IV. Sárkány Maraton a Hanságban

2024/09/28

A sporverseny célja nem csupán a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése, hanem a Szigetközi Állatvédő Liga támogatása is.

Bősárkány, Kossuth utcai piactér
2024-09-28 - 0000-00-00
4RUN Happy Team
+36 70 407 3443
4runhappyteam[a]gmail.com
Hirdetés

Kiírás


Sárkány Maraton a Hanságbanimg

 

A Hanság lenyűgöző tájain, Bősárkány idilli szomszédságában rendezik meg immár negyedik alkalommal a Sárkány Maratont.

Távok:

2 km gyermekfutás
5 km futás, és gyermek kerékpárfutam
10 km- futás és kerékpározás
15 km- „Kincskereső” helyismereti kerékpáros túra a család minden tagjának.
15 km- nordic walking
21 km- futás és kerékpározás

A rövidebb távok aszfalton, míg egyes hosszabb távok nagyrészt mezőgazdasági és erdei utakon
haladnak.

Sárkány Maraton a Hanságbanimg

AZ 5 és 10 km futamok kizárólag aszfalton zajlanak, a faluban, majd kisforgalmú közúton. A 21 km-t bevállalók és a nordicosok mezőgazdasági utakon folytatják a versenyt, az útvonal egy csodaszép horgásztó mellett is elhalad. A gyermekek védett kerékpárúton bringáznak és futnak, felnőtt kísérővel. Minden mezőny a versenyközpontba fut be.

15 km családi “kincskereső” körtúrára kizárólag a helyszínen lehet nevezni (csak készpénzes fizetéssel), 1.000,- Ft/csapat áron (a csapat létszáma nem befolyásolja a nevezési díjat!). Az útvonalon különböző ismereteket tudtok gyűjteni a környék településeiről – ne felejtsetek el íróeszközt hozni! Útvonalbiztosítás NINCS, de kisforgalmú, nagyrészt aszfaltozott utakon tudtok tekerni. Kerékpáros sisak (bukósisak) használata és a KRESZ szabályainak betartása kötelező! A nevezési díj tartalmazza a kvíz lapot, a letölthető gpx-et és egy elismerő oklevelet. A helyes megfejtők apró ajándékokban is részesülnek.

Lehetővé tesszük bizonyos távokon a kutyával történő teljesítést is: az 5, 10 és 21 km futás, valamint a 15 km nordic walking kutyával is teljesíthető, azonban a rendezvény NEM kutyafutóversenyA PÓRÁZ HASZNÁLATA A FUTAM ALATT MINDVÉGIG SZIGORÚAN KÖTELEZŐ! A kutyás futókat külön időpontban (8.45) rajtoltatjuk, hogy ne legyen a többi futóval fennakadás. A környéken sok a vad, ezért kérjük, hogy fokozottan figyeljetek az ebekre a verseny során! A kutyusok befutóérmet kapnak, külön nevezési díjuk nincsen. Kérjük a Gazdikat, hogy csak jó erőben lévő kutyával induljanak és legyen elegendő víz az eb számára is náluk. Szocializált, oltásokkal rendelkező és a tömegre nem stresszes kutyákat várunk, továbbá kérjük, hogy a kutyus oltási könyve legyen a Gazdinál vagy a kísérőnél. A helyszíni regisztráció során az oltási könyv és a chip meglétét ellenőrizni fogjuk.

Kerékpáros indulóink számára kötelező a kerékpáros sisak, láthatósági mellény (vagy pánt) és a KRESZ-nek megfelelően felszerelt kerékpár (első-hátsó lámpa, első-hátsó prizma, küllőprizma, csengő). A KRESZ szabályainak betartása kötelező!

A IV. Sárkány Maraton a Hanságban támogatottja: a Szigetközi Állatvédő Liga. A rendezvény ideje alatt kutya- és cicatápot, illetve pénzadományt fogunk gyűjteni, de addig is van lehetőségetek őket támogatni banki átutalás formájában (10300002-13526345-00014901).

