögnek a fejen, nem állnak stabilan stb. Erre lehet megoldás a Gerber Atmos lámpa, hiszen annyira kicsi és a súlya is csekély (28 g), hogy sapkára erősítve szinte észrevehetetlen, mégis egy nagyfényerejű fejlámpa teljesítményét nyújtja, a maga 18 Lumen teljesítményével. Ha te is „bagoly életet” élsz, vagy csak sokat tevékenykedsz sötétben és nem találod praktikusnak a fejlámpa viseletét, akkor a Gerber Atmos az igazán neked való lámpa. Túrázásnál, horgászathoz vagy a szigetfesztiválon megkeresni a sátrat. Én saját tapasztalatból fotósoknak is ajánlanám a Gerber Atmos-t. Akik analóg technikával dolgoznak, azoknak jól jöhet filmbefűzéshez, objektív cseréhez vagy akár a fényképezőn beállított értékek ellenőrzéséhez is.

 


Gerber Atmos kézi- és fejlámpa

 

Végül, a legegyszerűbb és legnagyszerűbb tulajdonságokkal felszerelt Gerber Omnivore lámpa is bemutatásra kerül. 3 Watt-os Luxeon™  LED-jével az egyik legnagyobb fényű, zseb méretű egy elemes kézilámpa a Gerber-től. De nem ez a tulajdonsága emeli ki a kézilámpák sorából, hanem az áramellátása. Akár hiszitek akár nem, ebben a lámpában 3 különböző méretű és fajtájú áramforrást is használhattok, ami valljuk be, nem egy rossz tulajdonság. Az integrált Multy-battery System-nek köszönhetően működtethető a megszokott AA, vagy AAA ceruzaelemmel, de akár a fotóelemként ismert CR123-as elemmel is. Ha Gerber Omnivore kézilámpát használsz, nem fordulhat elő, hogy nem találsz hozzá megfelelő áramforrást! Kis mérete lehetővé teszi, hogy zsebben, vagy övtáskában hordhasd magaddal, így mindig nálad lehet. Ajánljuk bármely terepi, illetve szabadtéri felhasználásra, de ha otthon kiég egy biztosíték vagy lámpaizzó, a Gerber Omnivore segítségével könnyedén kicserélheted azt is. Az amerikai rendőrök kedvenc helyszínelő lámpája. Világítótávolsága 40-60 méter és nem nagyobb mint egy vastag ceruza.

 


Gerber Omnivore (Multy-battery System) kézilámpa

 

Hol juthatsz hozzá ezekhez a praktikus lámpákhoz?

Dózsa György úti üzletünkben megtalálhatod mindhárom lámpánkat, sőt ezen felül, az itt fel nem soroltakat is. Ha sötétben tapogatózol azt ajánlom, kattints ránk, vagy nézz be hozzánk!

 

Gerber lámpáinkról a multiNavigator.hu oldalon tájékozódhatsz bővebben.

Látogass el vadonatúj weboldalunkra, regisztrálj és nyerj értékes nyereményeket!

Olvass többet a témáról: kirándulás