Ez csúcs! - 10. JUBILEUMI KÉKES CSÚCSFUTÁS Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/06/13
Van aki sível, van aki gyalog, van aki kerékpárral vagy görkorcsolyával hódítja meg évről évre a Mátrát, és minden esztendőben legalább egyszer a futók is nekivágnak a Mátrafüred-Kékestető 11,6 kilométeres távjának.
Hirdetés

Az idén június 16-án , szombaton 11 órakor jön el az újabb „zarándoklat” ideje, amikor a BSI tizedik alkalommal rendezi meg a Kékes Csúcsfutást , amelyen a legnagyobb kihívást a 671 méteres szintkülönbség legyőzése jelenti.



Az embert próbáló kihívás teljesítéséhez Mátrafüredről vezet a 11.6 kilométeres út Kékestetőre, amelyet a 671 méteres szintkülönbség “fűszerez meg” igazán. A nem mindennapi teljesítmény végén minden célba érkező megérintheti az 1014 méteren lévő, hazánk legmagasabb pontját jelző követ. A pálya alig kétszáz méter kivételével végig emelkedik, s az utolsó 3 kilométer kifejezetten nehéz. Tavaly több mint 1300-an értek fel a csúcsra.



A mezőny 11 órakor rajtol Mátrafüredről, a sportpálya mellől a 24-es főúton. Hőség esetén több frissítőállomás és zuhany várja a futókat a hegymenet során.

Az igazi nagy kalandnak számító verseny minden célba érkezője egyedi érmet kap.


Hirdetés