Menü

Hozzászólás 0

2018.04.08. Balatonudvari

Balaton-Felvidék terep maraton 2018

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Térkép Betöltése...

Helyszín: Balatonudvari
Dátum: 2018.04.08. - 2018.04.08.

Elérhetőségek:
SCH-Multisport Kft.
terepfutas@seakayaking.hu
http://www.seakayaking.hu/

Balaton-felvidék terep maraton 2018 áprilisában is az Udvaribolondok Futókör szervezésében.

4 táv; 7-15-25-42 km, piknik hangulat, hideg fröccs, házias ételek, gyönyörű pályák, szép kilátás, jó hangulat, jól futható pályák, Skrabski borok, egyedi érmek, jó társaság, verseny, szép képek. Nagyságrendileg ez vár rád, ha ellátogatsz hozzánk futni egy jót a Balaton-felvidék csodálatos részeire. A Pécselyi-medence és környéke, Dörgicse, Halom-hegy, Vászoly és persze a rajt/cél helyszín Balatonudvari olyan csodákat rejtenek amiket érdemes megfutni.

 

Balaton-Felvidék terep maraton 2018 - Kiírás

Immár 3-ik alkalommal találkozunk a "szokott helyen" :)

A Balaton-felvidék egyedülálló futópályáit szeretnénk megismertetni a hozzánk ellátogató futókkal, mert egyszerűen szép és a legjobb terep edzőterepek egyike. Minden év április elején veszik birtokba és hódítják meg a terepfutók a kistérség erdeit, pincéit, mindezt gyönyörű kilátással fűszerezve, már ha lesz épp kedvük nézelődni... :)

Pályák és távok

A pályák Balatonudvari-Örvényes-Pécsely-Vászoly-Dörgicse-Mencshely vonzáskörzetében kerülnek kijelölésre, főleg erdei utakon és ösvényeken. A terep változatos murvás-köves és földes utakat takar, rövidebb aszfalt átkötésekkel. Több távot is hirdetünk, hogy mindenki megtalálja a hozzá passzoló erőpróbát.

Távok: XS-7 km; S-17 km; M-25 km; L-42 km

Rajt időpontok: 42 km 10.00; 25 km 11.30; 17 km 11.45; 7 km 12.00.

Nyereményjáték!

Salomon Speedcross ProNyerj egy Columbia/Montrail cipőt vagy egyéb Montrail termékeket, esetleg egy Tomtom Runner 3-as sportórát, Scitec frissítő termékeket, melyeket a célba érkezők között sorsolunk ki!

A Columbia/Montrail jóvoltából egy cipőt sorsolunk a verseny végeztével, melyet saját méretedben postázunk a címedre az általad választott színben. A sorsoláson csak a nevezési díjat fizető célba érkezett versenyzők indulhatnak. A Tombolán egyéb díjak is kisorsolásra kerülnek.

Mi nem a cipőért indulnánk, hanem azért a kilátásért és erdőkért amiket megmutatunk Nektek. Régóta futunk a környéken és megunhatatlan a szépsége, miközben egy tökéletes edzőterep nagy szinttel rendelkező versenyekhez is. Nem 1000 m-es csúcsokat fogunk futni, de szintben azért nem lesz hiány.

Időmérés

Időmérés a Sportident rendszerével történik. Az ellenőrző állomásokon regisztrálni kell. Saját chip használata nem engedélyezett. Chip bérleti díja: a helyszínen fizetendő 500,-Ft, kérünk mindenkit kerek összeggel készüljön. Mindenkit kérünk, hogy célba érkezés után rögtön adja le a chipet. A bérleti díj nem jár vissza.

Díjazás és kategóriák

-U19

-Open 19-39

-Master 40+

-Master 50+

-Master 60+

-Váltó

Minden korosztályban női és férfi kategóriát is indítunk. Egy-egy kategória akkor kerül kihirdetésre, ha minimum 5 fő indul azonos kategóriában, egyéb esetben átsoroljuk az indulókat. Váltó csak a 42 km-es táv esetén elérhető. Érem díjazásban részesül minden értékelt kategória 1-3 helyezettje, valamint egy palack SKrabski borral is gazdaodik.

Váltó kategória

Az L távon azaz a maratoni távon van lehetőség váltóban is indulni, 2-3-4 fős csapatok nevezhetnek. Váltani a következő frissítő pontoknál lehetséges: II-III-V. Azért csak ezeken a pontokon, mert ezek könnyen megközelíthetőek kerékpárral vagy autóval. A váltópontokra minden csapatnak saját magának kell megszerveznie az odajutást. Váltásnál kötelező a chipet és a rajtszámot átadni. Váltani az időmérő eszköz használata után lehet. A váltótagok körültekintően várják a váltótársat, hogy ne akadályozzák a frissítő pont működését.

Frissítés

A frissítő állomásokon PowerBar izotóniás ital és energia szeletek várnak a további frissítők mellett: víz, kóla, banán, paradicsom, magnézium, kálcium, só, csokis keksz, uborka. A frissítő állomások között lévő frissítést mindenkinek magának kell megoldania, ezért kulacsot, hátizsákot javasolt magatokkal vinni.

Időrend

Különböző távok különböző időpontokban rajtolnak majd. Érdekssége a rajtoknak, hogy lesz egy felvezető része egy úgynevezett lassú rajt, melyet egy kerékpáros fog felvezetni és a főúton való áthaladás után fogja a mezőnyt élesben elengedni. Minden távon a rajt előtt kerékpáros előfutót indítunk aki a szalagozást ellenörzi.

8.00. Versenyiroda, regisztráció nyitás

9.40. 42 km regisztráció/nevezés zárása

10.00. 42 km rajt

11.10. 25-15-7 km regisztráció/nevezés zárás

11.30. 25 km rajt

11.45. 15 km rajt

12.00 7 km rajt

13.30. 7 km eredményhirdetés

15.00. 15 km eredményhirdetés

14.00-17.00. Büfé, egy tál meleg étel minden versenyző részére, hozzátartozók részére 700,-Ft/adag

16.00. 25 és 42 km eredményhirdetés

16.30. Tombola sorsolás

Nevezz mielőbb, mert csak 300 fő jelentkezését tudjuk elfogadni!

Balaton-Felvidék terep maraton 2018 - Nevezés

XS-es táv: 4 000,-Ft

S-M távok egységesen: 5 000,-Ft

L-es táv: 6 000,-Ft

L- táv váltó 2-3-4 fős váltók esetén: 7-9-12 000,-Ft

Chip bérleti díja további 500,-Ft, váltóknak is csak egy chip. Regisztrációnál kérünk készülj kerek összeggel a chip átvételéhez.

A nevezési díjakat legkésőbb április 1-ig kérjük befizetni. Április 1-e után is lehet nevezni, de már csak emelt nevezési díjjal, mely 2 000,-Ft-tal több minden kategóriában, mely továbbra is utalandó. Van lehetőség helyszíni nevezésre is.

Maximum 350 fő nevezését tudjuk elfogadni, ezért kérünk nevezz időben. Nevezésed akkor válik érvényessé, ha a nevezési díj befizetésre is került. 

A nevezési díjat utalva kérjük rendezni, készpénzes befizetés esetén kérünk 500,-Ft-al többet fizess be, mert ennyi a banki levonás, ha csak a nevezési díj kerül befizetésre, akkor a helyszíni regisztrációnál kérjük pótolni a Kp befizetés miatti többletet, utalás esetén ilyen gond nem merül fel. Saját névvel ellátott rajtszámot csak az előnevezetteknek, tehát április 1-ig befizetők részére tudunk biztosítani, ezért is kérjük, hogy a megadott határidőig rendezd nevezési díjadat. Köszönjük.

Jelentkezés

Helyszín: Balatonudvari
Dátum: 2018.04.08.

Elérhetőségek:
SCH-Multisport Kft.
terepfutas@seakayaking.hu
http://www.seakayaking.hu/

Olvass többet a témáról: Balaton-felvidék, terepfutás

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Szombat Vasárnap Hétfő Kedd
°C 7 / 16 8 / 17 8 / 12 3 / 7
mm 0.0 0.0 0.0 0.0
km/h 7.2 5.8 22.3 24.8

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.