A Szigetközi Állatvédő Ligáról

A Szigetközi Állatvédő Liga alapítvány célja az ismeretterjesztés, a prevenció, az állatmenhelyek fenntartásának és fejlesztésének segítése, az állatvédelem és a felelős állattartás népszerűsítése. A Szigetközi Állatvédők segítséget kívánnak nyújtani a fiatalok állatvédelemmel összefüggő oktatásának és ismeretterjesztő programjainak a támogatásához, továbbá a szükséges élelem és adományok juttatásával a rászoruló állattartók számára a meglévő állataik fenntartásához, ellátásához is. A Sárkány Maraton időpontjára szervezettadománygyűjtés célja, hogy támogassuk munkájukat, és hozzájáruljunk a bajba jutott állatok megsegítéséhez. Nem csak pénzbeli adományokat fogunk gyűjteni, hanem kutya- és macskaeledelt és kiegészítőket a rászoruló kisállatok részére.

Hogyan lehet támogatni?

Már a Sárkány Maratont megelőzően, a közösségi médián keresztül kérni fogjuk az érdeklődőket, hogy ha tehetik, pénzbeli adományaikat az alapítvány bankszámlájára (MBH Bank, 10300002-13526345-00014901) utalják el, illetve a helyszínen is kihelyezünk pénzbeli adomány gyűjtésére szolgáló eszközt. Aki pedig állateledelt tud hozni akár versenyzőként, akár szurkolóként, a Liga munkatársai részére közvetlenül is átadhatja majd adományát a Sárkány Maraton versenyközpontjában.

Nevezés

Sárkány Maraton a Hanságbanimg

Nevezni online a 'Jelentkezés' gombra kattintva, a megnyíló felületen lehet.

Nevezés: 2024. szeptember 25-ig. Helyszíni nevezés korlátozottan lehetséges (7.00-8.00 óra között, csak készpénzes fizetés).

Helyszíni regisztráció, chip átvétel: 2024. szeptember 28., 7.00-8.00

Mit tartalmaz a nevezési díj?

 • részvétel a futamon
 • frissítések több ponton
 • chip-es időmérés
 • útvonal- és helyszínbiztosítás
 • letölthető útvonal gpx-ben
 • befutóérem
 • rajt- vagy befutócsomag (kivéve: gyermekfutamok)
 • ingyenesen letölthető fotók, videó a rendezvényről (nincs egyedi célfotó, illetve nem biztos, hogy mindenkiről készül fotó!)
 • a díjazottaknak: oklevél és kupa
 • korosztályos díjazás (csak a felnőtt futó futamokban, legalább 10 fő/ korosztály induló létszám esetén)
 • abszolút díjazás (csak a felnőtt futamokban: futás, nordic walking/túra, kerékpár)
 • gyermekfutamok esetén nincsen sem abszolút, sem korosztályos díjazás – a gyerekek befutóérmet, oklevelet és kisebb ajándékokat kapnak
 • családi „kincskereső” bringatúra esetén: kitölthető kvízlap, letölthető útvonal, apróbb ajándékok

Nevezési díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

Díjazás

Minden induló befutóérmet kap (kivéve a családi bringás „kincskereső” túra esetében).

Az 5, 10 és 21 km futó számokban korosztályos díjazás legalább 10 fő/korosztály indulása esetén (női, férfi), abszolút díjazás távonként, női-férfi kategóriákban. Kutyás futóknak külön díjazás!

A 10 és 21 km kerékpár futamokon, illetve a nordic walkingon csak abszolút 1-3. helyezés, nemtől függetlenül.

A gyermekfutamok (5 km kerékpár, 2 km futás) esetén nincsen sem abszolút, sem korosztályos díjazás – a gyerekek befutóérmet, oklevelet és kisebb ajándékokat kapnak.

A 15 km családi bringás „kincskereső” túra esetén díjazás nincsen.

Hirdetés