Sportoktató -, Sportedző - képzés, Felvételi előkészítők, Tanfolyamok

2005/09/01

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Budapest
2005-09-01

Sportoktató -, Sportedző - képzés, Felvételi előkészítők, Tanfolyamok - Kiírás

[ful Bemutatkozás]
Kedves Érdeklődő!
A Budai Sportoktató Akadémia (BSA) elődjének a Főpolgármesteri Hivatal Sport Alosztályát tekinti. Az 1995-ben kialakított képzési rendszer az akkori körülmények között a legkorszerűbb volt, melynek kidolgozója és egyik jelenlegi képzésvezetője Thék Zsuzsa, a Főpolgármesteri Hivatal Sport Ügyosztályának vezető főtanácsosa.
.
A sport és társadalmi környezete azóta sokat változott, és a BSA igyekszik az új körülményekhez alkalmazkodva új képzéseket, és ezen belül jól konvertálható ismereteket nyújtani hallgatóinak. Oklevelünket Magyarországon mindenhol elfogadják, sőt az ún. Europass kiegészítéssel az EU tagországokban is munkavállalásra jogosít.
.
Filozófiánk lényege, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik ne csak a versenysportban tevékenykedhessenek, hanem a szabadidősportban, illetve a sportturizmusban is dolgozhassanak. Éppen ezért, hallgatóink között a fiatalok mellett szívesen látjuk a középkorosztály, sőt a senior korúak képviselőit egyaránt.
.
A BSA az egyetlen olyan sportszakemberképző intézmény, melynek saját sportközpontja van, ahol az elméleti oktatás mellett kilenc sportágban folynak edzések, versenyszerű asztalitenisztől kezdve az idősek petanque játékán át egészen az óvodás tornáig.
.
Különösen kedvező hallgatóink számára, hogy saját bázisunkon tudjuk megrendezni sportszakmai táboraink egy részét, a BSA szakemberinek irányításával.
.
Kérjük olvassa el figyelmesen tájékoztató füzetünket és jelentkezzen a 2005/2006-os tanév folyamatosan bővülő tanfolyamaira, illetve továbbképzéseire.
[ful Tanfolyamok]
SPORTEDZő-KÉPZÉS (SE/1)
Képzésvezető: Thék Zsuzsa tel:06-30-214-53-98
A Budai Sportoktató Akadémia - az országos sportági szövetségekkel és a megyei sportigazgatási szervekkel együttműködve, gyakorlati szaktáborokkal egybekötött EGY TANÉVES, INTENZÍV, államilag elismert SPORTEDZőI TANFOLYAMOT szervez
Jelentkezési feltételek
Felvételre jelentkezhet az a magyar állampolgár (kivételes esetben az a magyarul tudó külföldi állampolgár), aki;
- középiskolai érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik (vagy tanulmányait 2006-ben fejezi be)
- a választott sportágban versenyzői múlttal, illetve sportági jártassággal rendelkezik (néhány sportágban kötelező övfokozat van; pl.: kick-box; 2.kyu)
- egészségügyi szempontból sportedzői tevékenységre alkalmas
Felvételi feltételek és követelmények
A jelentkezőknek jártassági felvételi vizsgát kell tenniük sportágtól függően, várhatóan 2005. október hónapban.
Ennek során sportági alapismeretekről, illetve a sportági gyakorlatból adnak számot, vagy felvételi beszélgetésen vesznek részt.
A felvétel elbírálásánál előnyben részesülnek a képesítés nélkül edzői feladatot ellátók, akik ezt hivatalos igazolással dokumentálják, illetve azok, akik az adott sportágban versenyszerűen sportolnak.
Sportoktatói bizonyítvánnyal rendelkezők - egyéni elbírálás alapján - felvételi mentességet élveznek!
Tanulmányi rend
1. A tanfolyam időtartama 1 tanulmányi év (2005. novemberétől - 2006. novemberéig)
2. Az oktatás 260 órás elméleti és gyakorlati képzést foglal magában arányosan elosztva. A 6 elméleti tantárgy: edzéselmélet-módszertan, sportpedagógia, sportlélektan, sportegészségügy, gimnasztika és sportszervezés, amelyhez sporttörténet-sportdiplomácia és protokoll ismeretek is tartoznak.
3. A sportági szakelméletet és a gyakorlati ismereteket - a sportágtól függően 6 - 10 napos szakmai táborokban, illetve szakmai gyakorlatokon kell elsajátítani.
4. A részletes tudnivalókat a tanfolyam tanulmányi és vizsgaszabályzata tartalmazza, amelyet valamennyi hallgató a tanévnyitón kap kézhez.
5. A tanév során mód nyílik - önkéntes jelentkezés alapján - 40 órás, intenzív angol és német nyelvtanfolyamra, amely az alapszókincs mellett az aktuális sportszaknyelv elsajátítását biztosítja.
Költségek
1. A tanfolyam önköltséges. Az éves tandíj két félévre 120.000,-Ft + a gyakorlati képzések költségei.
2. A tandíj a beiratkozáskor fizetendő. Ez magában foglalja a beiratkozási díjat, a tanfolyam összes elméleti képzésének költségét, a záróvizsgák és az állami bizonyítvány díját.
3. A szakmai gyakorlati táborok költségei sportáganként változnak, ezért azokat a rendező országos, vagy területi szövetség állapítja meg.
4. A rekreáció-edzők szakmai gyakorlati tábora több részből áll.
5. A nyelvtanfolyam költségei külön fizetendők.
6. A jelentkezőt terheli még a felvételi vizsga díja: 5.000,-Ft

VI. Képesítés
A tanfolyamot (elmélet + gyakorlat) eredményesen elvégzett hallgatók államilag elismert, szakmásított sportedzői bizonyítványt kapnak.
(Országos Képzési Jegyzék száma: 52-8962-01).
A sportedzői szakképesítés
az adott sportágban, illetve testedzési ágban edzői munkakör betöltésére jogosít.
A rekreáció-edzői tanfolyamot sikeresen befejezők sporttanfolyamokon gyakorlatvezetőként, valamint szabadidő programszervezőként dolgozhatnak.

Képzési területek:

Aerobik SE/15

Aikido

Akrobatikus r&r SE/16

Asztalitenisz

Atlétika

Autósport

Baseball

Birkózás

Búvárúszás

Erőemelés

Evezés

Fallabda

Floorball

Görkorcsolya

Gyorskorcsolya

Hegymászás

Íjászat

Jégkorong

Judo

Kajak-kenu

Karate /shito-ryu, wado-ryu,

goju-ryu, kyokushin,

shotokan,ashihara/

Kempo

Kerékpár

Kézilabda

Kick-box

Korfball

Kung-fu

Kosárlabda

Labdarúgás

Lovassport

Motorsport

Műkorcsolya

Műugrás

Ökölvívás

Öttusa

Ritmikus gimn.

Rögbi

Röplabda

Sakk

Snowboard

Sportakrobatika

Sportlövészet

Sportrekreáció SE/12

Súlyemelés

Szinkronúszás

Taekwon-do

Tájékozódási futás

Táncsport SE/11

Teke

Tenisz SE/13

Testépítés-fitness

Tollaslabda

Torna

Triatlon

Úszás SE/14

Vitorlázás

Vízilabda

VívásAz alábbi néhány képzési területet azért emeltük ki az edzőképzés választható sportágaiból, mert azok szakmai táborainak jó részét saját sportlétesítményünkben tudjuk megrendezni a BSA tanárainak, szakedzőinek irányításával.
TÁNCSPORT SE/11
AEROBIK SE/ 15
TENISZ- SE/13
SPORTREKREÁCIÓ SE/12
ÚSZÁS SE/14
AKROBATIKUS R&R SE/16


Jelentkezési határidő: augusztus 15.

SVÉDMASSZÁZS-FRISSÍTőMASSZÁZS TANFOLYAM (SM/1)
Egyre nagyobb igényként jelentkezik a rendszeresen sportolók, a hobbi sportolók sőt még az inaktív életmódot élők körében is a keringésfokozó, az izomzatot karbantartó, lazító, masszás. Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik a családon belül, barátaik, sporttársaik körében szeretnék hasznosítani tudásukat.
A BSA diplomával hallgatóink masszőrként is elhelyezkedhetnek.
A képzés során az alapvető anatómiai ismeretek mellett a résztvevők megismerkednek a masszázs szervezetre gyakorolt hatásaival, a masszázs során alkalmazható alternatív lehetőségekkel és kis csoportos (3-4 fő) foglalkozásokon sajátítják el a masszázs gyakorlati fogásait.
A 14 alkalmat magába foglaló tanfolyam költsége 45.000 Ft
Kérjen részletes programot! Jelentkezési határidő: augusztus 15. [ful Sportoktató-képzés]
Képzésvezető: Thék Zsuzsa tel:06-30-214-53-98
Rövid általános ismertető:
A Budai Sportoktató Akadémia (TRIÁSZ ’99 Bt.) - az országos sportági szövetségekkel és a megyei sportigazgatási szervekkel együttműködve, >gyakorlati szaktáborral egybekötött államilag elismert sportoktatói tanfolyamot szervez.
Jelentkezési feltételek
Felvételre jelentkezhet az a magyar állampolgár (kivételes esetben az a magyarul tudó külföldi állampolgár), aki
- választott sportágában versenyzői múlttal, illetve megfelelő gyakorlati ismerettel rendelkezik, továbbá erkölcsi és egészségügyi szempontból sportoktatói tevékenységre alkalmas,
- a középiskola IV. évfolyamát elvégezte, érettségi, vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezik (vagy tanulmányait 2006-ban fejezi be).

Felvételi feltételek és követelmények
A jelentkezőknek jártassági felvételi vizsgát kell tenniük sportágtól függően, várhatóan 2005. szeptember hónapban.
Ennek során sportági alapismeretekről, illetve a sportági gyakorlatból adnak számot, vagy felvételi beszélgetésen vesznek részt.
A felvétel elbírálásánál előnyben részesülnek a képesítés nélkül edzői feladatot ellátók, akik ezt hivatalos igazolással dokumentálják, illetve azok, akik az adott sportágban versenyszerűen sportolnak.
Tanulmányi rend
1. A tanfolyam időtartama 1 tanulmányi év (2005. októbertől - 2006. októberig).
2. Az oktatás 122 óra elméleti képzést foglal magában, mely 6 elméleti tantárgyból áll (edzéselmélet-módszertan, sportpedagógia, sportlélektan, sportegészségtan, gimnasztika és sportszervezés, amelyhez sporttörténet-sportdiplomácia és protokoll ismeretek is tartoznak). Az elméleti előadásokat a konzultációs napokon tartjuk.
3. A sportági szakelméletet és a gyakorlati ismereteket - a sportágtól függően 6 - 14 napos szakmai táborban kell elsajátítani. A táborokat - az elméleti vizsgákat követően, a téli sportágakban télen - a sportági szövetségek, különböző helyszíneken szervezik.
4. A részletes tudnivalókat a tanfolyam tanulmányi és vizsgaszabályzata tartalmazza, amelyet valamennyi hallgató a tanévnyitón kap kézhez.
5. A tanév során mód nyílik - önkéntes jelentkezés alapján - 40 órás, intenzív angol és német nyelvtanfolyamra, amely az alapszókincs mellett az aktuális sportszaknyelv elsajátítását biztosítja.

Költségek
A tanfolyam önköltséges. Az éves tandíj két félévre 70.000,-Ft + a gyakorlati tábor öltségei.
A tandíj a beiratkozáskor fizetendő. Ez magában foglalja a beiratkozási díjat, a tanfolyam összes elméleti képzésének költségét, a záróvizsgák és az állami bizonyítvány díját.
A szakmai gyakorlati tábor költségeit a rendező országos, vagy területi szövetség állapítja meg.
A sportrekreáció-oktató szakmai gyakorlati tábora több részből áll.
A nyelvtanfolyam költségei külön fizetendők.
A jelentkezőt terheli még a felvételi vizsga díja: 5.000,-Ft.

Képesítés
A tanfolyamot (elmélet + gyakorlat) eredményesen elvégzett hallgatók államilag elismert, szakmásított sportoktatói bizonyítványt kapnak.
(Országos Képzési Jegyzék száma: 33-8962-01)
A sportoktatói szakképesítés
az adott sportágban, illetve testedzési ágban oktatói munkakör betöltésére jogosít.
A sportrekreációs tanfolyamot
sikeresen befejezők sporttanfolyamokon gyakorlatvezetőként, valamint szabadidő programszervezőként dolgozhatnak.
Továbbtanulás esetén (sportedzői tanfolyamra) a sportoktatói tanfolyamot nálunk végzettek, valamint érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők felvételi mentességet élveznek.

Képzési területek:

Az oktatói tanfolyam alábbi képzési területeit azért emeljük ki a választható sportágakból, mert azok szakmai táborainak jó részét saját sportlétesítményünkben tudjuk megrendezni a BSA tanárainak, szakedzőinek irányításával.
ASZTALITENISZ SO/11
ÚSZÁS SO/14
AEROBIK SO/12
TENISZ SO/13
RÖGBI SO/16
TÁNCSPORT SO/15
PETANQUE SO/17
TESTÉPÍTÉS-FITNESS SO/18
ÖNVÉDELMI SPORTOK
SPORTREKREÁCIÓ SO/19
SNOWBOARD SO/20
SÍ /ALPESI SZAKÁG SO/21
MINI-GOLF SO/22

Jelentkezési határidő: augusztus 15. [ful Felvételi előkészítő]
Képzésvezető: Szabó Éva tel: 06-30-619-7263
„GYERE ÉS VÉGEZZ EL NÁLUNK EGYSZERRE
3 TANFOLYAMOT EGY TANÉV ALATT, KEDVEZMÉNYES ÁRON”!
JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS
testnevelés, rekreáció szakok előkészítő tanfolyamára
• sportoktatói vagy sportrekreációs-sportoktatói tanfolyamra
• alapfokú angol, vagy német nyelvoktatásra

Érettségizett diákok évről-évre egyre többen jelentkeznek az ELTE - 18 éves képzési múltra visszatekintő - testnevelés-rekreáció szakpárjára.
Ennek ellenére az előző években-főleg a felkészülési hiányosságok miatt- csak kevés fiatalnak nyílt lehetősége az ELTÉ-n folytatni tanulmányait.

A felsőoktatási reform keretében az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Testnevelés és Sport Központja testnevelés-rekreáció szak mellett a 2006-2007-es tanévtől testnevelés-pedagógia, testnevelés- művelődésszervezés, rekreáció-pedagógia és rekreáció- művelődésszervezés szakokat is indít, így a felvehető keretszám jelentősen bővül.
A 2005-2006-os tanévben 1 éves levelező képzés keretében, a felvételi előkészítő tanfolyam mellett sportoktatói, vagy rekreáció-sportoktatói oklevelet és alapfokú angol, vagy német nyelvismeretet szerezhetnek.
Az ELTE diploma feltétele a középfokú nyelvvizsga!
A sikeres felvételihez és a további tanulmányokhoz kíván segítséget nyújtani komplex képzési ajánlatunk.
1. Előkészítő tanfolyam testnevelés és rekreáció szakokra - A tanfolyam időtartama 1 tanulmányi év (2005.októbertől- 2006 májusig).
- Az előkészítő tanfolyam 60 gyakorlati órát foglal magában, mely 5 fő területre épül (úszás, koordinációs képességek fejlesztése, labdajátékok, torna, atlétika)
- A 60 órás gyakorlati előkészítőt a program jellegétől függően különböző helyszíneken tartjuk (sportpálya, uszoda, stb.)konzultációs napokon lesznek a tanév során 12 alkalommal, egész napos elfoglaltsággal.
- Felvételi vizsga nincs.
- A tanfolyam önköltséges, az éves tandíj két félévre 70.000 Ft.
2. Sportoktatói, vagy rekreáció-sportoktatói A 2005-2006-os tanévben 1 éves levelező képzés keretében, a felvételi előkészítő tanfolyam mellett sportoktatói, vagy rekreáció-sportoktatói oklevél megszerzésére is van lehetőség. 3. Alapfokú angol és német nyelvtanfolyam Az éves tandíj két félévre, a három tanfolyamra (előkészítő- oktatói-nyelvtanfolyam) összesen 120.000 Ft. Jelentkezési határidő: 2005. augusztus 15. [ful Továbbképzés]
Testnevelő tanári diplomával, vagy más tanári oklevéllel, sportoktató, sportedzői, sport-menedzseri végzettséggel rendelkezőknek ajánljuk. /OKJ-s végzettség előfeltétel!/
1. SPORTTURIZMUS TK/T1
(turisztikai animáció)
Az egy tanéves, nyolc modult tartalmazó levelező képzés keretében a hallgatók megismerkednek a Magyarországon és az EU országaiban is népszerű sportturisztikai lehetőségekkel.
A képzés bemutatja a legnépszerűbb három turizmusfajtát, a gyalogos, a kerékpáros és a viziturizmust valamint felkészít a fenti túrák szervezésére, vezetésére.
A továbbképzés résztvevői megismerkedhetnek a csapatépítési tréningek legfontosabb elméleti és gyakorlati kérdéseivel. Az animációs alapismeretek, a túrák kiegészítő programjainak vezetéséhez nyújtanak segítséget. Az aqua fitness és a labdajátékok studium elvégzésével pedig színesíthetik az általuk szervezett táborokat, túrákat.
A kommunikációs alapismeretek elsajátítása a turizmusban vendégekkel foglalkozó szakember számára elengedhetetlen.
Akit csak a turizmus bizonyos területei érdekelnek vagy a gyakorlatvezetési modulok valamelyike, az az alábbiak figyelembevételével válasszon.
Egy-egy modulon való részvétel 1 vagy 2 hétvégét vesz igénybe, olyan módon, hogy a szeptemberben kezdődő gyalogos turizmus, túrakerékpározás blokkot sorrendben követi a többi. Az utolsó modult, a kommunikációs alapismereteket pedig 2006. áprilisára tervezzük.
a. Gyalogos turizmus/ Túrakerékpározás
TK/T 11
Ár: 20.000,-
TK/S 11
b. Viziturizmus
TK/T12
Ár: 30.000,-
c. Társastáncok TK/T 14
Ár: 10.000,-
TK/S 14
d. Csapatépítési tréning alapjai TK/T13
Ár: 40.000,-
e. Labdajátékok, golyóssportok a turizmusban TK/T17 Ár: 15.000,- f. Aqua fitness TK/T16
Ár: 25.000,-
g. Sportanimáció TK/T15
Ár: 20.000,-
h. Kommunikációs alapismeretek TK/T18
Ár: 20.000,-
TK/S18
Az összes SPORTTURISZTIKAI modul (a teljes képzés) ára: 120.000 Ft
Kérjen részletes tájéjkoztatót! Jelentkezési határidő: augusztus 15.

2. SENIOR KOROSZTÁLY EDZÉSE I. TK/S1
A fejlett országokban az ezredfordulóra 60 év felettiek aránya meghaladta a teljes lakosság 20-30%-át
A fenti populáció egészségi állapota, életminősége Magyarországon azonban jóval az európai átlag alatt van.
A senior korosztály edzése, aktív programjainak szervezése a sportélet nálunk talán a legelhanyagoltabb területe.
A továbbképzés abban szeretne segíteni, hogy megismertetve a korosztály egészségtani, pszichológiai és szociológiai jellemzőit a tanfolyam résztvevői foglalkozásokat, sportos programokat tudjanak vezetni az idősebb korosztálynak. (2006 szeptemberében a továbbképzés folytatódik!)
a. Gyalogos turizmus, túrakerékpározás TK/S11 Ár: 20.000,- b. Senior populáció rekreációs edzése TK/S12 Ár: 20.000,- c. Társastáncok TK/S 14 Ár: 10.000,- d. Gerinctorna TK/S13 Ár: 15.000,- e. A senior korosztály szociológiai és pszichológiai jellemzői TK/S 17 Ár:10.000,- f. Aqua fitnessTK/S16 Ár: 25.000,- g. Sportanimáció TK/ S15 Ár: 20.000,- h. Kommunikációs alapismeretek TK/S18 Ár:20.000,- Az összes SENIORSPORT modul (a teljes képzés) ára: 95.000 Ft Kérjen részletes ismertetőt! Jelentkezési határidő: augusztus 15. Előkészületben /2006. szeptembertől indul/
- Kommunikációs tréning
- Seniorsport 2.
[ful Regisztráció]
JELENTKEZÉSI LAP
(Kérjük nyomtatott betűvel kitölteni)

A jelentkező neve:……………………………………………………
Leánykori név:………………………………………………………
Születési hely:……………………Idő:……év…………hó……….nap
Anyja neve:……………………………………………………………
Levelezési cím:………………………………………………………… (ahová a tanfolyammal kapcsolatos értesítéseket kéri)
Telefonszám:…………………Email:………………Fax:…………..
Legmagasabb iskolai végzettség:……………………………………
Végzettséget igazoló okmány(bizonyítvány) száma:…………………
Szakmai előképzettség (ha van):……………………………………
Választott képzés neve (pontos megjelölése)…………………………

Kijelentem, hogy a tanfolyam elvégzésére egészségileg alkalmas vagyok és a gyakorlati foglalkozásokon a saját felelősségemre veszek részt.

Sportoktató -, Sportedző - képzés, Felvételi előkészítők, Tanfolyamok - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés