Menü

2009.03.06.     Hozzászólás 0

Bécs-Budapest Kajak-kenu és evezős teljesítménytúra

A Bécs-Budapest Szupermaraton szervezői a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a verseny jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt.

Az utóbbi évek folyamán a Bécs-Budapest Szupermaraton futóverseny meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a szabadidősport versenyek között. A szervezők a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a Szupermaraton 20 éves jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt. 

 

kajak-kenu és evezős sportágban természetesen nem új keletű, hogy az országhatárokon átívelő különböző folyókon, hazai és regionális események keretében ezrek vesznek részt hasonló túrákon, azonban úgy tűnik, 2009. augusztusában a Duna felső szakaszán, Bécs és Budapest között megrendezésre kerülő kajak-kenu és evezős teljesítménytúra unikum lesz ezen rendezvények sorában.

A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy ez egy nemzetközi esemény, mely során a résztvevőknek lehetőségük van három nemzet sokszínű kultúrájába, természeti kincseibe bepillantást nyerni és az egyes megállóhelyeken szervezett színvonalas kísérőprogramokon egymást megismerni, tapasztalatokat cserélni.

 

 

A Bécs-Budapest teljesítménytúra mind a profiknak, mind az amatőröknek nagy lehetőség arra, hogy saját mércét maguk elé állítva küzdjenek le egy újabb kihívást, kellemes környezetben, jó hangulatban, különleges élményekkel hazatérve a mindennapokba.

 

Akinek esetleg a Duna túl veszélyesnek tűnik, futva pedig nem vállalja a hatalmas távot, a folyó partja mentén kerékpárral is megteheti az utat, sőt a kerékpárosok és kajakosok, kenusok, valamint evezősök még válthatják is egymást. Nevezni a nevezési lap kitöltésével lehet, melyet a következő internetes honlapokról tölthet le minden érdeklődő: www.kajakkenusport.hu, www.supermaraton.hu, www.hunrowing.hu  

 

A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, az MKKSZ és a MESZ reméli, hogy mind Magyarországról, mind a határokon túlról minél többen jönnek el, erre a reményeink szerint hagyományt teremtő eseményre. A túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események alatt, a Parlament előtt történik majd.

A teljesítménytúra részleteiért klikk ide!

Olvass többet a témáról: bécs-budapest