Menü

2008.01.23.     Hozzászólás 0

www.compass-sport.hu

Fuss, tárolj, elemezz, és ne tévedj el!

Ne csak a mindenkori teljesítményeddel légy tisztában, tudd, mikor merre edzettél!

Múlt heti cikkünkben megvizsgáltuk a Garmin által gyártott Forerunner 50-es sportórát. Szót ejtettünk arról, mekkora segítség lehet ez a szerkentyű edzéseink során, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy edzésünket kielemezhessük, vagy akár eredményeinket / tapasztalatainkat megoszthassuk másokkal is.
 

De mi van akkor, ha ezek az információk nem elégítik ki kíváncsiságunkat, és azt is szeretnénk követni, merre edzettünk? A Garmin erre is gondolt. Két olyan ”személyi edzőt” is kínál, melyek nem csak a megtett távolságot, az edzési időt, az edzés ütemét, az edzési átlagot, az elégetett kalóriát, vagy maximális és átlagos szívritmust méri, hanem azt is tudatja velünk, hogy a edzés ideje alatt merre jártunk. A Garmin Forerunner 205 és „kerékpáros társa” a Forerunner 305 nagy érzékenységű SiRF III-as GPS vevővel van felszerelve, mely magas hegyek között, vagy akár sűrű lombozat alatt  is optimális vételt biztosít, így pontos távolsági és útvonal adatokhoz juthatunk a már jól ismert állóképességi és edzettségi adatok mellett.

 

 

Ezeket az információkat később ugyanúgy magunk elemezhetjük és megoszthatjuk ismerőseinkkel társainkkal a Training Center szoftver segítségével, de a letárolt útvonalunkat is megnézhetjük és összehasonlíthatjuk régebbi, vagy más sportolótársaink útvonalával. Amennyiben hosszabb teljesítménytúrákon veszünk részt, úgy a teljes útvonalunkat rögzíthetjük az óra memóriájában, amelyről később leolvashatunk minden szükséges és szükségtelen információt. A túránk teljes nyomvonalát rávetíthetjük térképre is, bejelölve rajta a számunkra fontos állomásokat, így legközelebb, ha ugyanerre a túrára indulunk már túra előtt teljesen felkészülhetünk mikor, merre fogunk haladni.
 


Szóval ez az a sporteszköz, ami nem csak azt mondja meg milyen teljesítményre vagyunk képesek, hanem azt is megtudhatjuk mindezt a teljesítményt hol és mikor értük el. Aki szereti azokat a kis kütyüket, amik mindenféle információk megalkotására képesek, és ha mi is azt akarjuk, akkor ez a te GPS-es sportórád.
 

A linkekre kattintva bővebb információt olvashatsz a Garmin Forerunner 205 és a Garmin Forerunner 305-ről, illetve a www.compass-sport.hu oldalon.