Menü

2007.05.07.     Hozzászólás 0

7. Pantel Hegyvidék Félmaraton és Váltó

A borús, ködös reggel után igazi futóidő fogadta a 7. PanTel Hegyvidék Félmaraton és Váltó mintegy 3000 résztvevőjét vasárnap délelőtt a Normafánál. A tavasz nagy kihívásán indulóknak a 21 097,5 méteres táv mellett a budai hegyek lankáin és emelkedőin haladó útvonal 316 méteres szintkülönbségével is meg kellett küzdeniük. Ez a férfiaknál a leggyorsabban a mezőtúri Berecz Lajosnak sikerült, míg a nőknél a VEDAC-Váci Forma SE atlétája, Szabó Andrea érkezett elsőként a célba.

A Magyar Sport Napján először a 2 kilométeres PanTel Félmaratonka többnyire általános iskolásokból és gyermekükkel kéz a kézben vagy éppen babakocsival kocogó szülőkből álló mezőny rajtolt el 10 órakor Bertényi Réka, a PanTel kommunikációs igazgatójának rajtlövésére. Eközben a 8 km-es családi gyalogtúra résztvevői is elindultak Csillebércről a János hegyre vezető erdei ösvényen. 
 
Míg a szurkolók a kistáv célba érkezőit köszöntötték, a félmaratoni futók javában melegítettek az állóképességet és komoly felkészültséget igénylő hegyi versenyre. Tizenegy órakor Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármesterének lövésére rajtolt el az 1200 egyéni futó és a 200 félmaratoni váltó első tagja. A férfiaknál a mezőtúri Berecz Lajos (1:09:02) már az első kilométer után az élre állt és előnyét fokozatosan növelve rajt-cél győzelmet aratott a Hunyadi DSE két atlétája, Horváth Béla (1:10:26) és Juhász András (1:12:04) előtt.
 
A hölgyeknél Szabó Andrea (1:29:06) örülhetett a fölényes győzelemnek. A VEDAC-Váci Forma SE atlétája csaknem 3 percet vert a második helyezett Varga Évára (1:32:02).
 
Két és fél óra elteltével az utolsó futók is megérkeztek a célba, így az eredményhirdetésen már ők is köszönthették a félmaraton és váltó dobogósait.
 
A BSI következő budapesti eseménye a 19. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztivál lesz május 19-én a Városligetben.