Spa-wellness kezelés

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/05/16
A day spa Magyarországon még kialakulóban lévő, formálódó üzletág. Maga a fogalom is tisztázatlan a fogyasztók számára. A női és wellness magazinok érdeklődéssel csaptak le az új témára, mutatták be színeiben, képeiben, hangulatában a különféle szolgáltatásokat. Némely újság egész külön rovatot is indított, egyre többet hallottunk a spa szolgáltatásokról. Megjelentek az üzletekben, drogériákban a spa-kozmetikumok is: tusfürdők, testápolók stb. Hatásukra egyre több kozmetikai szalon veszi be szolgáltatásai körébe a spa-wellness kezeléseket. Tipp: Mire jó az Egészségpénztár 1. rész - Külkerpark az egészségpénztárban?
Hirdetés


Egyedi szolgáltatáscsomagokat kínál: egy kezeléstől kezdve, a néhány órás kezeléseken át, egész napos kezelés csomagot állíthatnak össze. Joggal állíthatjuk, hogy a day spa az igazi városlakó élményévé válik: a civilizáció ellen hat, testünkben, lelkünkben, egészségünkben keletkező káros hatások ellen.
A wellness egy egészséges életfilozófia . A sokat ígérő test-lélek-szellem egyensúlyt ténylegesen működőképessé teszi, a wellnesst aktív üzemmódba kapcsolja. Ki kell választani a tapasztalatunk és tudásunk szerint, mely tényezők illenek egyéniségünkhöz, személyiségünkhöz.
Elengedhetetlen egy állapotfelmérés, amely egyben információt is szolgáltat a kozmetikusnak a kiegészítő kezelések alkalmazásáról, gyakoriságáról. A harmóniát nem csak kívül, hanem belül is ki kell alakítani. Ehhez segítségünkre vannak a táplálék kiegészítők.
A helyi kisvárosi viszonyokat figyelembe véve kellett változatos, hatékony marketinget kidolgozni :az egyszerű de hatásos , olcsóbb kezeléstől a kényeztető, luxus kezelésig.
Környezet kialakításnál a belső nyugalom, harmónia megteremtése volt fontos. Külön kezelő helyiségek, kabinok állnak a vendégek rendelkezésére szolgáltatástól , igénytől függően. Kezelésekhez igazodnak a megfelelő fény és hangulati elemek is.
Vendégeink 4 féle masszázsból választhatnak, kombinálva különféle járulékos kezelési eljárásokkal igény szerint: infrakabin, testpakolás, tekercselés, szolárium, manikűr, pedikűr stb.
A spa kultúra 3 alappillére biztosítva van: - meditáció, ellazulás -természetes gyógynövények, iszapok -masszázstechnikák
Tradícionális kombinált spa-wellness kezelés :
1.Infrakabin.Az évezredes szaunázás a mai, rohanó életünkben is nélkülözhetetlen. Időben és hőmérsékletben is kedvezőbb feltételeket nyújt a hagyományos finn szaunánál: maximum 60 fok meleg, a bőr alá behatoló sugarak felmelegítik a szöveteket, izzadást indítva el. Keringés és a szív kevésbé terhelt, kb.30 perc elegendő. Felpezsdül a vérkeringés, káros anyagok távoznak, az immunrendszer megerősödik, kalóriát égetünk, enyhül az izmok és izületek fájdalma. A kabin három személyes, de egy fő is kényelmesen használhatja. Az ellazulást a meditációs zene segíti, párosítva illat-aroma terápiával. /citrusfélék, ilang-ilang , eukaliptusz./ A szauna végeztével ajánlott a langyos vizes tusolás. Kb. 40 perc.
2.Rózsaszirmos-narancsos lábfürdő :Tartalmaz bisabololt, hársfa kivonatot, citromolajat. A törlés után egy újra struktúráló lábkrémmel masszírozom meg a lábat.
3.Testradírozás.Jelen esetben az elhalt szarusejtek eltávolítására és a jobb hatóanyag bevitel céljából történik. ATLANTIK oxigénes testradírral, ami frissít, tisztít, megújítja a bőrt. Oxigénnel látja el az új sejteket. Összetevői: alga kivonat, oligó elemek, kókuszdió kivonat.kb.20 perc
4.Méregtelenítő nyirokmasszázs arcon-, testen egyaránt. TUSCANY testmasszázs krémmel. Megőrzi a hidratáció szintjét, fenntartja a bőr ph-ját .Összetevői: bisabolol, édesnarancs illóolaj, mogyoró olaj.Kb.120 perc.
5.Pakolás. Al-Nadara Holt tengeri iszappal az egész testen. Egészség és szépségkezelés egyben. Ásványokban gazdag, karakterében egyedülálló, gyógyító hatású. Jó hőtartó, magas ásványi anyag tartalmú, méregtelenítő, tisztító hatása van. Csökkenti az izom és izületi fájdalmakat, reumát. Összetevői: Bróm, kálium, nátrium , kalcium.Kb.45 perc
6.Befejezésként "Harmónia " karbantartó krémmel átsimogatnám a bőrt, mely nyugtató, lazító, harmonizáló hatású, megtartja az energiaszintet.Kb.15 perc
7.Otthoni kiegészítő "kezelésként " étrend kiegészítőt javasolnék, mely az egészséges táplálkozást segíti elő, megnöveli a folyadékbevitelt.
Érkezéskor, a kezelés megkezdése előtt gyógyteával kínálom meg a vendéget, majd szauna után ismét. A kezelés végeztével a szezonnak megfelelő friss gyümölcsöt kínálok.
Auerbach Mária
Arculat Szépségszalon

Forrás: Fittésg.hu
Hirdetés
Hirdetés