Dunakörző 2020

2020/10/01

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Dunakörző 2020
Egyedülálló futóverseny a Dunakanyarban. Különleges pályakijelölés és szokatlan szabályok teszik izgalmassá a 2020-as év egyik újdonságát a futók számára. A teljesítéshez hibátlan csapatmunka és felkészülés szükséges.

Dunakanyar
2020-10-01
Hirdetés
Dunakörző
Dunakörző 2020-1

Dunakörző 2020 - Kiírás

BEMUTATKOZIK AZ ELSŐ DUNAKÖRZŐ
Dátum
Az engedélyezési eljárásokat megkezdtük, 2020 őszén szeretnénk az első Dunakörzőt megszervezni.

A táv
150 kilométer alá biztosan nem adjuk. Szombati kora reggeli rajttal és kb. 24 órás szintidővel tervezünk, az útvonalengedélyek függvényében ez természetesen változhat.

Hídon át és hídon vissza
Az útvonal két legbiztosabb pontja a Mária Valéria híd és a Megyeri híd. A két híd ami összeköti a bal partot a jobb parttal, egészet alkot a két félből. A kijelölt útvonalat nem zárjuk le, a KRESZ betartása kötelező.

Terep és aszfalt
A verseny tervezett útvonala a legkülönfélébb, szinte minden terepet tartalmaz. Lesz aszfalt síkon, hegyoldal meredeken fel és le, dimbes-dombos vidék és 2 db híd is a Duna felett. Sivatagi homok nem lesz.

Különleges formátum
A Dunakörző távját teljesítő csapatok számára az adott szakaszok teljesítésének módját is előírjuk. Lesz például TD, CSK, 5×10 és 5×5 is. Versenykiírás hamarosan!

Élő verseny
Az időmérés módja hazánkban egyedülálló lesz, hiszen a csapatok egy GPS jeladó segítségével rögzítik az útvonalat. Az éppen futó csapattag pozíciója folyamatosan követhető lesz honlapunkon.

Csapatmozgások
Az 5 fős csapatokat könnyen lehet mozgatni a váltópontok között akár egy 4 férőhelyes személyautóval is.

0 db műanyag pohár
Az útvonalon nem lesznek frissítőpontok, így a verseny a csapatok számára önellátó lesz. Így a mindenki a legmegfelelőbb frissítést hajthatja végre, maradékok és feleslegek nem keletkeznek.

Nevezés
A nevezési időszak várhatóan 2020 tavaszán kezdődik, az engedélyezési folyamatok lezárulta és a végleges nevezési díj megállapítása után.

Dunakörző 2020 - Nevezés

NEVEZÉSI DÍJ: HAMAROSAN
A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA:
Előkészítési munkálatok
11 hónapos előkészítéssel számolunk a rajt időpontjáig, ez idő alatt valósítjuk meg a rendezvényt az ötlettől a célba érkezésekig.

Engedélyeztetés és adminisztráció.
Területfoglalási és útvonalengedélyek díja számottevő egy ilyen hosszú útvonal esetében, mindezekhez társulnak az adminisztrációs költségek is.

Időmérés
Magyarországon egyedülálló módon GPS rendszerrel mérjük az időt és ellenőrizzük a teljesített útvonalat. A műholdas rendszert kiegészítjük másodlagos ellenőrzési rendszerrel is.

Ajándék
A rajtcsomagban mindenkit megajándékozunk egy Dunakörzős cuccal.

Érem
A táv teljesítéséért jár relikvia is.

Orvos
A résztvevőket mozgó orvosi ügyelettel felügyeljük.

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés