Nagy Hideg-hegy futás

2013/11/09

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Kismaros – Királyrét – Cseresznyefai parkoló
2013-11-09
Hirdetés

Nagy Hideg-hegy futás - Kiírás

Időpont: 2013. november 9.

2013-ban is megrendezésre kerül a Dunakanyar hagyományos téli futónapja, a Nagy Hideg-hegy futás. Az elmúlt évihez hasonlóan, a versenycentrikus futóverseny helyett, ebben az évben is elsősorban a kajak-kenu sportág, a futást kedvelők közös megmozdulását szeretnénk hangsúlyozni az eseményen. 

Az esemény rendezői: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Ipoly Erdő Zrt. Nagy Hideg-hegyi Turistaház

Megközelíthetőség:
- Vonattal: Bp. Nyugati p.u., Bp.-Vác-Kismaros, utána kisvasút Kismaros- Szokolya-Királyrét (kb. 1 óra)
- Közúton: Bp.-2es út vagy 2/a-Vác-Verőce/Szob/-Kismaros-Szokolya-Királyrét

Parkolási lehetőség: a tavalyival megegyező helyen, a Királyrétről a Nagy Hideg-hegyre felfelé vezető aszfaltos út végén található, u.n. Cseresznyefai parkolóban. Ezzel megszűnik a Királyrétre vezető úton a torlódás. Az útra történő behajtáshoz Királyréten parkolójegyet kell váltani, ezt mindenki legyen szíves részvételi díjként felfogni. A parkoló üzemeltetőjével történt megegyezés alapján azonban az I. zónára érvényes díjat kell a futás résztvevőinek kifizetnie. 

Rajt helyszíne: Kismaros – Királyrét – Cseresznyefai parkoló

Útvonal: Az elmúlt évivel megegyező helyszínről, a Cseresznyefai parkolóból indul a futás, az MKKSZ által delegált versenybíró rajtjelére. Ez a rajthelyszín több okból is praktikus. Egyrészt sokkal nagyobb hely áll rendelkezésre a parkoláshoz, másrészt a rajtot követően hosszabb ideig tudnak a résztvevők széles úton haladni, ezzel csökken a balesetveszély.

Kérjük azokat, akik nem szeretnének rendezvényünk keretében futni, a hivatalos rajtjelre elindulni, valamely más időpontban teljesítsék a távot, ne rontsák el mások versenyét! A szabálytalankodó versenyzők egyesületei nem vesznek részt a nyereményhajók sorsolásán.

A rajtot követően a hegyre felvezető széles, autók által is használt úton kell haladni egészen a Magas Taxi rétig, ahonnan a már megszokott útvonalon lehet elérni a célig.

Rajt időpontja: 2013. november 9. 10.00 óra

Versenytáv: kb. 7,5 km

Előregisztrációs határidő: 2013. november 4. regisztrációs lap kitöltésével és e-mailben történő visszaküldésével robert.weisz@mkksz.hu.

Az előregisztrációra pusztán azért van szükség, hogy a rendezők a résztvevők létszámáról képet kapjanak és a célnál jusson majd mindenkinek tea és csoki.

Díjazás: Minden célba érő résztvevő teát és csokit kap!

A versenyen résztvevő kajak-kenu szakosztályok részére az MKKSZ 1 db K-1 és 1 db MK-1 kajakot, valamint 1 db C-1 és 1 db PC-2 kenut (csak a kenuzással foglalkozó egyesületek között kerül kisorsolásra) ajánl fel. A hajók kisorsolására hagyományosan a rajtnál lévő parkolóban, a versenyt követően kerül sor.

A sorsoláson azok az egyesületek vehetnek részt, akik legalább 5 fővel indultak a futáson és az előzetes regisztrációt elküldték.

További információk:
Csernák Károly
csernakkaroly@freemail.hu
30/354 3627

Weisz Róbert
canoerobi@externet.hu
70/330 8844

Nagy Hideg-hegy futás - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés