Soca Outdoor Festival 2020

2020/07/03

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Soča Outdoor Festival 2020!

Mindenféle sportolót szeretettel várunk a Soča-völgybe - a lelkes portolóktól kezdve a szabadidős sportolókig, akik a hétvégét a szórakozást a sporttal kombinálják. Ezért vonjuk be a rendezvénybe az olyan sportágak széles skáláját, amelyek kielégítik még a legigényesebb látogatókat is.

Részletek: https://soca-outdoor.com/sl/?fbclid=IwAR21hVci935GUP8s5Lf10uRe5YF4UfGi5Q-d24wmvnDA3kwGkAOB_4TMW3U

Szlovénia
2020-07-03 - 2020-07-05
Hirdetés
Soca Outdoor Festival 2020
Soca Outdoor Festival 2020-1

Soca Outdoor Festival 2020 - Kiírás

Távok

Continental 10km

Hossz: 11 km
Teljes emelkedés: 200 m *
*A magasság csak tájékoztató jellegű
Útvonal leírása:
A Continental 10 km startja a fesztivál fõ helyszínén található. Az út elsőként a Soca folyó mentén vezet a Gabrje falu alatti kemping irányába. Ezután az út meredeken fordul a Tolmin-kastélyhoz. Az út Zatolmin falu mellett a Tolmin-szurdok bejárata felé halad. Majd a Tolminka és Zadlascica összefolyásánál minden bizonnyal a legvadabb és kellemesen legmenőbb futási szakasz következik. Ezt egy második rövid emelkedés követi a vízgyűjtőktől Žabče falujáig, ahonnan az út vezet a lehető legrövidebb útvonalon a fesztivál helyszínéhez, ahol a futók végül átjuthatnak Tolminkán.

Adidas Terrex 15km

Hossz: 15,5 km
Teljes emelkedés: 400 m
Útvonal leírása:
Az út először a Soca folyó mentén vezet a Gabrje falu alatti tábor irányába. Ezután rövid ideig meredeken fordul a Tolmin-kastélyhoz, majd enyhébb emelkedéssel rendelkező szakaszokkal halad az út a domb tetejére. A csúcsnál ereszkedés a vár lábához, az északi ösvényhez, majd Zatolmin falu mellett a Tolmin-szurdok bejáratához. Ezután talán a legvonzóbb, de minden bizonnyal a legvadabb és legkellemesebben hűvös szakasz következik, amikor elrik a Tolminka és Zadlascica összefolyását. A második emelkedő Žabče falu fölé indul majd Sv. Marko, és onnan a Godič patak mentén a csókmezőkön keresztül ér el az út a tóhoz. Közvetlenül a Soča folyó mellett csak egy kőhajításnyira az utolsó akadály - áthaladás a Tolminka folyón.

Pure 25km

Hossz: 24,1 km
Teljes emelkedés: 700 m
A Pure 25 út leírása:
Az indulás a fesztivál fő helyszínén található. Az út először a Soča folyót keresztezi a Vulkán- híd irányában, ahol elválasztja a 15 km-es adidas terrex útvonaltól, és a Mengore fölé emelkedik a bunkerek mellett. Ezután vissza a Vulkán híd felé, majd csatlakozik újra az Adidas terrexhez, ahol az út rövid ideig meredeken fordul a Tolmin kastélyhoz. A csúcsót elérve az út az északi ösvényen megy a hegyláb felé, majd elhalad a Zatolmin falu mellett a Tolmin-szoros bejáratáig, ahol a legvonzóbb, minden bizonnyal a legvadabb és kellemesen hűvös szakasz következik. Tolminka és Zadlascica összefolyásán átkelve. Ezt egy rövid emelkedés követi a vízgyűjtőktől Žabče falujáig, ahonnan az út vezet a lehető legrövidebb útvonalon a fesztivál színhelyéhez Tolminka és Soca összefolyásánál, ahol a futók felejthetetlen érkezés érdekében átkelhetnek a Tolminkán.

Dukat Fit 45km

Hossz: kb. 43 km
Teljes emelkedés: kb. 2100 vm
Útvonal leírása Dukat Fit 45 km
A 2018. évi útvonalat a második felében megváltoztatták (a Mengore és Kozlov rabló dombjait követve), hogy teljes mértékben kövesse a Tolminka folyó jobb partját, egy emelkedővel a Sleme-hegy legmagasabb pontjára (1450 m). 
A verseny indulása a fesztivál fõ helyszínén történik, és az útvonal elsőként felfelé halad a Soča folyó felé a Soča folyón átívelő híd irányában, ahol a rövidebb útvonalaktól elválasztja a 15km és 10km-es távtól. Az út a Mengore és Bučenica emelkedőin közvetlenül a fesztivál helyszíne fölé a nyeregbe emelkedik, majd egy kört tesz az I. Szent maradványai, és a háborús és zarándokutaknál. Ezután süllyedés kezdődik vissza a híd keresztezéséhez, a domb tetejére a Tolmin kastélyhoz. Majd az északi ösvény mentén áthalad a Zatolmin falu felé. Azután Pretovč hegyi legelő mentén vezető ösvényen a legmagasabb pontjáig a Krn-hegységben. Onnan a Tolminka-völgybe száll a festői Zatolmin-hegység mentén egy felejthetetlen templomba Javorcán, a Pščak-patak közvetlen keresztezésével a Pologhoz vezető úthoz. A völgy végén a Sv. Petra közvetlenül a vonzó Tolmin-szurdok bejárata felé fordul az út. Egy rövid emelkedő után következik a vízgyűjtőktől Žabče falujáig,
Érdekes pontok az út mentén:
1. Soca és Tolminka összefolyása (a fesztivál helyszíne)
2. Ossuary Ossuary (első világháborús emlékmű)
3. Híd a Soca felett
4. Barlangok és Mengora temető (Szabadtéri Múzeum)
5. Mengora templom (zarándok templom a kereszt állomásokkal)
6. A kastély maradványai Kozlevo rablón (erdei ösvényen)
7. Zatolmin sajtfalu (Tolminc sajt)
8. Gróf vize (gyógyvízforrás)
9. Planina Pretovč
10. Sleme-hegy (Krn-hegység)
11. Medrje-hegy (Zatolmin-hegység és Tolminc sajt)
12. Javorcai templom (a szlovén világháború legszebb kulturális emlékműve és az európai kulturális örökség listáján)
13. Tolmin-szurdok (Tolmin leglátogatottabb természeti látványossága)
14. Zabce falu (átlépve a Tolminka folyót)
15. Soca és Tolminka összefolyása (a fesztivál helyszíne)

Soca Outdoor Festival 2020 - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés