Menü

Hozzászólás 0

2018.09.16. Debrecen

Nagyerdei Terep Maraton 2018 őszi forduló

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Debrecen
Dátum: 2018.09.16. - 2018.09.16.

Elérhetőségek:
DHSE és a Szín-Kép Stúdió
06 52 536 570
verseny@nagyerdeimaraton.hu
www.nagyerdeimaraton.hu

Rajt – Cél helyszínünk a megszokott Nagyerdei Stadion rendezvény tere. A rendezvényközpont lehetővé teszi, hogy az idei versenyek is színvonalas hétvégi szórakozást nyújtsanak a futóknak és hozzátartozóiknak. Szeretnénk családi programmá tenni a versenynapokat a gyermek futóversennyel és a játszósarokkal.

A Nagyerdei Terep Maraton valóban terep futóverseny és nem őrült körbe, körbe futkározás az erdőben. Az útvonal választás célja, hogy az emberek megismerjék az erdő olyan részeit is, melyek távolabb vannak Debrecentől, ritkán látogatottak és talán még sohasem jártak arra. A különböző távok versenyzői jól láthatóan végig jelzett, kiszalagozott és táblázott úton futhatnak. Mottónk: "Ahol a futó és a futás van a középpontban!"

A rajt pillanata

Nagyerdei Terep Maraton 2018 őszi forduló - Kiírás

A verseny időpontja: 2018. szeptember 16. vasárnap

Rajt/Cél helyszíne: Nagyerdei Stadion Rendezvénytér, 4032 Debrecen, Nagyerdei Park 12.

Rajt időpontja:

-         09:00 maraton;

-         09:30 gyermek futóverseny 1,2 km és 2,4 km,

-         10:00 fél maraton

-         10.10 negyed maraton

Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, feketeföld.

- maraton: 41,94 km, szintidő 5 óra

- félmaraton: 20,97 km, szintidő 2 óra 50 perc

- negyed maraton: 10,68 km szintidő 1 óra 20 óra

- Rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden felnőtt távon

- gyermek futóverseny 1,2 km és 2,4 km

A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. 

A póló rendelés opcionális. Mindegyik távon igényelhető logózott hosszú ujjú technikai póló 1 800 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 2 200 Ft a póló ára.

Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig.

Lemondás, átnevezés: 2018. szeptember 3-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk, vagy más nevére átírjuk. Esetleg a nevezést a következő versenyre jóváírjuk.
2018. szeptember 3 után sem lemondani, sem a következő versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést!

Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva!

Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztez közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!

Frissítő pontok:

-         negyed maratoni távon 4,60 km-nél, víz és izotóniás ital,

-         félmaratoni távon: 4,60 km-nél, 11,50 km-nél és 16,30 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium-, kalciumtabletta).

-         maratoni távon 4,60 km-nél, 11,50 km-nél és 16,30 km-nél és 21 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta)

Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:

Gyermek futóverseny 10,30 órakor

Negyed maraton: 11 óra 30-kor

Félmaraton: 12 óra 30-kor

Maraton: 14 órakor

Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.

Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!

Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!

Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! A személyes frissítést kérjük 8,30-ig leadni, hogy a kért frissítőpontra kiszállíthassuk. Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.

Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

 

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

 

 

Terülj, terülj asztalkám! Avagy az egyes frissítőpont

Nagyerdei Terep Maraton 2018 őszi forduló - Nevezés

 

Nevezés: 2018. szeptember 3-án éjfélig kizárólag a megadott oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!

 

A versenyre történő nevezés a nevezési díj Hajdú Takarék: 60600084-10023727 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezett versenyző nevét és a nevezés visszaigazolásakor kapott azonosító NTM kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!

Nevezési díjak:

-         maraton 4 400 Ft

-         félmaraton 3 000 Ft

-         negyed maraton 2 500 Ft 

-         gyermek távok 1,2km és 2,4km 500 Ft

Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor vagy a célba érkezés után lehet átvenni a rendezőségtől. 


A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton):

- rajtcsomagot, Benne: rajtszámot rajta a chippel, energia szeletet vagy zselét, útvonal leírást,   pályarajzot igény esetén logózott technikai pólót

- valamennyi távon befutó emlékérem

- letölthető PDF formátumú oklevelet

- frissítést - negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital. - fél maraton 3; maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, sós és édes keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.

- a célban tészta party és ásványvíz

- öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen

- orvosi ellátást a pálya teljes hosszán OMSZ

- valamennyi táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.

- Gyermek táv résztvevőinek is chipes időmérést, rajtszámot, befutó érmet, letölthető PDF formátumú oklevelet biztosítunk.

Jelentkezés

Helyszín: Debrecen
Dátum: 2018.09.16.

Elérhetőségek:
DHSE és a Szín-Kép Stúdió
06 52 536 570
verseny@nagyerdeimaraton.hu
www.nagyerdeimaraton.hu

Olvass többet a témáról: terepfutó verseny, terepfutás

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 7 / 16 4 / 12 2 / 8 1 / 9
mm 1.1 0.0 0.0 0.0
km/h 19.8 16.2 20.5 10.4

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.