Libegő Trail 2020

2020/04/04

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

LIBEGŐ TRAIL 2020

kép forrás: http://hegyfutas.hu/

Budapest, Libegő felső állomása
2020-04-04
Hirdetés
Libegő Trail 2020
Libegő Trail 2020-1

Libegő Trail 2020 - Kiírás

VERSENYKIÍRÁS
A harmadjára megrendezésre kerülő Libegő-Trail mostantól két távon kerül megrendezésre: Libegő-Trail Classic (5 kör a Libegő alatt), Libegő-Trail Fun (1 kör a libegő alatt +futás a Normafa térségében)

A Budai-hegység klasszikusa, a Libegő alatti meredek ösvény futása mindenkit megindít aki, szereti a terepfutást. A Classic táv esetén a feladat egyszerű: fuss fel a libegő alatt, majd egy hosszabb ösvényen újra le a kiindulási ponthoz, mindezt ötször! Az útvonal ugyanaz, de mégis minden kör más, – nehezen feledhető – érzés lesz ! A Fun távosok egyszer teszik meg a kört, majd a felfutnak a Normafára és a Csacsi-réten át a Libegő felső állomásához. Rajt/cél: Libegő felső állomása.

Részvételhez nem szükséges helyismeret, mivel az útvonlat a verseny idejére saját szalagozással jelöljük ki.

Idén kicsit hosszabb táv és több szintkülönbség vár a résztvevőkre mint a korábbi rendezésen, mivel egészen az Erzsébet-kilátóig kell felfutni.

ALAPADATOK
Verseny időpontja: 2020. április 4. szombat

Versenytáv: Két táv közül választhatsz: Classic: 25 km, 1650 m szintemelkedés, Fun 14 km, 770 mD+

Szintidő: Classic 4:00 óra, Fun 2,5 óra

Rajt/cél helyszín: Budapest, Libegő felső állomása

Rajt időpont: Fun: 9:00 Classic 9:15

Rajtcsomag átvétel: 7:30-9:00 a versenyközpontban

Versenyközpont: Libegő felső állomás

A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza:

⦁ meleg étel a célban minden résztvevőnek

10.000,- Ft sportszerkupon minden nevezőnek,
⦁ egyedi érem a szintidőn belül teljesítőknek
⦁ névre szóló rajtszám
⦁ tombolán való részvétel
⦁ frissítés a verseny útvonalán (izotóniás ital, víz, Coca-Cola, banán, alma, mazsola, édes és sós keksz, ropi)
⦁ csomagmegőrzés
⦁ chipes időmérés pályajelölés, pályabiztosítás

ÚTVONAL
Térképes megjelenítés és letölthető gps adatokat IDE kattintva éred el.

A verseny 80 %-ban terepen, tehát burkolatlan úton, ösvényeken halad. Jelentős része nehéz: sziklás, esetleg saras, csúszós, meredeken emelkedik vagy meredeken lejt.

Classic útvonal leírása:

A korábbi évek rendezésétől eltérően a verseny a Libegő felső állomásától indul. A rajt utáni első szakasz a torlólás elkerülése érdekében az Erzsébet -kilátóig az aszfaltozott úton halad.(kb. 200 m). A következő körökben már ezt a szakaszt is a lépcsőn és gyökeres ösvényen tesszük meg a kilátóig. Innen kezdődik a meredek lefutás, kezdetben a piros omega majd többnyire a zöld háromszög jelzésen. Tisztán terepfutás, két helyen keresztezünk forgalomtól elzárt aszfaltutat, illetve egy 200 m szakaszon futunk is rajta. Itt keresztezzük a Libegő alatt felfelé igyekvő sorstársak útvonalát. A Tündér-sziklát érintve murvás, tereplépcsős lefutás fogja lekötni a figyelmünket és mozgáskoordinációs készségeinket, majd erodált sziklalépcsőkön hirtelen a Zugligeti úthoz érkezünk, innen a jártán haladva 200 m után elérjük Libegő alsó állomását. A következő 1,1 km-es szakasz lényegében a Libegő alatt halad, a Libegőn utazva jó lehetőség nyílik a szurkolásra, a versenyzők fotózására. Kezdetben 250 m meredek járda, néhány lépcső, majd keskeny meredek ösvény, amely 240 m szintkülönbséggel emelkedik a Libegő felső állomásáig. Az állomás mellett elhaladva 100 m vízszintes futás után meredek lépcsős, gyökeres szakaszon futunk fel az Erzsébet-kilátóhoz, itt található a frissítő- és időmérő pont.

Fun táv leírása:

A Libegő felső állomásától indul a verseny felfutunk az aszfalt úton Erzsébet-kilátóhoz, majd meredek szerpentinen a Libegő alsó állomásához. Innen a Libegő alatti ösvényen meredek felfutás több min 300 m szintemelkedéssel az Erzsébet kilátóhoz. Innen az előzővel azonos útvonalon lefutunk a Tündér-szikla aljáig, majd át a Normafa aljáig, illetve fel a sípályán. A Csacsi-réten és kisebb ösvényeken keresztül jutunk vissza a célba a Libegő felső állomásához.

 

Nevezés kezdete: 2020. december 5., 23:00

Létszámlimit: Classic táv: 200 fő Fun táv: 200 fő

Nevezést követően automatikus visszaigazoló emailt kapsz, ebben találod a részvételi díj befizetésének részleteit. A visszaigazoló email bérkezését követő 3 napon belül kérjük a részvételi díjat elutalni. Nevezésed a részvételi díj elutalásával véglegesítődik. Amennyiben a részvételi díjad ezen időszakon belül nem érkezik meg, nevezésed automatikusan tölődik, lehetőset biztosítva másoknak a nevezésre.

Nevezés nem visszamondható (nevezési djat nem fizetünk vissza !!!), de 2020. április 2.-ig átruházható.

SZABÁLYOK, NEVEZÉSI FELTÉTELEK
NEVEZÉSI KORHATÁR
14. betöltött életév. A versenyen tehát a 2006. április 4. előtt születettek vehetnek részt.

ALKALMASSÁG
A versenyen mindenki saját felelősségére vehet részt.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő egyben nyilatkozatot tesz, hogy nincs tudomása olyan egészségügyi kockázatról (szív- és érrendszeri betegség, keringési rendellenesség, mozgáskoordinációs zavarok stb.) amely számára jelen versenyen való részvételt különösen kockázatossá tenné.

Minden résztvevőnek tisztában kell lennie a terepen való futás nehézségeivel, kockázataival.

FELELŐSSÉG
A rendezőséggel szemben a futóversenyen elszenvedett esetleges balesetekért semmilyen felelősségre vonás vagy kártérítési igény nem támasztható.

ADATVÉDELEM
A résztvevők nevezés során megadott adatait a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, különös figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelkezésünkre bocsátott adatokat harmadik félnek semmilyen jogcímen nem adjuk ki.
A verseny résztvevői nevezésükkel hozzájárulnak, hogy a nevezési és eredmény listában nevük, születési hely és idő nyilvánosan szerepel és rögzítésre kerül.
A verseny résztvevői tudomásul veszik, hogy a versenyen fotó és videó felvételek készülnek, amelyet a szervezők a továbbiakban a verseny promotálására felhasználhatnak.

VERSENYRAJT
A verseny tömegrajttal indul.

KÜLSŐ SEGÍTSÉG
A versenyen mindenki egyénileg indul. Kisérő, iramfutó használata kutyával való együtt futás nem megengedett.

FRISSÍTSÉS
A verseny pálya mentén 1 frissítőpontot helyezünk el az Erzsébet-kilátó térésgében, tehát körönként van lehetőség frissítésre. A Fun táv résztvevőinek is ezen a ponton van frissítés, 5 km-nél. A frissítőpont szolgáltatása: izotoniás ital, víz, Coca-Cola, banán, alma, mazsola, édes és sós keksz, ropi A frissítőpont egyben időmérő pont is.

IDŐMÉRÉS
A versenyen elektronikus, chipes időmérést alkalmazunk. Az időmérő chipe a helyszínen a rajt előtt vehető át. Nem szedünk letéti díjat achipert, megkönnyítve ezzel rajtcsomag átvétlei folyamatot. DE: a chipet minden résztvevő köteles visszaadni a beérkezéskor a célkapuban. Elhagyott chip ellenértékét (3000,- Ft) a helyszínen kérjük megfizetni !!!
Időmérő pontok: Libegő alsó állomása, Erzsébet-kilátó, + egy titkos pont. Minden időmérő ponton szervezők segítenek az időmérésnél.

ÚTVONAL JELÖLÉS
A verseny útvonalát szalagozással és a talajon elhelyezett jelzésekkel jelöljük. Nincs szükség helyismeretre, vagy térkép használatra.

DÍJAZÁS
A versenyen az abszolút első 3 női és férfi helyezettjét külön díjazzuk.

Minden szintidőn belüli teljesítő egyedi érmet kap.

A szintidőn túl teljesítők nem részesülnek díjazásban.

Libegő Trail 2020 - Nevezés

NEVEZÉS MÓDJA

A versenyen résztvenni csak internetes előnevezéssel lehet. A nevezési felületet honlapunk vagy http://hegyfutas.hu/nevezes-libego-2020/ kattintva találod meg.

Nevezési díj: Classic: 10.000,- Ft, Fun: 8000,- Ft

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés