Egy kis fővárosi fitness-körkép

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2009/05/08
A bikiniszezon előtt fogyni és izmosodni vágyókat a fővárosi fitness termek széles választéka várja. Megnéztem hát párat, mit is nyújtanak.
Hirdetés

A nyár közeledtével sokan igyekeznek, hogy leadjanak egy pár kilót, formálják, és csúcsformába hozzák alakjukat, mielőtt ”kivetkőznének magukból”. Testünk ilyenkor több figyelmet kap, ám pénztárcánkat se tévesszük szem előtt. Senkinek sem mindegy, mit kap a pénzéért. Nem utolsó sorban igényeinknek, elvárásainknak is eleget kell tenniük.

Én is sok szempontot vizsgáltam. Mi az, amit nyújt, milyen a hangulat, a fogadtatás, szolgáltatások, stb. Szerencsére a legtöbb helyen kedvesek voltak a recepciósok, és érdeklődésemnek eleget téve türelmesen válaszoltak kérdéseimre.

Pontozásom alapja a jól bevált 1-től 5-ig terjedő skála. Az összpontszámba belefoglaltam az első benyomást, az edzés ”feelingjét”, a kínált szolgáltatások minőségét. Az ár/érték arány pedig a szolgáltatások minőségét és az ár viszonyát próbálja mutatni.

 

A következő termeket látogattam meg Budapesten:
• Főnix Eurofit
• Curves Madách
• Club Fitness Óbuda
• CBA Fitness & Wellness Line Sportcentrum
• Danubius Premier Fitness (Danubius Hotel Aréna)

 

 

Főnix Eurofit

 

 

A Főnix Eurofit kimondottan női edzőterem. Könnyen megközelíthető, az Europarktól pár percnyi sétára van. Egy-két plakát, vagy irányjelző tábla hiányzik, ennek ellenére meg lehet találni. Ha autóval közelítjük meg, parkolóhelyet is könnyen találunk.

A recepciósok nagyon kedvesek és türelmesek voltak, mindent elmagyaráztak, nem bosszantotta fel őket túlzott kíváncsiságom sem. Személyi trénerek szolgáltatásait is igénybe vehetjük, külön kérésre segítenek, ám nem tartózkodtak az edzőteremben. Új vendégeknek bérletváltás esetén ingyen összeállítanak egy edzéstervet.

 

Az edzőterem az alábbi sportolási lehetőségeket kínálja: pilates, capoeira, kick-boksz, jóga, hastánc, és persze a különböző aerobik órák: alakformáló, zsírégető, stb.

Én a zsírégető órára mentem be, és igen jónak találtam. Követhető volt, odafigyelnek, ha valamelyik gyakorlatot tévesen csinálod, és segítenek.  Rendelkezésünkre áll a gyermekmegőrző és az infraszauna is, ez utóbbiért külön kell fizetnünk. Fontos, hogy a gyermekmegőrzésre és az aerobik órákra előzetes bejelentkezés szükséges. A recepciónál üdítőt, müzliszeleteket, táplálékkiegészítőket vásárolhatunk.

Ár/érték szempontjából egy kicsit drágának találtam, ahhoz képest, hogy más általam meglátogatott edzőtermekben több szolgáltatást is igénybe tudunk venni.

 

Napijegy: 1200 Ft. Infraszauna: 30 perc 600Ft/fő.

Összesítve:
• recepciósok illedelmessége, tájékozottsága: 5
• terem felszereltsége: 5
• infraszauna, szolárium: van
• gyermekmegőrző: van
• tisztaság, higiénia: 4
• ár/érték: 4
• összesen: 4

További infók: http://www.fonixeurofit.hu/fonixeurofit/

 

 

Curves Madách

 

 

Könnyen megközelíthető, a Deák tértől 3 perc séta. Parkolási lehetőséget nehezen találunk, érdemes inkább a tömegközlekedést használni.

A Curves és az általuk nyújtott program egy külön fogalom. Egyedi, pozitív, különleges, és csak nőknek szól. Ez az a konditerem, ahol biztosan nem kell tetszelegni senkinek, ha pizsamában jár le az ember az sem baj, sőt még értékelik is a lazaságot.

A recepciósok nagyon kedvesek voltak. Első alkalommal egy állapotfelmérést készítenek, lemérik az embert, bemutatják a programjukat, elmagyarázzák, hogyan történik egy 30 perces köredzés.

Megpróbálom én is leírni: a gépek körben helyezkednek el, középen az edző áll. Az edzést bármelyik géppel kezdhetjük. 30 másodpercig végezzük a gyakorlatot, majd megyünk a következő géphez, és így tovább. Tehát 30 másodpercet töltünk minden állomáson. Ezt a kört kb. háromszor járjuk végig, ami fél órás edzést eredményez. Időközönként megmérjük a pulzusunkat, hogy a megfelelő-e. Ez azért fontos, hogy pulzust a ”zsírégető” tartományban tartsuk, és ne legyen ennél alacsonyabb, de túl magas sem.

Az edzés végén nyújtunk, így garantáltan nem lesz izomlázunk. A gépek hidraulikus ellenállás alapján működnek, kifejezetten nőknek készültek, így edzés közben nem kell nehéz súlyokat emelgetni.

 

A Curves tényleg egyedi, nagyon más, mint amit az átlagos edzőtermek nyújtanak. Annak ajánlott, aki valóban hetente legalább három alkalommal el tud járni. A hangulat nagyon barátságos. Az idősebbek figyelmébe is bátran ajánlom. Ebben a teremben nem kell szégyenlősnek lennünk, nem kell attól tartanunk, hogy mit mondanak mások a felesleges kilóinkra. Kitartónak kell lennünk, nem a hirtelen fogyás módszerén alapul a program, hanem a hosszú távú edzéseken, testünk folyamatos karbantartásán. Első cél elérni a kívánt súlyt, alakot, majd azt fenntartani. Az edzés után kellemes fáradságérzet várható, de nem fogjuk úgy érezni magunkat, mint ha alig élnénk.

Igazából egy dolgot hiányoltam: a folyékony szappant a zuhanyzóból, pedig ez belefért volna az árba. Drágának találtam, mivel beiratkozási díjat is kell fizetni, ezt természetesen csak egy alkalommal, ezen felül jön a havi díj. Ha van diákigazolványod, akkor elég nagy kedvezményben részesülsz, így már sokkal jobban megéri.

 

Összesítve:
• recepciósok illedelmessége, tájékozottsága: 5
• terem felszereltsége: egyedi
• infraszauna, szolárium: nincs
• gyermekmegőrző: nincs
• tisztaság, higiénia: 4
• ár/érték: 3
• összesen: 4

További infók: http://www.curves-magyarorszag.hu/

 

 

Club Fitness Óbuda

 

 

A Club Fitness Óbudán található, az Eurocenter bevásárlóközpontban. Egyszerűen megközelíthető, és ingyenes mélygarázs áll a rendelkezésünkre. Tömegközlekedéssel is könnyen megtaláljuk.

A Club Fitness számos szolgáltatást nyújt nagyon jó áron. Aerobik órák sokfélesége, kangoo, spinning, kismamatorna, pilates, jóga, gerinctorna stb. Gépek tekintetében nagyon jól felszerelt. A tetőterasz is sok lehetőséget kínál: röplabdapálya, napozás, jakuzzi, és futhatunk is a tetőn kialakított pályán. A wellness részlegben háromféle szauna közül választhatunk: infra-, bio-, és finn szauna, valamint hűtött/fűtött melegpadon regenerálódhatunk. A szaunák használatáért pedig nem kell külön fizetnünk. Szolárium, kozmetika, Experience alakformáló szalon is található a Club Fitnessben. A fitt bárban táplálékkiegészítők nagy választéka, gyümölcsturmixok, szendvicsek, sportitalok kaphatók.

Kis és nagy törölközőt letét fejében a recepciónál kapunk, folyékony szappan található a zuhanyzóban. Itt is kihasználhatjuk a diákigazolvánnyal járó kedvezményes jegyet. Az edzés jó hangulatban telik, szabad a légkör, hála ezért a tetőterasz adottságainak is.

Széleskörű szolgáltatásaihoz képest nem drága, az edzőterem elég nagy, a terem felszereltsége kiváló, így kiemelt helyet foglal el a tabellán.

Napijegy: csak fitness: 1490 Ft. Kombinált (fitness és aerobic): 2400 Ft.

 

Összesítve:
• recepciósok illedelmessége, tájékozottsága: 5
• terem felszereltsége: 5
• szaunák, szolárium: van
• gyermekmegőrző: van
• tisztaság, higiénia: 4
• ár/érték: 5
• összesen: 5

További infók: http://www.clubfitness.hu/_ec/index.html

 

 

CBA Fitness & Wellness Line Sportcentrum

 

 

Könnyen megközelíthető, egyszerű leparkolni az autót, és tömegközlekedéssel sem nehéz eljutni a célig.

Mindenekfelett a legkiemelkedőbb fitness és wellness centrum. Van itt minden mi szem szájnak ingere. Squash pálya, spinning, kangoo, uszoda, jakuzzi, gőzkabin, infraszauna, finn szauna, masszás, szépségápolás, szolárium és nem utolsó sorban, gyermekmegőrző. Itt is találunk fitt bárt, ahol szendvicseket, salátákat, desszerteket, turmixokat és forró italokat is fogyaszthatunk.

Ingyenes szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, melyek a következők: internet használat, törülköző használat, parkolási lehetőség, edzésterv, orvosi vizsgálat. Az ár a szolgáltatások minőségéhez képest elfogadható. Ha azt vesszük, hogy óriási a konditerem, vannak szaunák, gőzkabin, medence, minden, ami jólesik a mozgás után, nem drága. Nagyon jól éreztem magam az edzés során. Az edzőterem elég tágas, nem zsúfolt.

Az edzés utáni pihenés a wellness részlegben pedig igazi felüdülést nyújtott. Ha netalán megszomjaznánk a szaunázás után, karszalagunk segítségével fizethetünk az üdítőautomatánál, az edzés befejeztével pedig a recepciónál tudjuk kiegyenlíteni a számlát. Kellemes edzésben, jó kikapcsolódásban volt részem. Ez az a hely, amely minden edzeni vágyó igényét kielégíti.

Napijegy: fitness és spa részleg használata: 2100 Ft. Csak fitness: 1550 Ft. Teljes körű belépő: 2300 Ft (spa, fitness, aerobic, spinning).
 
Összesítve:
• recepciósok illedelmessége, tájékozottsága: 5
• terem felszereltsége: 5
• szaunák, szolárium: van
• gyermekmegőrző: van
• tisztaság, higiénia: 5
• ár/érték: 5
• összesen: 5

További infók: http://www.cbafitness.hu/

 

 

Danubius Premier Fitness (Danubius Hotel Aréna)

 

 

Stadion megállótól kb. 5 perc séta, egyszerűen megtalálható. A szálloda parkolója szabad hely függvényében ingyen használható.

Az edzőterem a Danubius Hotel Arénán belül található két szinten. Maga a konditerem, az első szint egy pincehelység, és sajnos nincs természetes napfény. Az emeleti részlegben található a medence és a szaunák. Felszereltség tekintetében elfogadható, bár néhány gépet hiányoltam. Olyanokat, amelyeken a nők kimondottan szeretnek dolgozni Egy-két popsiformáló, kardiogép, elliptikus kerékpárból is csak egy volt. Az ár/érték arányt épp ezért nem találtam jónak. Bicikli, futópad, evezőgép, stepper volt bőven.

Itt is számos szolgáltatás áll a rendelkezésünkre: pilates, aquatréning, jóga és egyéb areobik órák, masszázs, infraszauna, finn szauna, kozmetika, fodrászat, manikűr, szolárium, fedett úszómedence nyakmasszírozóval és ellenáramoltatóval, és ingyenes táplálkozási tanácsadás.

Sajnos ottlétemkor néhány vendég nem adott a tisztaságra, és maguk után hagyták a mosdóban ügyes-bajos dolgaikat, és ez elég lehangoló volt.

A légkör egy kicsit nyomasztó volt a konditerem szintjén, az emeleten, a medencénél már minden jobb volt. Természetes napfény, és kényelem. 

A recepciónál üdítőket vásárolhatunk, de rendelkezésünkre áll ivóvíz-automata is. Nagy választékra ne számítsunk. Nyugdíjas és diákkedvezmény igénybe vehető.

Napijegy: 2300 Ft.

Összesítve:
• recepciósok illedelmessége, tájékozottsága: 4
• terem felszereltsége: 4
• szaunák, szolárium: van
• gyermekmegőrző: nincs
• tisztaság, higiénia: 3
• ár/érték: 3
• összesen: 3

További infók: http://www.premierfitness.hu/hu/klubok/hotel_stadion

 

 

A fitness termek közül a CBA Fitness tetszett a legjobban, a Curves Madáchnak pedig az egyedisége hatott rám. A higiéniáról annyit, hogy nem árt, ha a rendelkezésünkre álló tisztítószerrel letöröljük a gépek fogantyúit és egyéb használatba vett részeit. Ezek a tisztítószerek mindegyik helyen megtalálhatóak voltak. Végszóként egy jó tanács a kedves edzeni vágyóknak: legyenek kitartóak az alakformálással kapcsolatban. Kellemes és eredményes edzést kívánok!

 

Fitness termek

recepciósok illedelmessége, tájékozottsága

terem felszereltsége

infra szauna

finn szauna

gyermek-megőrző

tisztaság, higiénia

ár/érték

összesen

Főnix Eurofit

5

5

van

nincs

van

4

4

4

Curves Madách

5

egyedi

nincs

nincs

nincs

4

3

4

Club Fitness Óbuda

5

5

van

van

van

4

5

5

CBA Fitness

5

5

van

van

van

5

5

5

Danubius Premier

4

4

van

van

nincs

3

3

3


Hirdetés
Hirdetés