Oxigén Kupa VI. forduló Esemény

2022/03/05

A verseny célja: versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve más sportágak művelői és az amatőr futók részére a téli időszakban, valamint a futás és az egészséges életmód népszerűsítése.

Debrecen, Nagyerdő
2022-03-05 - 0000-00-00
Friss Oxigén Alapítvány
+36 20 466 5163
verseny[a]frissoxigen.hu
Hirdetés

Oxigén Kupa VI. forduló-Kiírás

Távok
1,5 km Oxi-Mókus futam
2,5 km Gyermek
5,0 km Nyílt Női, Ffi
10,0 km Nyílt Női, Ffi

Kategóriák
Férfiak és Nők, Fiú és Leány: Az életkori kategóriába besorolás alapja a születési év!

Minden versenyző indulhat a saját kategóriájának a versenyén és/vagy a Nyílt 5 km és Nyílt 10 km távokon is. Az a versenyző, aki több versenyszámban is indul, az összesítésben minden versenyszámban értékelve lesz, de a csapatversenybe csak a legjobb eredményének pontjai számíthatók be. Egy versenyidényben mindenki csak egy csapatnak lehet tagja, másik csapatba történő átiratkozásra nincs lehetőség!

Csapatverseny
A tavalyi 2 forduló óta eltelt idő miatt a csapat összeállításában a 8 főből minimum 6 főnek meg kell egyezni a benevezett csapat eredeti csapattagjaival, tehát 2 fő cseréjét tudomásul vesszük. Mivel a pontozás versenyenként történt így a pontot a csapat kapja (kapta) és nem az egyén, ugyanúgy mint a fociban. (Meglehet, hogy valaki most átnevez másik csapatba és az első két versenyen szerzett pontjai a végén az új csapata ellen segíti győzelemre a régi csapatát!). A versenyben új nevezést is elfogadhatunk, de az új csapat sajnos 2 verseny hátránnyal indul, hiszen akkor nem szerzett pontot, mert még nem volt meg a csapat, hiába futottak akkor a csapat tagjai. (Így kizárjuk, hogy az eredmények ismeretében valakik összematekozzanak egy győztes csapatot!)

Oxigén Kupa VI. forduló-Nevezés

Regisztráció
Az Oxigén Kupa versenysorozatra, fordulóira évente egyszer regisztrálni kell, és ha valaki már regisztrálva van a sorozatban, akkor versenyenként nem szükséges nevezni/regisztrálni, az érvényes lesz egy évadon belül az aktuális versenysorozat minden hátralévő futamára. A regisztrációs díj verseny időszakonként 1000 Ft!

A regisztrációt minden évben meg kell ismételni!

A rajtszámok kiváltása szintén 1000 Ft, de az előző években kiadott rajtszámokat nem kell újra kiváltani, a futók használhatják azt, s ha vigyáznak rá, akkor az Oxigén Kupa összes jövőbeli versenyére is érvényes lesz.

Új rajtszám kiváltása 1000 Ft befizetésével akkor szükséges, ha a régi elveszett, vagy tönkrement.

A versenysorozaton futamonkénti nevezési díj nincs! Kivéve az október 9-i, a Nagyerdő napja emlékversenyt, ahol min. 1 db kocsányos tölgy makkot kell a rajthoz állóknak a Nyírerdő Zrt. által egy erre a célra rendszeresített zacskóban elhelyezni!

A tavalyi két fordulót a 2020-2022-es sorozat első két futamaként értékeljük, így azoknak, akik tavaly a két forduló közül valamelyiken indultak, nem kell újra regisztrálni!

Nevezés/regisztráció a helyszínen: Legkésőbb fél órával a futam rajtja előtt.

A helyszínen regisztrálni kizárólag személyesen, 12 év alatti gyermek esetében csak nagykorú hozzátartozó jelenlétében lehet.

Oxigén Kupa VI. forduló-Díjazás

Fordulónkét, futamonként az első három női (leány) és férfi (fiú) versenyző állhat az erdei dobogóra, ahol érmet kap. Az 5 km és 10 km-es távokon is korosztálytól függetlenül csak az abszolút első 3-3 helyezett kap érmet!

Mindenekelőtt a sporttársak gratulációja. A versenysorozat végén az elért pontszámok alapján kategóriánként az első 3 helyezett érmet kap. Aki a márciusi díjátadón pólót szeretne kapni, annak egy szezonra 1000 Ft regisztrációs díjat kell fizetni, és meg kell jelölni az igényelt póló méretét. Aki legalább felén célba ért a megrendezett fordulóknak, emblémázott fehér pólót kap, aki pedig a megrendezett összes versenyen indult, emblémázott technikai pólót kap. Az emléklapokat rajtszám alapján a sportstopper.hu oldalról lehet letölteni azoknak, akik a megrendezett fordulók legalább felén célba értek. A szervezők különdíjat adnak az általuk meghatározott kategóriák versenyzőinek.

Eredményhirdetés: 2022. március 18. péntek du.

Hirdetés