Bükkös Kör

2019/05/18

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Indul a Bükkös Kör, gyere el Te is! Az erdő legyen Veled!

Szentendre
2019-05-18
Hirdetés
Bükkös Kör-1

Bükkös Kör - Kiírás

A bármikor teljesíthető kihívás

A Bükkös Körrel egy újabb lehetőséget kínálunk mindenkinek, aki szeretné kipróbálni magát egy bármikor teljesíthető kihíváson. Várjuk azokat is, akik már más helyszíneken megszerették az ilyen típusú túrákat, és szívesen megismernék a Pilis-hegységet is. 

 

Mi is az a Bükkös Kör?

Egy egyéni körtúra, ami végig jelölt turistautakon halad a Pilis-hegységben.
Leginkább egy teljesítménytúrához hasonlítható, a különbség annyi, hogy itt nincs kitűzött rajt, hanem mindenki egyénileg, az általa megválasztott időpontban indulhat és teljesítheti, futva vagy túrázva.

Két különböző hosszúságú és nehézségű távot terveztünk (31 ill. 70 km), hogy mindenki saját felkészültsége alapján választhasson.

Önellátó esemény, ami azt jelenti, hogy a teljesítőnek magának kell biztosítania a túra ideje alatt szükséges étel és ital mennyiséget.

A Kör az ellenőrző pontokon kihelyezett QR-kódok leolvasásával teljesíthető.

 

Kis kör

Táv: 31 km
Szint: 835 m

Útvonal: Szentendre, Tourinform Iroda – Bükkös tanösvény – Szarvashegy – Pilisszentlászló – Sikárosi-rét – Tölgyikrek – Bölcső-hegy – Lajos-forrás – Kőhegyi Menedékház – Bükkös tanösvény – Szentendre, Tourinform Iroda

 

Nagy kör

Táv: 70 km
Szint: 2450 m

Útvonal: Szentendre, Tourinform Iroda – Bükkös tanösvény – Szarvashegy – Pilisszentlászló – Sikárosi-rét – Dobogókő – Pilis-tető – Pilisszentlélek – Szakó-nyereg – Dömös – Szentfa-kápolna – Vadálló-kövek – Prédikálószék – Varga-lósz - Tölgyikrek – Bölcső-hegy – Lajos-forrás – Kőhegyi menedékház – Bükkös tanösvény – Szentendre, Tourinform Iroda

 

Ellenőrzőpontok

A túra útvonalán QR-kódos ellenőrzőpontokat helyeztünk ki.

A Rajt- és Célkódon kívül a rövid távon 4 db-ot, a hosszú távon 9 db-ot. Ezeket a kódokat megadott sorban leolvasva teljesítheted a távot.

Ehhez szükséged lesz: okostelefonra – mobil internettel (az erdőben nincs WIFI :)) QR-kód leolvasó alkalmazásra

Bükkös Kör - Nevezés

Nevezési díj nincs!

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés